Szerkesztő:BanoSoma

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

__NOINDEX__

Történelem és földrajzos végzettségemet csak most kezdem használni lakóhelyem, a Bp. X. Pongráctelep / Pongrác úti lakótelep / Kis-Pongrác telep helytörténetének kutatásában. A lakótelep 1939-1942-es felépítése jól dokumentált, utána homály; írott morzsákból és személyes visszaemlékezésekből* rajzolódik folyamatosan a félmúlt közelképe. *(A Pongráctelep szócikkben csak a mindennapi élet leírásában támaszkodtam oral history jellegű, saját gyűjtésű forrásokra.)

Célom a Pongráctelepről egy részletes szócikk létrehozása, majd még a 2014 végén befejeződő Kis-Pongrác projektről egy komoly szócikk, végül a szomszédos lakó- ipari és intézményi területekről és a Pongráctelephez kötődő, de szócikkel még nem rendelkező művészekről, sportolókról egy-egy kisebb szócikk létrehozása, így egy "pongráccos" szócikk-bokor ültetése a Wikipédián. Részben a helybeli lakosoknak, részben azoknak, akik csak hírből ismerik a lakótelepet, és persze azoknak is, aki még sosem hallottak róla...

A szócikkeimben hivatkozás vagy szövegegyezés fordulhat elő az általam alapított és szerkesztett pongracegyesulet.ininet.hu (2014. decemberig) és pongractelep.hu (2014. decembertől) honlapok általam írt helytörténeti leírásaival.

(Offline célom 2015-ben egy pongráctelepi helytörténeti forrásgyűjtemény megjelentése, saját bevezető tanulmánnyal, így később, lehet, hogy magamra is hivatkozhatom a szócikkeimben?:)