Drakensang Online

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Drakensang online
FejlesztőBigpoint Berlin
KiadóBigpoint
bitComposer Games
TervezőBernd Beyreuther
MotorNebula Engine
PlatformokMicrosoft Windows
Kiadási dátum2011 augusztus
MűfajMMORPG
JátékmódokTöbbjátékos videójáték
AdathordozóDigitális terjesztés, optikai lemez
A Drakensang online weboldala
SablonWikidataSegítség

A Drakensang Online régen egy böngészőből játszható, ingyenes, Diablo-szerű szerepjáték volt, melyet a német Bigpoint fejlesztett. Ma már le kell tölteni. A nyílt béta fázis 2011 augusztusától 2012 júliusáig tartott. A cég elmondása szerint 17 millió regisztrált felhasználójuk van. Dobozos formában 2011 novemberében vált megvásárolható a játék.

A játékban tapasztalati pontokkal lehet szintet lépni. Egyes szinteken különböző képességeket kapsz, amikkel harcolni lehet. A játékban a fő XP források a feladatok, melyeknek a legtöbb felhasználó szerint 2 fajtája van: futkosós miben egy városban kell kérésre emberekkel beszélni, vagy területeken át kell üzenetet továbbítani.

Ölő, miben mobokat (vagy egy bizonyos mobot pl. Az árnyékvilág hírnöke) kell megölni.

4 karakteroszály van. 1.sárkányharcos (csak közelharc) 2. Kőrmágus (csak távolharc) 3. Kalandvadász (íjász) (gyengébb közel- és távolharc) 4. Törpemester (puskás) (korlátozott számú, idézhető gépek miatt erős távolharcos.)

Fejlesztés[szerkesztés]

A játék elődje a 2008-as Drakensang: The Dark Eye, illetve annak folytatása, a 2010-es Drakensang: The River of Time, melyeket a Radon Labs fejlesztett. Ezek klasszikus szerepjátékok voltak melyek a The Dark Eye (DSA, Das Schwarze Auge) nevű világban játszódtak. 2010-ben a fejlesztőknek anyagi gondjai támadtak, a Bigpoint pedig felvásárolta a céget, valamint a játékok jogait. 2010 szeptemberében bejelentették a Drakensang Online fejlesztését.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Julian Dasgupta: Im Browser, ohne DSA-Lizenz. 4players.de, 2010. szeptember 27. (Hozzáférés: 2013. augusztus 16.)

További információk[szerkesztés]