Szerkesztő:Bdamokos/Flickr engedély

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az engedélyek a http://www.flickr.com/photos/dbforum/sets/72057594070651030/ oldalon lévő képekre vonatkoznak (az engedély magukra a képekre még azok CC licenc alatti közzététel előtt megérkeztek). Az egyes címlapoknál felmerül az egyes újságok szerzői joga is, eddig a Népszava válaszolt engedélyezve a felhasználást.

Flickr[szerkesztés]

Én Szabó Tamásnak[szerkesztés]

Tisztelt t2006sza! Én a Wikipédia szabadon szerkeszthető online enciklopédia egyik szerkesztője vagyok, és arra szeretném kérni, hogy engedélyezze néhány Népszava címoldalt ábrázoló képének felhasználását az angol és a magyar Wikipédia 1956-os forradalomról szóló cikkében. ( en.wikipedia.org/wiki/1956_Hungarian_Revolution és hu.wikipedia.org/wiki/1956-os_forradalom ) A Wikipédia előnyben részesíti a képek feltöltésénél a szabd felhasználást engedélyező licenceket (pl: Creative Commons), mely megköveteli a fényképész, Ön nevének említését, ugyanakkor nem korlátozza a képek felhasználását. Ezért szeretném kérni, hogy fontolja meg, képei ilyen szabad licenc alatti felhasználásának engedélyezését. Természetesen a képeit akkor is nagyon szívesen használnánk, ha annak felhasználását kizárólag a Wikipédián engedélyezné.

Együttműködését előre is megköszönve üdvözlettel [nevem]

Szabó Tamás válasza[szerkesztés]

Tisztelt [nevem],

nagyon köszönöm a megkeresését.

Természetesn minden formában hozzájárulok az 1956-os ujságok-cimoldala gyüjtemény a Wikipediaban való felhasználásához. A Creative Commons még meg kell tanulnom, de biztos sikerülni fog, lehet, hogy még ma. Kérem, ha felhasználják, akkor forrásnak Édesapám, Szabó Károly jön szóba, ez az ö gyüjteménye volt.

(collection from Karoly Szabo about 200 newspaper pages. <a href="http://www.flickr.com/photos/dbforum/90914453">www.flickr.com/photos/dbforum/90914453</a>

Érdekesek még 1956 alkalmából az Irodalmi Újság cimlapjai, melyek akkor eml´kszem 1956 nyáron már sejtették a feszültséget. Különösen a "Tengerviz Sós" cikk történelmi jelentöségü. Akkor az Irodalmi ujságot emlékezem, Apámmal a pult alól kértük, elkapkodták. Köszönöm, üdvözlettel Szabó Tamás

Népszava[szerkesztés]

Én a népszava ügyeletnek[szerkesztés]

Tisztelt Népszava!

Azért írok, hogy engedélyt kérjek az önök újságjának az 1956-os forradalom idején megjelent kiadásainak címlapjait megjeleníteni a Wikipédia szabadon szerkeszthető online enciklopédia oldalain.

A címlapok az http://en.wikipedia.org/wiki/1956_Hungarian_Revolution és a http://hu.wikipedia.org/wiki/1956-os_forradalom oldalon elérhető a forradalomról szóló Wikipédia cikkeket illusztrálná.

Amennyiben hozzájárulnak a címlapok leközléséhez, és rendelkeznek Önök a címlapok képeivel, akkor kérem, hogy azokat tegyék elérhetővé számunkra, ellenkező esetben az itt található képek felhasználására kérünk engedélyt: http://www.flickr.com/photos/dbforum/sets/72057594070651030/ Segítségüket előre is megköszönve,

Üdvözlettel,

[nevem]

Népszava válasza[szerkesztés]

Kedves [vezetéknevem] Úr!

Sajnos '56-os anyag egyáltalán nincs már nálunk. Természetesen örülünk, ha máshonnan tud '56-os népszavás anyagot szerezni, s semmi kifogásunk a felhasználása ellen.

Üdvözlettel: Katona József