I Care 4 U (dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Aaliyah
I Care 4 U
kislemez a(z) Aaliyah albumról
MegjelentUSA 2002 június
USA 2003. április 8. (új kiadás)
FormátumCD kislemez
Felvételek1996; 2000
Stílusneosoul
Hossz4:33
KiadóBlackground/Atlantic
SzerzőTimbaland, Missy Elliott
ProducerTimbaland
Helyezések
  • 16 (USA)
  • 3 (USA R&B/Hip-Hop)
Aaliyah-kronológia
Rock the Boat
(2001)
I Care 4 U
(2002)
Miss You
(2002)
SablonWikidataSegítség

Az I Care 4 U Aaliyah amerikai énekesnő negyedik, utolsó kislemeze harmadik, Aaliyah című albumáról (Franciaországban az ötödik, mert ott egyedül az I Refuse című dal is megjelent kislemezen). A dalt Timbaland és Missy Elliott írta, eredetileg még Aaliyah 1996-ban megjelent második albumára, a One in a Millionra, amire azonban végül nem került fel, mert nem volt idő befejezni. Ez Aaliyah egyik kedvenc dala, és erről kapta címét első válogatásalbuma, az I Care 4 U is.

A dal részletet használ fel a The Newcomers (Too Little in Common to Be Lovers) Too Much Going to Say Goodbye című számából, de ezt a borítón nem tüntetik fel.

Fogadtatása[szerkesztés]

Az I Care 4 U lett Aaliyahnak a halála után megjelent harmadik slágere a More Than a Woman és a Rock the Boat után. A kislemezből kb. 126 000 példány kelt el, a dal a 3. helyre került az USA-ban az R&B-slágerlistán és a 16. helyre a Billboard Hot 100-on.

Az I Care 4 U megjelenése után a rádiók az album egy másik dalát, az I Can Be-t is játszani kezdték, bár ez sosem jelent meg kislemezen. A dal a 102. helyig jutott az amerikai R&B/Hip-Hop slágerlistán.

Videóklip[szerkesztés]

Aaliyah halála miatt nem forgathatott videóklipet a dalhoz, így az I Care 4 U hivatalos videóklipje, melyet Little X rendezett, egy japán animereklámból lett átszerkesztve, melyben Aaliyah angyalként jelenik meg és kis tollpihéket hagy maga után.

Számlista[szerkesztés]

12" kislemez (USA)
  1. I Care 4 U (LP Version) – 4:34
  2. Don’t Worry (LP Version) – 3:55

Helyezések[szerkesztés]

Slágerlista Legmagasabb helyezés
USA Billboard Hot 100 16
USA Billboaord Hot R&B/Hip-Hop Songs 3
USA Billboaord Rhythmic Top 40 30
  • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap