Feketeszakáll (A Karib-tenger kalózai)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Edward Teach
A Karib-tenger kalózai-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenéseIsmeretlen vizeken
MegszemélyesítőjeIan McShane
Edward Teach adatai
Nemeférfi
Foglalkozásakalóz
Titulusakapitány, a Karib-tenger kalózura
Nemzetiségeangol

Feketeszakáll, valódi nevén Edward Teach, akit a valóban élt, azonos nevű kalóz ihletett, egy szereplő A Karib-tenger kalózai filmsorozat negyedik részében, az Ismeretlen vizekenben. Megformálója Ian McShane.

Élete[szerkesztés]

Az Ismeretlen vizekenben[szerkesztés]

Feketeszakáll lánya, Angelica Londonban ráveszi Jack Sparrowt, hogy szálljon fel Feketeszakáll hajójára, az Anna királynő bosszújára, amivel az Ifjúság forrását kutatják. A forrás felé tart Hector Barbossa kapitány is, angol haditengerésztisztként, az HMS Providence fedélzetén. Az ifjúság forrásának vizét két ezüstkupába kell tölteni, és az egyikbe szirénkönnyeket kell tenni. Aki a szirénkönnyekkel elegyített vizet issza meg, az meghal, míg a másik élete meghosszabbodik.Az Anna királynő bosszújának egyetlen szirént sikerül zsákmányolnia, akit magukkal visznek. A forrásnál Jack Sparrow, Angelica, Feketeszakáll és embereik összecsapnak Barbossa kapitánnyal és a brit haditengerészet katonáival, majd megérkezik a spanyol katonaság, és vallási felbuzdulásból lerombolják a forrást. A spanyol flotta vezetője párbajozni készül Feketeszakállal, de Barbossa leszúrja az Anna királynő bosszúja kapitányát. Sparrow a lerombolt forrás megmaradt vizével megtölti a kupákat, az egyikbe belerakja a szirénkönnyet, majd odaviszi Feketeszakállhoz és Angelicához. Véletlenül vagy szándékosan felcseréli a kupákat, így Feketeszakáll nem éli túl Barbossa szúrását, és Angelica életben marad, aki a szirénkönny nélküli kupát választotta.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Blackbeard (Pirates of the Caribbean) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.