Carbovaris

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Carbovaris
Információk
EredetMagyarország Budapest, Magyarország
Alapítva2009
Megszűnt2014
Aktív évek20092014
Műfajindie rock, pop-rock, alternatív rock
Kiadó(független)
Tagok
Balázs Soma
Jamak Ármin
Lehoczky Zsombor
Nyitray Dániel
SablonWikidataSegítség

A Carbovaris egy 2009-ben alakult budapesti pop-rock együttes volt. Zenei világát a brit gitárzene határozta meg. 2014-ben feloszlottak.

Története[szerkesztés]

A zenekar 2009 őszén alakult három Budapest-belvárosi gimnázium tanulóiból, akiket elsősorban a kétezres évek indie hulláma ihletett meg. A következő év nyarán megnyerték a WAN2 tehetségkutatóját, így felléphettek a Sziget Fesztivál A38-WAN2 színpadán. Az első két év dalait a 13 számos „Milos”[1] című nagylemezükön mutatták be, melyről a Road-hoz készült klipet az MTV Hungary is játszani kezdte.

A 2012 nyarán megjelent második hanghordozó, az „A Very Milos Holiday”[2] hozta meg az igazi sikert, a „Sunrise” című dal az MR2 Petőfi Rádión gyakran volt hallható, az MTV és a VIVA televíziókon pedig látható. A kultikus Tilos az Á-ban forgatott „Don't Hurt My Cat” a VIVA Chart Show-n elért sikerekért jelölést kapott a VIVA Comet 2013. - Legjobb új előadó kategóriában. A „szénvarjak” új lemezük bemutatása során olyan zenekarokkal turnézták körbe az országot, mint a Supernem, Heaven Street Seven, 30Y vagy a Vad Fruttik.

A zenekar 2013-ban megjelentette Sand and Dust és Automatic/Pragmatic című új számukat. Előbbihez videóklip is készült, amit a zenei csatornák rendszeresen játszottak. A zenekar 2014-ben jelentkezett, és be is jutott a NagySzínPad versenyére, ahol olyan előadókkal versengtek a győzelemért, mint az Ivan & The Parazol, a Cloud 9+, és a Halott Pénz

A Carbovaris 2015. március 31-én Facebookra kikerült posztjában[3] jelentette be, hogy felhagyott az új számok írásával, valamint hogy a zenekar három tagja (Balázs Soma, Nyitray Dániel és Lehoczky Zsombor) Törzs néven új zenei projektbe kezdett. Az új zenekarra a space rock, shoegaze és posztrock hatások jellemzőek.

Tagok[szerkesztés]

  • Balázs Soma - gitár
  • Jamak Ármin - ének
  • Lehoczky Zsombor - dob
  • Nyitray Dániel - basszusgitár

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Milos (2011)
  • A Very Milos Holiday (2012)
  • Sand and Dust & Automatic/Pragmatic (2013)

Források[szerkesztés]

  1. http://langologitarok.blog.hu/2011/12/21/milos_carbovaris_lemezpremier Milos lemez premier - LángolóGitárok
  2. http://recorder.blog.hu/2012/06/20/carbovaris_a_very_milos_holiday_ep-premier A Very Milos Holiday premier - Recorder
  3. Carbovaris (magyar nyelven). www.facebook.com. (Hozzáférés: 2018. január 5.)

További információk[szerkesztés]