Lil Mosey

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Lil Mosey
SzületettLathan Moses Stanley Echols[1]
2002. január 25. (22 éves)
Mountlake Terrace
ÁlneveLil Mosey
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozása
Iskolái
  • Mountlake Terrace High School
  • Shorecrest High School

A Wikimédia Commons tartalmaz Lil Mosey témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Lil Mosey, polgári nevén Lathan Moses Stanley Echols (Mountlake Terrace, 2002. január 25. –) amerikai rapper, énekes és dalszerző. 2017 végén lett híres a Pull Up című kislemez kiadásával, ekkor 15-16 éves volt. Debütáló stúdiumalbuma, a Northsbest 2018-ban jelent meg, ez tartalmazta a Noticed című számát is, amellyel berobbant a köztudatba, illetve a Billboard Hot 100 listájára is felkerült. Művészneve második keresztnevének (Moses) becézése: Lil Mosey.

Életének korai szakasza[szerkesztés]

Édesanyja európai, édesapja félig fekete, félig Puerto Rico-i. Lil Mosey Seattle-ben nőtt fel. Amíg fel nem fedezték, addig átlagos életet élt: iskolába járt, sportolt, hobbiból zenéket írt. A zenélést nem is vette komolyan az elején, semmi célja nem volt ezzel, de a zenéire rátalált egy Royce David nevű ember, aki felvette Lathan-nel a kapcsolatot és zenei producerévé vált. 2018-ban kiposztolták a Pull Up és a Boof Pack című számát. Az áttörő sikert egyértelműen a Noticed száma hozta meg neki, ami egy dallamos, nyári hipp hopp nóta. Ezeket a sikereket követve otthagyta a sulit és Los Angeles-be költözött, hogy teljes mértékben a zenére koncentrálhasson. Sikerült leszerződni az Intercope Records-hoz.

A legsikeresebbnek tartott tinédzser rapper[szerkesztés]

Együtt koncertezett Juice Wrld-del, Lil Tjay-jel és Lil Xan-nel. Olyanokkal dolgozott együtt, mint Lil Baby, J Cole, Trippie Redd. 2019-ben bekerült a XXL Fressman Class-ba, ahol csúnyán leégette magát.Nagy Hollywood-i sztárok baráti körébe csöppent, a szakma nagyja elismeri őt. Azért nevezik a legsikeresebb tini rappernek, mert habár az elmúlt években megszokottá vált, hogy tinédzser fiúk felkapottak lesznek az interneten, de az nem vált megszokottá, hogy tizenévesen már egy ennyire stabil pozícióban vannak a rap game-en belül, illetve már rutinosan gyártanak slágereket.

Albumok[szerkesztés]

  • 2018 Northsbest
  • 2019 Certified Hitmaker
  1. https://www.deezer.com/en/artist/51997632