Szerkesztő:Pukkancs11/próbalap

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Yolobertus undorikus

A yolobertus undorikus egy olyan faj amiből eddig még csak hím példányok ismertek , női egyedeket még nem fedezték fel , de nagy erőkkel keresik .A hím példányokról a következőt érdemes tudni:

  Élőhelye a szegényesen lakott falu szerűségek , amelyeknél még nem ismert a modern technológia és az áram. Távolsági közlekedést képes használni , de az utazás közben többször is képes összetörni önmagát.
  Könnyen felismerhető , mivel jellegzetes hajkoronával és szőrzettel rendelkezik. Hajviselete nagyon hasonlít egy madárfészekre ami alatt egy csupasz fatönk található. Bundája levehető ,de a lábszárán lévő szőr állandó és dús. Lába alsó részén a szőr mindig kilóg amivel jelzi identitását. Rendszeresen látható undorodást keltő bundában ami zebramintás.
  Táplálkozás is jellegzetes csakúgy mint a kinézete. Súlyának megfelelő táplálékot fogyaszt el minden nap. Ennek a tápláléknak körülbelül egyötöddét pofazacskójában raktározza el.Tápláléka főleg zöldség és hús de nem rest lopni az emberi péksüteményekből sem reggelente.
  Alvásmódja téli álmot alvó ami napközben két három óra illetve az összes éjszakai óra. Napközbeni alvásidejét a fontosabb órákra időzíti ilyen óra például az Irodalom vagy a Nyelvtan órák, ezekben az órákban megzavarni lehetetlen. Zajtűrő képessége körülbelül egy ideges tanárnőnek a hangjánál is nagyobb(kb 100 decibelnél nagyobb).
  Párzási szokásai még nem ismertek a női egyedek hiánya miatt. De következtetni lehet a násztáncra abból a cselekvésből amit akkor láthatunk amikor egy úgy szint ritka faj a katalánusz szőrusz női egyedeinek udvarol.Ekkor az történik, hogy órákon keresztül tátott szájjal szemezik vele ezzel jelezve ,hogy ki az alfa hím és ,hogy párosodni szeretne.
  Érzelmi intelligenciája nincs , mivel nem ismeri a kedvességet vagy lehet ,hogy ismeri a saját fajtársai női egyedei iránt de sajnos ez nem ismert. Intelligensnek sem mondhatjuk ,mivel több intelligenciai tesztet végeztünk rajta ami kimutatta ,  hogy még az egyszerű éti csiga is okosabb nála.De az is kiderült ,hogy amint egy bármilyen faj női egyede mellé kerül egyből okosnak mutatja magát,de sajnos ez csak a látszat,hogy becserkészhesse áldozatát.