Ugrás a tartalomhoz

Cikkjelölt:Stephen Moore (író)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Stephen Moore beszél az American for Prosperity Foundation eseményén 2008-ban
Stephen Moore a 2015-ös konzervatív politikai akció konferencián

Stephen Moore (1960. február 16.) amerikai konzervatív író és gazdasági kérdésekről szóló televíziós kommentátor. 1999 és 2004 között társalapítója és elnök volt a Club for Growth-nek. Moore a Wall Street Journal szerkesztői tanácsának volt tagja. 1983 és 1987 között, és 2014 óta dolgozott a Heritage Foundationnál. Moore tanácsadó volt Herman Cain 2012-es elnökválasztási kampányában és Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányában.

Moore adócsökkentést és egyéb kínálatoldalú politikát támogat. Moore oszlopjai olyan hírközlési kiadványokban jelentek meg, mint a Wall Street Journal, a Washington Times, a Weekly Standard és a National Review. Larry Kudlow-val együtt Moore tanácsadó volt a Trump-kormánynak a adócsökkentés és munkahely-szabályok írásakor és elfogadása során.

2018 januárjában az IRS 75 328 dolláros fizetetlen szövetségi adók, kamatok és büntetésekért adókötvényet kapott Moore ellen, azzal vádolva, hogy Moore "csalásos" adóbevallást tett be 2014-ben. Moore azt állította, hogy könyvelője hibát követett el a gyermekbensőfizetések helytelen levonásában, és hogy a záradék az IRS téves számításának eredménye volt, bár Moore azt állítja, hogy kifizette a záradót, és a Montgomery County, Maryland körzeti bíróság feljegyzései azt mutatják, hogy a ügy lezárult.

Moore három fia van, és 2019 óta házas Anne Carey-vel.

Választott bibliográfia[szerkesztés]

  • Trumponomics: Inside the America First Plan to Revive Our Economy, Arthur B. Lafferrel. (All Points Books, 2018) ISBN
  • baleset: hogyan pusztították el Bush, Bernanke, Pelosi és Obama az amerikai gazdaságot (és hogyan mentjük meg Amerika jövőjét) (Audio CD) (Blackstone Audio, 2014) ISBN 1482923874
  • A jólét vége Arthur B. Laffer és Peter Tanous (2008 évre szóló küszöbértékes kiadás) ISBN
  • Bullish on Bush: How George Bush's Ownership Society Will Make America Stronger (Madison Books, 2004) ISBN
  • Minden időre jobb: az elmúlt 100 év 100 legnagyobb tendencia Julian L. Simon (Cato Institute, 2000) ISBN
  • (szerkesztő) A álom helyreállításában: Mit terveznek a republikánusok a házban, hogy erősítsék a családot, kiegyensúlyozzák a költségvetést és helyettesítsék a jólétet (Times Mirror, 1995).
  • Még mindig nyitott ajtó? Az Egyesült Államok bevándorlási politikája és az amerikai gazdaság (American University Press, 1994)
  • A privatizáció: a hiány megszüntetésére irányuló stratégia (The Heritage Foundation, 1988)

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]