Ki nyer ma? (Született feleségek)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ki nyer ma?
Született feleségek
6. évad, 18. epizód
Eredeti címMy Two Young Men
ÍróBob Daily
RendezőDavid Grossman
Gyártási szám618
Első sugárzás2010. március 21.
2010. november 3.
Kronológia
ElőzőAki bújt, aki nem…
KövetkezőEltűntek

A Ki nyer ma? (My Two Young Men) a Született feleségek (Desperate Housewives) című amerikai filmsorozat százhuszonkilencedik epizódja. Az Amerikai Egyesült Államokban először az ABC (American Broadcasting Company) adó vetítette 2010. március 21-én.

Az epizód cselekménye[szerkesztés]

Lynette magán kívül van, miután egy ágyban találja Prestont és Irinát, így a fiatal pár úgy dönt, saját lakást keres. Lynette úgy véli, a fiatalok úgy is csak egy parányi lakást engedhetnek meg maguknak, így biztosan hamar szakítanak majd. Azonban kiderül, hogy Preston ott akarja hagyni a tanulást és állást vállalni, így egy három hálószobás lakást készülnek megvenni. Lynette elmondja Irinának, hogy tudja, a fia hibát követ el azzal, hogy elveszi őt, és hogy amíg csak él, harcolni fog ellene. Irina azonban újabb hírrel szolgál: az esküvőt már a jövő héten megtartják.

M. J. és Juanita is indul az iskolai csokoládé eladó versenyen. Mindkét gyerek szeretne nyerni: M. J. úgy érzi, neki sosem sikerül semmi, Juanita pedig nehezen talál barátokat az új iskolában. Így Susan és Gaby minden mocskos eszközt felhasznál, hogy a saját gyereke nyerjen. Amikor azonban a véres harc a tetőfokára hág, Juanita elmondja Susannek, hogy azért szeretne nyerni, hogy az anyukája, aki mindig új barátok szerzésére ösztökéli, végre büszke legyen rá. Susan végül elmondja M. J.-nek, hogy azzal nyer igazán, ha átengedi a díjat Juanitának.

Andrew nem örül túlságosan, amikor megtudja, hogy Sam a féltestvére, és igazi botrányt rendez a Bree által adott családi vacsorán: miután Bree Samnek akarja adni Rex régi gitárját, Andrew összetöri. Bree úgy érzi, visszakapta Rex egy részét, mert Sammel végre beszélhetett róla és miközben igazi családtagot faragna a fiúból, Orson és Andrew úgy döntenek, kiderítik, miben is sántikál Sam.

Angie megnyugtatja Nicket, hogy mindig is őt tekintette Danny igazi apjának, és megígérteti vele, hogy sosem beszél a fiúnak Patrick Loganről. Nick végül tartja magát az ígéretéhez. Eközben New Yorkban Patrick ellátogat Rose szomszédjához, aki elmondja neki, hol bujkál Angie. Azonban amikor a hölgy túl sokat kérdezősködik, a férfi végez vele.

Katherine és Robin kapcsolata mindenki tudomására jut a partin, amit Mrs. McCluskey szerencsés gyógyulásának örömére rendeznek. Katherine-t túlságosan is zavarja, mit gondolnak az emberek. Végül úgy dönt, Párizsba megy Robinnal.

Mary Alice epizódzáró monológja[szerkesztés]

  • A narrátor, Mary Alice monológja az epizód végén így hangzik (a magyar változat alapján):

"Számtalan módja van annak, hogy győzzünk ebben a világban. Vannak csaták, melyek egy hirtelen visszavonulóval nyerhetőek meg. Vannak babérok, melyek csak némi csalással arathatók le. Vannak ellenfelek, akik egy egyszerű mosollyal győzhetők le. Na persze vannak, akiknek a győzelem önmagában nem elég, valaki másnak veszítenie kell."

Epizódcímek más nyelveken[szerkesztés]

  • Angol: My Two Young Men (Az én két ifjúm)
  • Francia: Merci pour les chocolats (Köszi a csokoládét)
  • Olasz: Vincitori e vinti (Győztesek és vesztesek)
  • Német: Der perfekte Sohn (A tökéletes fiú)
  • Lengyel: Dwaj młodzi mężczyźni (Két ifjú)