Az Univerzum Egyháza

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az Univerzum Egyháza
Lelkészi vezető Kisfaludy György
Tisztsége Élnök, Isten helytartója
Szertartás Keresztelő, mise, ünnepnapi liturgiák, szent esküvő, temetés, meditáció, gyógyítás
Tagság 7367[1]
Nyelv Magyar
Alapítva 1997
Alapító Kisfaludy György, Zornánszky Károly, Kisfaludyné Palotás Irén
Státusz Működő
Fő terület Országos
Székhely 1034 Budapest, San Marco u. 49.
Naptár újév első napját március 21-én tartják
Technikai szám 0640

A(z) Az Univerzum Egyháza hivatalos honlapja

Az Univerzum Egyháza egy egyház, melyet Kisfaludy György vezet, a feljegyzéseik szerint a Szíriusz (csillag) negyedik bolygójáról, az Ammáról származó ősök alapítottak Krisztus előtt 4043 évvel. A gyülekezetet 1997. december 11-én jegyezték be. Az év kezdetét március 21-re teszik, ami rokon az asztrológiában még fennmaradt tanaikkal. Jogilag bejegyzett egyház [forrás?].

A hitvallásuk nem tesz különbséget Isten teremtményei között, és amint az egyház neve is mutatja, távolról jött lényeknek is lelki segélyt nyújtanak. Tanaik hasonlítanak a kitagadott gnosztikus tanokhoz, amelyekben a teremtés valódi tudása még megjelent a valamikori katolikus egyházban is. Ez a majdnem panteista szemlélet mai megjelenése, csak belekeveredik még a magyarok és hunok ősi keresztény hite is. Azt állítják, hogy minden, ami lett, az Igéből lett. Az Ige az egyház olvasatában időt jelent, míg a szentléleknek a 3 plusz 1 dimenziós téridőt tekintik. Állításuk szerint a teremtés megismerésére, a teremtéstanra az időfizika segítségével tehetünk szert, mivel a Szentlélek, az Isten, az anyagi világ és a lelkek is mind ezen törvényszerűségekkel jöttek létre. Szerintük kb. 6000 évvel ezelőtt az Ursa Maior irányából, a mélyuniverzumból érkeztek a Földre az őseink. Erre 1999-ben szentté avatott - a huszadik század során élt prófétájuk - Szt. Baraka - Igazírás (Arvisura) című könyvei is hivatkoznak.

A közösségnek sajátságos elméletei vannak mind az idővel, mind a térrel kapcsolatosan. Tanaikban igen sok földönkívüli jellegű elem is fellelhető. Ezért néhányan inkább a New Age-mozgalomhoz sorolják tevékenységét, mint a fundamentális vallásokhoz, a pogány jelzőt is használják egyesek. Már hatezer évvel ezelőtt is egyistenhívő keresztények voltak. Tiszteletben tartják a vallásszabadságot. Tanaik szerint egy az Isten. Kisfaludy György egyházvezető több alkalommal tesz említést előadásaiban, hogy Földön kívüli civilizációkkal kapcsolatot tart fenn.

Az egyház fő eseménye, a heti rendszerességgel megtartott "A tudomány csütörtöke" előadássorozat.

A hívek Barna-Fóris Edit Ágnes börtön-pszihológustól különböző élethelyzeteken keresztül a bűnük illetve azok következményeivel ismerkednek. Míg Kisfaludy György a világképét, a világ teremtésével kapcsolatos gondolatait, és technológiai újításait osztja meg a hallgatósággal.

Az Univerzum Egyháza-t is a „világvége hívők” egyházak közé sorolhatjuk. Kisfaludy György több alkalommal említi előadásaiban , hogy 2016-ban globális méretű katasztrófa lesz a Földön, amit egy meteorbecsapódással magyaráz. Megemlít még egy kisbolygóval való ütközést, amit 2030-32 közé datál. Ezen információk forrásairól nem nyilatkozik, azt jövőbelátó képességével magyarázza.

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

  1. 2010 egyházi belső adat

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]