Motionless in White

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Motionless in White
Információk
Egyéb nevekMIW
EredetAmerikai Egyesült Államok
AlapítvaScranton, Pennsylvania
Aktív évek2005-napjainkig
Műfaj
KiadóRoadrunner Records
Fearless Records
Tragic Hero Records
Masquerade
Tagok
Chris "Motionless" Cerulli
Ryan Sitkowski
Ricky "Horror" Olson
Vinny Mauro
Justin Morrow
Korábbi tagok
Kyle White
Mike Costanza
Frank Polumbo
Angelo Parente
Brandon "Rage" Richter
Josh Balz
Devin "Ghost" Sola
Thomas "TJ" Bell

A Motionless in White weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Motionless in White témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Motionless in White egy 2005-ben alakult amerikai metálegyüttes a pennsylvaniai Scranton-ból. Alapvetően metalcore műfajban zenélnek, azon belül pedig egy sajátos, sötét, melodikus, gyakran érzelmes zenét játszanak, ezért is említik meg őket gót metál vagy gót rock bandaként. Legújabb albumuk a "Scoring the end of the world", amely 13 számot tartalmaz. A banda youtube-csatornája körülbelül 900000 feliratkozót számol, Spotify-on pedig több, mint 2 millió meghallgatásuk van.

Története[szerkesztés]

Az együttest 2005-ben Chris Cerulli alapította Angelo Parente dobossal, Frank Polumbo gitárossal, és Kyle White basszusgitárossal. Ekkoriban még gimnazisták voltak. Több névváltozat után döntöttek a Motionless In White mellett, és még ebben az évben kiadták azonos címen a demójukat is. A következő évben újabb tagok kerültek az együttesbe, és szerződést is kötöttek Zach Neillel, a Masquerade kiadó igazgatójával. Ez a kiadó ásta ki első EP-jüket, a The Whorrort is. Ezt 2009-ben követte a When Love Met Destruction EP. Ezután már a Warped Tour-on is felléphettek, valamint átszerződtek a Fearless Recordshoz.

Első stúdió albumuk Creatures címen jelent meg 2010-ben. Az együttes tagjai ekkor Chris Motionless, TJ Bell, Ricky "Horror" Olson, Josh Balz, Ryan Sitkowski és Angelo Parente voltak. Négy kislemez jelent meg a korongról: Abigail, Creatures, Immaculate Misconception és Puppets (The First Snow).

Második stúdióalbumuk Infamous címmel jelent meg 2012-ben. Az album megjelenésekor Chris-en kívül Ricky "Horror" Olson, Josh Balz, Ryan Sitkowski, Angelo Parente Brandon "Rage" Richer és Devin "Ghost" Sola voltak az együttes tagjai. Erről a korongról három kislemez jelent meg, a Devil's Night, az If It's Dead, We'll Kill It és az A-M-E-R-I-C-A.

Brandon "Rage" Richter 2014-ben lépett ki a zenekarból békés körülmények között. Ekkor az együttes már dolgozott harmadik nagylemezén, a Reincarnate-n, így Brandon helyét ideiglenesen Tom Hane vette át, a turnén pedig Vinny Mauro ül a dobok mögött. Az album érkezéséről április 23-án tudatták a rajongókat, a korong pedig szeptemberben meg is jelent. Az együttes jelenleg is turnézik, mely során első alkalommal hazánkban is felléptek, 2015. június 17-én.

Diszkográfia[szerkesztés]

Stúdióalbumok