Gold Record

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Gold Records szócikkből átirányítva)
Gold Record
Információk
Alapítás éve1997
Aktív éveknapjainkig
Alapító(k)Molnár Gábor
Ország Magyarország
SzékhelyBudapest
Terjesztő(k)MAHASZ, BIEM-IFP
Műfaj(ok)Pop, rock, dance, musical

AnyacégGold Record Music Kft
Honlap
https://www.goldrecord.hu/

A Gold Record egy 1997-ben alakult magyar kiadó és menedzsment cég.[1]

Történet[szerkesztés]

Az első évben a Gold Record popzenei menedzsmentként működött. A kiadó nevéhez ebben az időben a Baby Sisters, Alexa és az Emberek produkciók elindítása és működtetése fűződött. A profil folyamatosan bővült, további együttesek kizárólagos műsorszervezését vállalták fel. Ekkor szerződött a Roy & Ádámmal, a VIP-vel, és több kiváló előadóval, például a többszörös platinalemezes Fiesta együttessel. 2004-ben már önálló, a Mahasz és a BIEM-IFPI tagjaként működő hanglemezkiadóként jelentek meg kiadványaik.

2008-10 között több sikeres tini előadóval dolgoztak együtt, például az aranylemezes Lolával, SP-vel, és Fluorral, akivel a Hip Hop újra sikerműfajjá vált. 2010-ben az X-Faktor előadóinak menedzsmenti és booking cége lett. Elindították Takács Nikolas és Wolf Kati karrierjét.

2013-ban elindult a Rebel Music label, ahol a rock és fesztivál zenekaroknak adnak kiadói és menedzsmenti szolgáltatásokat. A Gold Recordhoz fűződik a Honeybeast, Blahalouisiana, fish!, Supernem, Magashegyi Underground, The Biebers is.

Jelenlegi előadók[szerkesztés]

Korábbi előadók[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Gold Record - Céginformáció. goldrecord.hu. [2017. augusztus 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2017. augusztus 17.)

További információ[szerkesztés]