Szerkesztő:Csaba.Z.Karacsonyi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Profilkép

Főleg matematikai, fizikai, de egyéb elméleti témákban való jártasságomat szeretném megosztani. Hobbiból olvasgatok és javítgatok, szerkesztek szócikkeket. Szívesen adok vissza a kollektívbe, ugyanis az utóbbi 10 évben a legtöbbet valószínűleg az enciklopédia volt megnyitva a böngészőmben.

Nyugati ablak

Mentort kérek (2019. december 16. 22:00)[szerkesztés]

Mentorálás
Mentorálás
Csaba.Z.Karacsonyi új a Wikipédiában. Csaba.Z.Karacsonyi szeretné, ha Hirannor őt mentorként segítené. Ennyi ideje változtattak utoljára ezen a lapon: 524557 perc

Közel 10 éve hoztam létre az első néhány szócikkem, ezek a mai napig léteznek.

Szándékomban áll később beletartozni a megerősített szerkesztők körébe, akár a Fizikaműhelynek is szívesen válnék tagjává. Tény, hogy ezek működéséről még keveset tudok, de életem fontos része a matematika és fizika népszerűsítése, így az irány számomra adott.

"A szerkesztő több, mint tíz éve regisztrált, összesen 200 szerkesztése van (ezek kétharmada a szócikk-névtérben). Az idei évben eddig kb. 160 szerkesztése volt, ezek 60 %-a a szócikk-névtérben), fizikai témájú szócikkeket javít, hoz létre.
Szerkesztéseiből úgy látom, hogy jól szerkeszt, és bár korábban érték kifogások a forrásolás elmaradása és a szerkesztői összefoglalól hiánya miatt, mára úgy látom, hogy már ez is jól megy neki.
A vitalapokon, közösségi oldalakon jól kommunikál.
Ugyanakkor az elmúlt hetekben számos olyan, egyenként "apróbb" dologba futott bele (pl. téves üzenőfal-választás, dátum utólagos változtatása, járőr-jog kérése megerősített szerkesztői jog nélkül, lezárt szakasz törlése büro-üzenőről, vitalapi hozzászólás aláírás nélkül), amelyek azt mutatják, hogy a Wikipédia működésével, szokásaival még nincs kellően tisztában. Ezek a szerkesztői munkáját nem befolyásolják, ugyanakkor - azt gondolom - a megerősített szerkesztőktől elvárás.
(...) – EniPort  eszmecsere 2019. december 16., 16:07 (CET)"

Köszönöm, ha segítesz az említett problémákban!