Magyar Ázsia Társaság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Magyar Ázsia Társaság (ASHU)
Asian-Hungarian Society (ASHU)

Alapítva2012. június 20.
Típusnonprofit szervezet, közhasznú egyesület
Tevékenységkulturális tevékenység, fejlesztési segélyezés
Székhely3200 Szerencs, Rákóczi út 43.
ElnökCsillik Dilara

A Magyar Ázsia Társaság (ASHU) egy civil szervezet, melynek elsődleges célja, hogy Magyarországhoz közelebb hozza Ázsiát. A szervezet célkitűzései között szerepel Magyarország és az ázsiai országok közötti együttműködések szorosabbra fűzésének széleskörű és aktív előmozdítása, a fennálló baráti kapcsolatok és ezzel egyebek mellett a népek közötti megértés, a kultúrák közötti párbeszéd, a viták békés megoldása, a környezet védelme, a fenntartható fejlődés ügyének támogatása.

Az ASHU az Ázsiával kapcsolatos tudást szélesíti, a kétoldalú, akár személyes kapcsolatok megteremtésével Ázsiának nemcsak az anyagi oldalát, de kultúráját, szellemiségét is közelebb hozza Magyarországhoz. E téren szorosan együttműködik más civil szervezetekkel és a Magyarországon élő ázsiai közösségekkel. A Magyarországra akkreditált ázsiai nagykövetekkel folyamatos és baráti a kapcsolattartás, éppen ezért az ASHU számos kulturális, diplomáciai és üzleti eseményen képviselteti magát, továbbá kiemelt figyelmet fordít olyan kulturális események támogatására, amelyek az ázsiai térséget népszerűsítik.

A Magyar Ázsia Társaság (ASHU) története[szerkesztés]

Tevékenységek[szerkesztés]

2014[szerkesztés]

2014 folyamán két humanitárius missziót valósított meg a szervezet: az iráni Tabrizban és a törökországi Hatayban levő szíriai menekülttáborokba nagy értékű élelmiszer- és gyógyszeradományt juttatott el.

2015[szerkesztés]

2015 augusztusától testvérszervezetével, a Magyar Afrika Társasággal közösen kiegészítő egészségügyi ellátást biztosított a magyarországi befogadó állomásokon a kialakult menekültválság miatt.

2017[szerkesztés]

A Tatár Köztársaságbeli Kazanyban a Női Világkongresszuson képviseltette magát az ASHU - Magyarország 2 helyet kapott.

Az ASHU támogatta a Kuvait kiállítás és részt vett a megnyitó ünnepségen.

Obrusanszki Borbála, Kelet-kutató „Kelet Kapuja” című új történelmi folyóiratot indított, melyben az ASHU tagok is publikálhatnak.

A Fina alatt ázsiai federációkkal épített ki kapcsolatokat a szervezet, illetve a türkmén delegációval szervezett találkozót.

Az ASHU szerepet vállalt az Azeri-norvég zenei est megrendezésében.

Az ASHU részt vett az IWC Budapest havi ülésein és a MBKK ülésein, illetve folyamatosan kapcsolatot tart fenn a nagykövetségekkel.

Karácsonyi projektszív akció szervezése a Váci gyerekotthon azon gyereklakói számára, akik soha nem voltak cirkuszban.

2017. május 13-án az ASHU részt vett az Esztergomban szervezett Indonéz kiállításon.

Szeptember folyamán a Kazahsztáni Almatyban a Technológiai Egyetem meghívására az ASHU előadást tartott a Társaság munkájáról és a Schengeni térségben betöltött szerepéről.

Az ASHU részt vett a Thai fesztiválon Vajdahunyadvárban.

Az ASEAN konferencián való megjelenés a KKM szervezésében. Interjú az ASEAN főtitkár helyettessel, Lim Hong Hin-nel (EU-ASEAN Council)

Az ASHU nyitotta meg a Bhután kiállítást, ahol a brüsszeli bhutáni nagykövettel alakított ki kapcsolatokat.

Kontaktok[szerkesztés]

  • Honlap: www.ashu.hu
  • Facebook: Magyar Ázsia Társaság / Asian Hungarian Society
  • E-mail: info@ashu.hu

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]