Bos Wars

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Bos Wars
Bos wars 2 5.png
Egy felépült bázis
Fejlesztő Bos Wars közösség
Motor Stratagus
Platformok Linux, Windows
Kiadási dátum 2010. április 18.
Verzió 2.6.1
Műfaj valós idejű stratégia
Játékmódok egyjátékos és többjátékos
Adathordozó letölthető

A Bos Wars (korábbi nevén Battle of Survival) egy nyílt forráskódú keresztplatformos valós idejű stratégiai videojáték. A projektet Tina Petersen indította 2004-ben, a jelenlegi projektvezető François Beerten. A játékot C++ és Lua nyelven írták az SDL szoftverkönyvtár felhasználásával.

A Bos Wars rajta volt a LinuxLinks "A legjobb 42 ingyenes Linux játék"[1] listán, valamint a későbbi legjobb 100-as listájukon is.[2]

A Bos Wars felhasználja Eric Kok "Adaptív megerősítést tanuló ágensek az RTS játékokban"[3] című szakdolgozatát.

A Bos Wars jelenleg a Stratagus motoron alapuló játékmotort használja és a Stratagus projektet egyesítették a Bos Wars projekttel röviddel azután, hogy a motor megváltozott.

Játékmenet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A játék térképén kezdetben minden területet "köd" (fog of war) borít, amelyek a játékos egységei látótávolságán kívül esnek. Amint az egységek felderítik a térképet, a sötétség elmúlik. Ha a felderített területek ismét kívül esnek a látótávolságon, újra sötétség borítja a térképet elrejtve az ellenséges egységek mozgását azokon a területeken.

Minden játékosnak ugyanolyan épületeik és egységeik vannak. Nincsenek fejlesztések a játékban, azonnal építhető minden épület, repülő, földi egység és katona, amint elegendő nyersanyag összegyűlt az építésükhöz.

A játék nyersanyagai a magma és az energia. Magmát a mérnökök és a kombájnok gyűjthetnek a sziklákból, vagy készíthető a forró pontokon a magma pumpákkal. Magmát a mérnökök és a kombájnok nyerhetnek ki a fákból vagy gombákból, vagy előállítható erőművekkel.

Háromféle épülettípus létezik a játékban: alap, egység és védelmi. Az alap épületek az erőművek (power plant), a magma pumpák (magma pump), a radar, a kamera és a páncélterem (vault). Az egység épületek a kiképzőtábor (training camp), a járműgyár (vehicle factory), a kórház (hospital) és a repülőgyár (aircraft factory). Végül a védelmi épületek a gépágyú (gun turret), az ágyú (cannon) és a rakéta kilövő (missile silo).

Online játék[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bár hivatalos központi szerver még nem jött létre, a Bos Wars támogatja a többszemélyes online játékot, feltéve, hogy a felhasználók képesek megszerezni a potenciális ellenfeleik IP-címeit. Egyes weboldalak lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak az IP címeik könnyű megosztására (lásd az IP címek listája online Bos Wars játékhoz linket a külső hivatkozásoknál).

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Fordítás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az oldal angolból lett fordítva. Bos Wars angolul

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]