Isotope

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az Isotope egy brit jazz-rock együttes volt, mely a gitáros Gary Boyle körül szerveződött.

Boyle 1972 júniusában alapította a zenekart és első lemezük, az Isotope, melynek zenéjét javarészt a billentyűs hangszereken játszó Brian Miller szerezte, 1974-ben jelent meg. Jeff Clyne játszott basszus gitáron és Nigel Morris volt a dobos. Miután Miller és Clyne 1974-ben eltávozott, helyükre Hugh Hopper és Laurence Scott került. Egy turnét követően ez az új felállás rögzítette az Illusion című albumot.

Újabb turnék és újabb személycserék következtek. A Deep End-et 1976-ban vették fel, két billentyűs játékossal Zoe Kronbergerrel és Frank Robertsszel. Hopper egyetlen számban játszott, a basszusgitár egyébként Dan K. Brown kezében volt.

Boyle ezt követően szólókarrierjét egyengette.[1]

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Isotope - 1974.
  • Illusion - 1975.
  • Deep End - 1976.
  • Live at the BBC - 2004., rögzítve 1973-ban és 1974-ben és tartalmaz Gary Boylehoz fűződő szóló felvételeket is[2]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Az Isotope a Calyxon http://calyx.club.fr/bands/related.html#isotope Archiválva 2009. augusztus 20-i dátummal a Wayback Machine-ben
  2. Live at the BBC az AllMusicon

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Isotope (band) című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.