CSE Australia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A CSE Australia az egyik legnagyobb Ausztráliára szakosodott bevándorlási ügynökség, a napjainkban egyre fokozódó magyar migráció fontos résztvevője.

Történet[szerkesztés]

A CSE Australiát Pleskonics Edit Archiválva 2020. február 29-i dátummal a Wayback Machine-ben és Somogyi Csaba, egykor Sydney-ben tanuló magyar diákok alapították. A magyar pár, miután végigjárta a nyelvtanulás, a munkakeresés és a beilleszkedés lépcsőit, megalapította ügynökségét, hogy így segítse a tanulni, dolgozni és letelepedni vágyó magyarokat Ausztráliában. A CSE Australia az egyetlen bevándorlási csapat Magyarországon, amely rendelkezik ausztrál akkreditációs bevándorlási jogásszal és oktatási tanácsadóval, valamint közjegyzővel.

Az ausztrál vízumrendszer[szerkesztés]

Ausztrália vízumköteles ország, ami azt jelenti, hogy turistaként is vízum szükséges. A legnépszerűbb ideiglenes tartózkodás biztosító vízumtípusok:

Állandó tartózkodásra jogosító vízumok:

Az ausztrál vízumrendszer ennél sokkal összetettebb, éppen ezért a bevándorlási ügynökségek világszerte egy külön iparágat alkotnak. A vízumok megszerzéséhez IELTS nyelvvizsga, számtalan dokumentum és megfelelő anyagi háttér szükséges.

Oktatás[szerkesztés]

Az ausztrál oktatás angolszász rendszerű. Azoknak, akik Ausztráliában szeretnék folytatni tanulmányaikat, különböző nyelvi, szakmai, akadémiai és anyagi követelményeknek kell megfelelniük. Az ausztráliai tanuláshoz diákvízum szükséges, amely a választott kurzus teljes idejére szól. Bár az oktatás színvonala a legtöbb intézményben követi az elvárt sztenderdeket, érdemes körültekintően utánajárni, milyen lehetőségek vannak az adott kurzusra, mert a tandíjban és a megszerzett oklevél piaci értékében nagy különbségek vannak. Magyarországon egyedül a CSE Australia rendelkezik Ausztráliában akkreditált oktatási tanácsadókkal.

Források[szerkesztés]

  1. https://www.mara.gov.au/search-the-register-of-migration-agents/registered-migration-agent-details/?id=799e9d95-a252-e311-9402-005056ab0eca Archiválva 2020. február 29-i dátummal a Wayback Machine-ben
  2. http://eatc.com/qualified_agents/?q=pleskonics+edit&x=0&y=0&order=#
  3. http://www.australia.gov.au/information-and-services/immigration-and-visas/studying-in-australia
  4. http://www.australia.gov.au/information-and-services/immigration-and-visas/work-visas
  5. https://web.archive.org/web/20160520171150/http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/417-
  6. http://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists