Engedj be! (C.A.F.B.-dal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
C.A.F.B.
Engedj be!
Dal Zanza albumról
Megjelent1997
FelvételekReaktor stúdió/Petőfi Csarnok, Budapest
Stíluspunk , Alternatív
Hossz3:35
KiadóPremier Art records
SzerzőSzakácsi Gábor, Horniák Zoltán
ProducerNémeth Gábor
A(z) ' album dalai
Ötödik évszakEngedj be!Vezess új útra
SablonWikidataSegítség

Az Engedj be! egy magyar könnyűzenei szerzemény, amely a C.A.F.B. zenekar 1997-es Zanza című albumán jelent meg. A dalhoz készült videóklipet[1] a magyar zenei televíziós csatornák rendszeresen játszották, 1997 és 2000 között.Ez az egyetlen videóklip, amelyben Szakácsi Gábor alapító is szerepel, a C.A.F.B. soraiban.Ez a C.A.F.B. első televíziós csatornákon lejátszott és egyben legismertebb videóklipje.

Jelentősége[szerkesztés]

Az "Engedj be!" videóklipjének köszönhetően vált országosan ismert zenekarrá a C.A.F.B., az 1997-ben nagy népszerűségnek örvendő pop-punk zenei hullám idején.Az ekkor népszerű és a "főáramba" betörő együttesekkel együtt, mint a Junkies, Prosectura és a Southern Special a hazai könnyűzene újabb, mondhatni fiatalos lendületet kapott. Az "Engedj be!", a C.A.F.B. gyakran kábítószeres szövegvilágának[2] egyik példájaként is említhető. A szerzeményt néhány fiatalabb együttes is feldolgozta,[3] sok más C.A.F.B. dallal együtt.

A dalhoz készült videóklip[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. A "Google" videó oldalán. [2011. augusztus 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. augusztus 16.)
  2. Szöveg/Rockerek.hu. [2016. március 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. augusztus 16.)
  3. Az "Engedj be!" egy fiatal együttes feldolgozásában