Szerkesztővita:Djulcsi

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt DenesFeri 6 évvel ezelőtt a(z) Nőknapjára témában

Megjegyzés: MST = Mountain Standard Time (Utah, Colorado, stb.) GMT -07:00


Mormonok[szerkesztés]

Kedves Djulcsi!

Üdvözöllek a magyar wikiben!

Másodsorban viszont volna még egy pár kérdésem/észrevételem, elmondanád nekem, hogy

  • Miért töröltél ki indoklás nélkül ilyen sok lényeges információt a Mormonok szócikkből? E vitatott témákat kérlek csak akkor módosítsd ha itt a vitalapon megvitatásra kerültek. Ellenkező esetben a wikipédia elveinek megfeleően a szerkesztési háborúzás valamint a vandalizmus "bűnébe esel" így vandálnak minősülsz. Ez esetben ez különféle szankciókat vonhat maga után.
  • Teljes hitelvek "hisszük" kezdettel nem szoktunk enciklopédia szócikkbe bemásolni. Mint ahogy a heidelbergi kátét, vagy az ágostai hitvallás sem másoljuk be ide, hanem enciklopédikus stílusban tömören összefogleljuk a lényegét. A "hisszük" kel kezdődő szöveg nem "wikipédikus" hisz kik hisznek ebben? Mi a wikipédia szerkesztői? Nem! Én ugyan nem! Ezért ezt a többi vallási szócikkekben olvashatóakhoz hasonlóan kell megfogalmazni.
  • Az elérhetőségek egy enciklópédia szócikkeben nem feltüntetendőek mert az = a reklámmal.
  • Végül fontold meg azt is, hogy ez egy enciklopédia, melynek feladata semleges nézőpontban megmutatni a kidolgozott témáknak nemcsak "rózsaszín oldalát" hanem a reális oldalát is! Tudom, hogy nehéz ilyenkor kívülről szemlélni a dolgokat, de pont ez a semlegesség egyik alappillére, ami nélkülözhetetlen a lexikoníráshoz. Ez különbözteti meg egy honlaptól, ahol bárki minden egyéb megkötés nélkül azt ír, amit szeretne.--Neo 2006. augusztus 7., 13:37 (CEST)Válasz


Kedves Neo,

Köszönöm a figyelmeztetést és a szerkesztés. Értem hogyan mükődik a Wikipédia és egyébként reméltem hogy mások is beleszolnak majd.

Hogy válaszoljak a kérdésedre, azért töröltem ki amit kitöröltem, mert vagy nem volt igaz az információ vagy nem volt megfelelő arányban más információval. Pl Moróni angyal soha sem mutatta meg Joseph Smithnek a túlvilágot. Sok szó nem egyezik meg az egyházban használt szavakkal, pl. mindig "aranylemezek" aranytáblák helyett, és "A tan és a szövetségek," nem "Tanok szövetségek." És a "Létrejöttének főbb motívumai"-ban nincs meg, hogy mekkora ma az egyház (máshol meg már régi az információ), hogyan terjedt és hogyan műkődik a vezető váltás, viszont az mind megvan az elvált szervezetről, melyet SENKI nem ismer "Resztoránus egyház" néven.

A linkekben és a bibliográfiában majdnem minden mormon ellenes, és át akarom majd másolni, ami az angol cikkben van, mert az bővebb és igazságosabb. A "hivatalos honlap" link itt nem is mükődik. Nem tudom, mire értetted azt hogy "elérhetőségek," mert a valódi hivatalos honlapokat akartam odarakni.

Dolgozok a hittételek összefoglalóján és megprobálok más lényeges információt is belefoglalni. Tudom hogy realistának kell lennem, és azt próbálom majd elérni. --djulcsi 2006. augusztus 7., 9:23 (MST)

Szia Djulcsi ! Jócskán átíram Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza megváltás tervére vonatkozó részét. Remélem egyetértesz a változtatásokkal.--MaciLaci68 2007. augusztus 3., 14:44 (CEST)Válasz

Nőnapra[szerkesztés]

Virág a nőnek

Boldog Nőnapot kívánok! DenesFeri vita 2014. március 8., 11:51 (CET)Válasz

Nőknapjára[szerkesztés]

Boldog nőnapot kívánok! DenesFeri vita 2018. március 8., 10:05 (CET)Válasz