Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 2009

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 2009
FejlesztőPawapuro Production
KiadóKonami
SorozatDzsikkjó Powerful Pro jakjú
PlatformokPlayStation 2
Kiadási dátum2009. március 19.
MűfajSport, életszimulátor, visual novel
JátékmódokEgy- és többjátékos
SablonWikidataSegítség

A Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 2009[* 1] baseball-videójáték, a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú sorozat tagja, melyet a Pawapuro Production fejlesztett és a Konami jelentetett meg. A játék 2009. március 19-én jelent meg, kizárólag PlayStation 2 otthoni videójáték-konzolra. A 2009 a sorozat utolsó tagja, amely PlayStation 2-re is megjelent. A 2009 testvérjátéka a Wiire megjelent Dzsikkjó Powerful Pro jakjú Next.

Áttekintés[szerkesztés]

A 2009 a Dzsikkjó Powerful Pro jakjú 15 játékoskereteit és egyéb adatait veszi alapul, azonban a Success-módot kiegészítették egy Dream Japan-hen (ドリームJAPAN編?) című játékmóddal. Jelentősebb játékmechanikai változtatás nem történt ebben a részben, így technikailag akár a 15 „végső kiadásának” (kaimaku-ban) is tekinthető.

Mivel a játék márciusban jelent meg, ezért a játékoskeretek a 2008-as szezon végi adatokat tükrözik, a két szezon között leigazolt játékosokkal kibővítve. A 2009 Success-módja átvette a 15 Eikan Nine (栄冠ナイン?) és Hakkjú Dream (白球ドリーム?) fejezeteit, előbbiben a játékos az edzői szerepet veszi magára és egy középiskolai csapatot kell Kósien-bajnokká nevelnie. A 15 két meglévő fejezetét egy harmadik, Dream Japan-hen (ドリームJAPAN編?) cíművel is kiegészítették.

Fogadtatás[szerkesztés]

A játékot 28/40-es összpontszámmal értékelték a Famicú japán szaklap írói,[2] ezzel a sorozat egyik legkedvezőtlenebbül értékelt tagja lett.

A játékból megjelenésének évében 166 085 példányt adtak el Japánban, ezzel az év hetvenhatodik legkelendőbb játéka volt.[3]

Megjegyzések[szerkesztés]

  1. (実況パワフルプロ野球2009; Hepburn: Jikkyō Pawafuru Puro Yakyū 2009?, ’Folyamatos hangkommentár erőteljes profi baseball 2009[1]’)

Források[szerkesztés]

További információ[szerkesztés]