A bohóc (Odaát)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A bohóc
Odaát
2. évad, 2. epizód
Sam és Dean a cirkuszban
Sam és Dean a cirkuszban
Eredeti címEverybody Loves a Clown
VendégszereplőAlona Tal (Joanna "Jo" Harvelle)
Samantha Ferris (Ellen Harvelle)
Chad Lindberg (Ash)
ÍróEric Kripke
John Shiban
RendezőPhilip Sgriccia
Első sugárzás2006. október 5.
Első sugárzás Magyarországon2007. október 26.
Kronológia
ElőzőHa eljön a kaszás…
KövetkezőVérszomj
Az Odaát epizódjainak listája

A bohóc (Everybody Loves a Clown) az Odaát című televíziós sorozat második évadának második epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

A fivérek elhamvasztják apjuk holttestét, miközben nehezen viselik John hiányát. Míg Sam egyre nagyobb bosszúvágyat érez Azazel ellen, míg Dean legtöbb idejét azzal tölti, hogy a karambolban széttört autóját javítgatja Bobby roncstelepén.

Amikor a fiúk egy négy hónapos üzenetet találnak apjuk telefonján, ellátogatnak az üzenetben szereplő helyre, egy démonvadászoknak találkozóhelyként szolgáló kocsmába, Nebraska államban. Itt találkoznak John régi barátaival: Ash-sel, Ellennel, és annak lányával, Jóval.

Míg Dean összemelegedik Jóval, Sam Ellen aktái közt felfigyel egy hírre, miszerint gyilkos bohóc garázdálkodik a környéken. A fivérek nyomozni kezdenek az ügyben, így, hogy több információt tudjanak meg, a helyi cirkuszban vállalnak kisegítő munkát.

Miután rájöttek, melyik családnál fog lecsapni a gyilkos bohóc, megpróbálják a házban éjszaka lelőni. A szörnyeteg azonban elmenekül, és a ház feldühödött ura elől is menekülni kényszerülnek a fiúk.

Ellen kideríti, hogy a háttérben valójában egy rakshasa nevű ősi hindu teremtmény áll, mely emberek húsából táplálkozik, láthatatlanná is tud válni, és csak réz tőrrel lehet vele végezni. A fivérek először azt gyanítják, hogy az itteni cirkusz főnöke a rakshasa emberi alakja, ám tévednek: az egyik alkalmazott az.

Dean és Sam a kísértetkastélyban kerül szembe a bohóccal, ám réz tőr hiányában ottani réz csövekkel szállnak vele harcba. A lény Deant egy késsel a falhoz szögezve ártalmatlanná teszi, Sam viszont felülkerekedik rajta és végez vele.

Az eset után Ellen felajnálja a fivéreknek, hogy bármikor szívesen fogadja őket, a számítógépzseni Ash pedig kideríti nekik, hogy a Sárgaszemű démon nincs a közelben…

Természetfeletti lények[szerkesztés]

Rakshasa[szerkesztés]

A rakshasa egy ősi hindu teremtmény – démon vagy szellem -, amely emberek húsából táplálkozik, és láthatatlanná is tud válni.

Hogy bemehessen egy házba, és enni tudjon, engedélyt kell kéri az ott lakók valamelyikétől, ezért általában bohócnak álcázza magát, hogy a gyermekek által könnyebb legyen a bejutás.

Elpusztítani csupán egy réz tőrrel lehet.

Időpontok és helyszínek[szerkesztés]

  • 2006. ?
– Nebraska
– Sioux Falls, Dél-Dakota
– Medford, Wisconsin

Zenék[szerkesztés]

  • The Chambers Brothers – Time Has Come Today
  • Three Dog Night – Shambala
  • Captain & Tennille – Do That To Me One More Time
  • Bad Poodle – Mudd Walk

További információk[szerkesztés]