Biztonságos Kültéri Védelmi Rendszerek Értékelési Kritériuma

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Biztonságos Kültéri Védelmi Rendszerek Értékelési Kritériumát (eredeti nevén Assessment Criteria for Secure Perimeter Protection Systems) a Perimeter Protection Association of Europe (magyarul Európai Kültéri Védelmi Egyesület) hozta létre. Az ACSPPS-t a PPAE adja ki és használja a termékek és rendszerek minősítéséhez.

Célja[szerkesztés]

Átfogó, európai szintű, egységes követelményrendszer, amely a kültéri védelmi rendszerek és termékek biztonsági kiértékeléséhez szükséges. Az előírások biztosításával a követelményrendszer alapján minden kültéri védelmi vállalkozás értelmezni tudja és el tudja készíteni a saját működésére vonatkozó részletes dokumentumait, szabályzatait, illetve elvégezheti vagy elvégeztetheti a szükséges biztonsági vizsgálatot.

Leírás[szerkesztés]

Az európai szakmai közösség elvárásaihoz igazodó követelményrendszer, amely irányadó a kültéri védelmi termékek és fejlesztések esetében. A követelményrendszer biztosítja a termékek tervezése vagy beszerzése esetén a minőségi elvárások világos meghatározását, a minőségjavító módszereket, ennek bevezetését és a biztonsági követelmények érvényre juttatását.

Alkalmazási terület[szerkesztés]

Használata javasolt az összes európai kültéri védelmi vállalkozás számára.

Összefoglalva[szerkesztés]

Az ACSPPS a PPAE által kidolgozott követelményrendszer, amely elsősorban az európai országokban használatos, az európai ajánlásokhoz igazodik és tájékoztatást ad a vállalkozásoknak a kültéri védelmi eszközök és rendszerek biztonsággal kapcsolatos követelményeiről.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Archivált másolat. [2016. június 9-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2016. május 4.)