Az Odaát epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Itt található az Odaát (Supernatural) című televíziós sorozat epizódlistája.

1. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
Pilot 2005. szeptember 13. 101
Nyomtalanul 2006. szeptember 8.
Dean felkeresi Samet, és arra kéri, segítsen megtalálni eltűnt apjukat. Sam ugyan vonakodik visszatérni régi életmódjához, ám váratlanul szembekerülnek egy rejtélyes "fehér ruhás nő" szellemével, aki az utak mentén kísért és hűtlen autósokra vadászik. Ráadásul anyjuk gyilkosa is újra felbukkan.
Wendigo 2005. szeptember 20. 102
Fenevad 2006. szeptember 15.
Dean és Sam apjuk naplója nyomán eljutnak Colorado erdőségeibe, ahol igen megszaporodtak az eltűnési adatok. Magukat erdészeknek kiadva, segítenek egy lánynak és öccsének, akik szintén eltűnt testvérüket keresik. Kiderül, hogy egy veszedelmes Wendigo áll a háttérben, ami bárkivel és bármivel végez, ami a területére téved.
Dead In The Water 2005. szeptember 27. 103
Fulladás 2006. szeptember 22.
Dean felfigyel egy különös esetre: egy wisconsini tóba többen is belefulladtak, de a testüket sohasem találták meg. A helyszínre érve, a fiúk összebarátkoznak egy magányos anyával és fiával, akinek az apja szintén megfulladt. Rájönnek, hogy az áldozatok kapcsolatba hozhatók egymással, ráadásul fény derül egy sötét titokra is.
Phantom Traveler 2005. október 9. 104
Zuhanás 2006. szeptember 29.
Dean apja egyik repülőtéren dolgozó barátjától kap telefonhívást; rejtélyes okokból lezuhant egy repülő, mindössze heten élték túl. A két testvér rájön, hogy egy démon áll a tragédia hátterében, és az most a túlélőkre vadászik. Fel kell szállniuk egy járatra, hogy megtalálják, ám ezzel együtt Deannek szembe kell néznie a repüléstől való félelmével is.
Bloody Mary 2005. október 11. 105
Szellem a tükörben 2006. október 6.
Dean és Sam az ohioi Toledoban nyomoznak egy férfi halálának ügyében, akinek szokatlan módon kifolytak a szemei. Hamarosan kiderül, hogy egy bosszúálló szellem kísért egy tükrön keresztül, ami egy Mary nevű meggyilkolt lányé volt. A szellem megbünteti azokat, akik gyilkos titkot rejtegetnek, Sam így saját titkával akarja előcsalogatni őt, hogy elpusztítsák.
Skin 2005. október 18. 106
Barát a bajban 2006. október 20.
Sam egyetemi barátját, Zach-et letartóztatják barátnője meggyilkolásának vádjával. A fiú húga, Rebecca kérésére a két fivér kinyomozza, hogy a valódi tettes az alakváltás képességével rendelkezik. A helyzet rosszra fordul, amikor az alakváltó Dean külsejét ölti magára.
Hookman 2005. október 25. 107
Kampókéz 2006. október 13.
Iowa államban egy egyetemistát brutálisan meggyilkolnak, akinek barátnője azt állítja, hogy a támadó láthatatlan volt. Hamarosan újabb gyilkosság történik, és mivel az is a lányhoz kapcsolható, a fivérek annak tiszteletes apjára kezdenek gyanakodni. Csakhogy nagyot tévednek: a rejtélyes gyilkos egy kampókezű kísértet.
Bugs 2005. november 8. 108
Rovarinvázió 2006. október 27.
Egy ohioi kisváros építkezésén egy munkás szokatlan halált hal; az agyát kirágják a bogarak. Dean és Sam nyomozni kezdenek az ügyben, ideiglenesen a helyszínre költöznek, majd pedig rádöbbennek, hogy a rejtélyes halálesetek mögött egy ősi indián átok áll, miszerint a várost hamarosan rovarok ezrei fogják elözönleni.
Home 2005. november 15. 109
Otthon, rémes otthon 2006. november 3.
Samnek rémálmai vannak régi otthonukról, ezért a testvérek visszatérnek Kansasbe. A házban most egy új család lakik, akiket egy kopogó szellem terrorizál. A fiúk apjuk régi ismerősével, egy Missouri Moseley nevű médiummal próbálják onnan kiűzni a gonoszt. A házban azonban nem csak egy szellem kísért.
Asylum 2005. november 22. 110
Tiszta elmebaj! 2006. november 10.
Apjuk üzenete alapján, a fivérek eljutnak az Illinois-ban lévő Roosevelt Elmegyógyintézetbe, melynek sötét múltja még most is kísért: akik bemerészkednek a lezárt épületbe, megőrülnek. Mialatt a fiúk két fiatalt próbálnak kimenteni, Sam is elveszíti józanságát, és bátyja ellen fordul.
Scarecrow 2006. január 10. 111
Madárijesztő 2006. november 24.
Apjuk parancsa szerint, Dean és Sam egy indianai kisvárosba indulnak, hogy eltűnt párok után nyomozzanak, csakhogy összevesznek, és külön utakon indulnak tovább: míg Sam egy Meg nevű stoppos lánnyal múlatja az időt, Dean rájön, hogy egy út menti madárijesztő valójában egy Vanír, ami áldozatokért cserébe egy várost véd.
Faith 2006. január 17. 112
Sötét erők markában 2006. december 1.
Miközben Dean egy szörnnyel küzd, áramütést szenved, és megsérül a szíve. Sam módot keres arra, hogy megmentse őt, így rátalál egy prédikátorra, aki aztán meggyógyítja bátyját. Csakhogy később rádöbbennek, hogy a gyógyító csodás tetteihez egy kaszást használ, és mindegy emberi élet egy másikéba kerül.
Route 666 2006. január 31. 113
A fekete furgon titka 2006. december 8.
Deant felhívja régi szerelme, Cassie, és arra kéri, hogy vizsgálja meg a környékükön történt rasszista motivációjú gyilkosságokat, köztük apja halálát. A gyilkosságok egy rejtélyes fekete furgonhoz kapcsolódnak, ami nem hagy nyomokat. Fény derül rá, hogy Cassie családjának több köze van az ügyhöz, mint gondolnák.
Nightmare 2006. február 7. 114
Rémálmok 2006. december 15.
Samre látomás jön: egy férfi meghal a michigani Saginawban. A haláleset bekövetkezik, de öngyilkosságnak tűnik. Semmilyen természetfeletti nyomot sem találnak, míg rá nem jönnek, hogy a férfi fia, Max áll a háttérben. Sam aggasztó hasonlóságokat fedez fel ő és a telekinetikus képességgel rendelkező fiú között.
The Benders 2006. február 14. 115
Gyilkos vadászat 2006. december 22.
Minnesotában egy gyerek szemtanúja lesz egy férfi megmagyarázhatatlan eltűnésének. Sam és Dean nyomozni kezd, ám hamarosan Samnek is nyoma veszik. Dean egy helyi rendőrnőhöz társul, akivel együtt rádöbbennek, hogy az emberrablások mögött egyszerű, ám gonosz emberek állnak: a Benders család.
Shadow 2006. február 28. 116
Az árnyék 2007. január 5.
Sam és Dean chicagói nyomozásuk során Megbe botlik. Sam gyanakodni kezd Megre, majd rájönnek, hogy ő áll két haláleset mögött. A démonok által megszállt lány azonban ősi Daevák segítségével elfogja a két fivért, majd elárulja: csapdát állított a fiúk apjának, Johnnak, aki immár a városban van.
Hell House 2006. március 30. 117
Pokoltanya 2007. január 12.
Dean és Sam egy elátkozott házat vizsgál, amelyben egy Mordecai nevű férfi szelleme kísért. Találkoznak egy amatőr természetfeletti nyomozópárossal, Eddel és Harry-vel, akik többször is megzavarják a fiúk munkáját. Később felmerül a gyanú, hogy a páros által készített weboldal kelthette életre a tulpát.
Something Wicked 2006. április 6. 118
Az ősgonosz 2007. január 19.
A testvérek egy kisvárosban nyomoznak, ahol a gyerekek egy rejtélyes betegség miatt sorban kómába esnek. Kiderítik, hogy egy shtriga, egy több száz éves boszorkány szívja el a gyerekek életerejét. Dean felidézi gyermekkorukat, amikor az ő hibájából Sam majdnem meghalt ugyanezen boszorkány miatt.
Provenance 2006. április 13. 119
A festmény bosszúja 2007. január 26.
Sam és Dean egy festmény ügyében nyomoz. Bárki, aki megvette a képet, hamarosan gyilkosság áldozata lett. Miután rájönnek, hogy magát a képet nem lehet elpusztítani, versenyt futnak az idővel, hogy ne legyen több áldozat. Eközben Sam megismerkedik egy antikvárius lányával, és szerelem alakul ki köztük.
Dead Man's Blood 2006. április 20. 120
A holtak vére 2007. február 2.
A testvérek találkoznak apjukkal, aki elmondja nekik: egy vámpírcsapatot üldöz, akik megöltek egy vadászt, így megkaparintották a minden természetfeletti lénnyel végző pisztolyt, a Coltot. Miközben az újra egyesült család együtt a vámpírok nyomába ered, Sam és John között egyre feszültebb lesz a hangulat.
Salvation 2006. április 27. 121
Megváltás 2007. február 9.
Winchesterék alkalmat keresnek arra, hogy végezzenek a Sárgaszemű démonnal, így Sam egyik látomására építik a tervet. Meg és testvére, Tom alkut ajánl Johnnak, ám mivel az megpróbálja átverni őket, a démonok fogságába esik. Mikor Dean és Sam rajtaütnek Azazelen, egy ártatlan család élete kerül veszélybe.
Devil's Trap 2006. május 4. 122
Halálcsapda 2007. február 9.
Sam és Dean meg akarja menteni Johnt, így Bobby-val elfogják Meget, majd kiűzik belőle a gonoszt. Megtudva apjuk hollétét, kiszabadítják, közben pedig Tommal is végeznek. Mikor azonban visszatérnek búvóhelyükre, kiderül, hogy Johnt megszállta egy démon, méghozzá Azazel.

2. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
In My Time Of Dying 2006. szeptember 28. 201
Ha eljön a kaszás… 2007. október 19.
Winchesterék a baleset után kórházba kerülnek. Dean arra ébred fel, hogy senki nem látja és nem is hallja. Kiderül, hogy haldoklik, és ő jelenleg egy szellem. Míg a kórházban egy rejtélyes kaszás szedi áldozatait, John megidézi a Sárgaszemű démont, hogy egyezséget kössön vele fia érdekében.
Everybody Loves a Clown 2006. október 5. 202
A bohóc 2007. október 26.
Dean és Sam egyre feszültebbé válik apjuk halála után, míg egy vándorcirkusz környékén egy bohóc szedi áldozatait: a gyerekekkel bekéredzkedik a lakásba, végez a szülőkkel, majd eltűnik. Az ügy felgöngyölítése közben a fivérek megismerkednek apjuk régi ismerőseivel: Ash-sel, Ellennel, és annak lányával, Joval.
Bloodlust 2006. október 12. 203
Vérszomj 2007. november 9.
A fiúk egy kisvárosba érkeznek, ahol vámpírok tanyáznak. Itt ismerkednek meg egy elszánt vámpírvadásszal, Gordon Walkerrel, akivel lelki állapota miatt Dean egész jól kijön. Mikor azonban kiderül, hogy az itt élő vérszívók nem veszélyesek az emberre, a fivérek és Gordon közt elfajulnak a dolgok.
Children Shouldn't Play With Dead Things 2006. október 19. 204
A lány nem nyugszik békében 2007. november 16.
Dean és Sam édesanyjuk sírját látogatják meg, mikor egy rejtélyes sírhelyre akadnak: az összes növény el van száradva körülötte. Miután nyomozni kezdenek, rájönnek, hogy egy szerelmi háromszög, és egy rejtélyes zombi áll a háttérben.
Simon Said 2006. október 26. 205
Különleges képesség 2007. november 23.
Samnek látomása lesz: egy fekete, békésnek tűnő férfi egy telefonhívás után bemegy egy fegyverboltba, majd végez az eladóval és magával is. Mikor a fivérek utánajárnak az ügynek, ráakadnak egy Andy nevű srácra, akinek Samhez hasonló, különleges képessége van: elméjével irányítani tudja az embereket.
No Exit 2006. november 2. 206
Szőkék előnyben 2007. november 30.
Különös dolgok történnek egy nagyvárosi panelházban: egy szellem szedi áldozatait, akik mind szőke, fiatal nők. A két fivér mellé Jo is csatlakozik a nyomozásba, aki meglepő ötlettel áll elő: ő akar lenni a csali, hogy elpusztítsák H.H. Holmes, a rettegett tömeggyilkos szellemét.
The Usual Suspects 2006. november 9. 207
A vádlottak padján 2007. december 7.
A Winchester fivéreket letartóztatták: csalásokkal, Deant pedig gyilkossággal vádolják. Míg Deant sorozatosan kihallgatják, Sam egy nyomozónővel egy bosszúálló szellemnek próbál utánajárni. A szellemről később kiderül, hogy valójában egy sorozatgyilkost próbál leleplezni.
Crossroad Blues 2006. november 16. 208
Alku a démonnal 2007. december 14.
Halálesetekről számolnak be az újságok. Az áldozatok mind úgy haltak meg, hogy vérengző vadállatok támadták meg őket, azonban ez csak a képzeletükben történt. Sam és Dean nyomozni kezd az ügyben, így akadnak rá egy kereszteződésben lévő démonra, aki üzleteket köt emberekkel, cserébe azok lelkéért.
Croatoan 2006. december 7. 209
A vírus 2007. december 21.
Sam egyik látomásában Dean meglepő módon megöl egy fiatalt, aki az életéért könyörög, és azt hajtogatja, "nincs bennem". A fiúk utánajárnak az ügynek, így akadnak rá egy különös városra, ahol érkezésük után az emberek egy démoni vírustól megfertőződnek, és lezárják az utakat.
Hunted 2007. január 11. 210
Az űzött vad 2008. január 4.
Samet felkeresi egy Ava nevű lány, és elmondja neki, egy álmában látta őt meghalni. Míg a két fiatal megpróbál utánajárni a dolognak, Gordon Walker ismét feltűnik a színen, és elrabolja Deant. Később kiderül, a vámpírvadász minden Samhez hasonló, különleges képességgel rendelkező fiatallal végezni akar.
Playthings 2007. január 18. 211
Gyerekjáték 2008. január 11.
Egy ódivatú szálló készül bezárni kapuit, azonban megmagyarázhatatlan dolgok történnek. Ellen javaslatára a fivérek az ügy nyomába erednek, és kiderítik, hogy a hotelben lévő babaházban a bábuk pont olyan helyzetet vesznek fel, mint az áldozatok, így Woodoo mágiára tippelnek. Sam időközben alkoholba fojtja bánatát.
Nightshifter 2007. január 25. 212
A bankrabló 2008. január 18.
Dean és Sam egy bankrablássorozat ügyében nyomoz. Egy felvételt megvizsgálva rájönnek, a tettes egy alakváltó, ami újabb rablásra készül. Csakhogy mikor a fiúk ezt megpróbálják megakadályozni, a hatóságok lezárják az épületet, így néhány civillel benn ragadnak az épületbe, méghozzá a gyilkos lénnyel együtt.
Houses of The Holy 2007. február 1. 213
Angyalok otthona 2008. január 25.
Egy lánnyal tv nézés közben különös dolog történik: vakító fény jelenik meg előtte, majd beszélni kezd hozzá. Később a lányt elmegyógyintézetbe zárják, mivel a szerinte Istennek tulajdonított hang ösztönzésére gyilkolt, egy szerinte rossz embert. Dean és Sam utánajár a dolognak.
Born Under A Bad Sign 2007. február 8. 214
Rossz vér 2008. február 1.
Sam arra eszmél, hogy csupa vér a keze, és nem emlékszik semmire. Mikor Dean rátalál, kiderül, hogy már több hete eltűnt. Megpróbálják kideríteni, mi történt vele, a nyomok pedig egy megölt démonvadászhoz vezetnek. Később derül ki, hogy Samet megszállta egy démon, méghozzá ugyanaz, ami egykor Meget is.
Tall Tales 2007. február 15. 215
A szemfényvesztő 2008. február 8.
Talán az egyik legviccesebb történetbe csöppennek bele a Winchester fivérek: egy professzor hal meg egy lány szelleme miatt, egy aligátor jelenik meg a csatornában és földönkívüliek rabolnak el egy egyetemistát, majd kényszerítik lassú táncra. Az ügyben Bobby segít a fiúknak.
Road Kill 2007. március 15. 216
Halálút 2008. február 15.
Molly és férje, David egy eredei úton kocsikáznak, mikor egy férfi eléjük áll. Elrántva a kormányt egy fának csapódnak, majd David eltűnik. Felesége keresni kezdi, ám egy erdei házhoz érve az úton álló férfi veszi üldözőbe. A nő a menekülés során az útra rohan, mégzozzá a Winchester fivérek autója elé.
Heart 2007. március 22. 217
A vérfarkas 2008. február 22.
Sam és Dean brutális gyilkosságsorozat után nyomozva érkeznek San Franciscoba: az összes áldozat teli van harapás- és karmolásnyomokkal, és egyúttal a szívük is hiányzik. Rájönnek, hogy egy vérfarkassal van dolguk, ám mikor összeismerkednek egy Madison nevű lánnyal, az ügy váratlan fordulatot vesz.
Hollywood Babylon 2007. április 19. 218
A filmstúdió fantomja 2008. február 29.
A fivérek Los Angelesbe érkeznek, egyenesen egy filmforgatásra. Az eset nem mindennapi: egy horrorfilm forgatása közben több haláleset is történik, azonban kapcsolat az elkövető gyilkos szellemek közt nincs. Dean ezidő alatt segédmunkásként vesz részt a forgatáson, és találkozik álmai horrorfilm-főszereplőnőjével.
Folsom Prison Blues 2007. április 26. 219
Börtönbalhé 2008. március 7.
Megmagyarázhatatlan halálesetek történnek egy börtönben. A fivérek egy régi, börtönben dolgozó ismerősük kérésére rács mögé "juttatják" magukat, hogy aztán kinyomozzák, mi folyik odabenn. Míg Sam egyre jobban kezd aggódni sorsuk miatt, Dean egészen otthoniasan mozog a rabok között.
What Is and What Should Never Be 2007. május 3. 220
Szellem a palackból 2008. március 14.
Dean egy dzsinn nyomában van, miközben Sam informálja telefonon. Mikor azonban Dean megpróbálja elfogni a lényt, az valamiféle módon egy másik világba repíti: itt Mary Winchester még él, Sam teljesen boldog Jessicaval, és Deannek is van egy gyönyörűszép barátnője.
All Hell Breaks Loose (1) 2007. május 10. 221
Ha a pokol elszabadul (1) 2008. március 21.
A fivérek megállnak pihenni egy bárnál, amikor is Sam eltűnik. A fiú néhány hozzá hasonló, különleges fiatallal egy kihalt városban ébred, ahol a Sárgaszemű démon közli velük: meg kell küzdeniük egymással, és csak egy maradhat életben. Míg Dean és Bobby Sam után kutat, Ellen kocsmáját felrobbantják a démonok.
All Hell Breaks Loose (2) 2007. május 17. 222
Ha a pokol elszabadul (2) 2008. március 28.
Dean végső elkeseredettségében alkut köt a kereszteződésben lévő démonnal: egy év múlva neki adja a lelkét, cserébe Sam életéért. Csakhogy eközben Azazel Jake segítségével megpróbálja kinyitni az Ördög kapuját, hogy kiengedhesse onnan pusztító seregét.

3. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
The Magnificent Seven 2007. október 4. 301
A hét halálos bűn 2011. február 10.
A Pokol kapuja felnyitása után Deanre és Samre új feladat hárul: elpusztítani a kiszabadult démonokat. Miközben Bobby-val egy gyilkosság után nyomoznak, rájönnek, hogy a hét főbűn garázdálkodik Illinois-ban. A színen egy vadász házaspár és egy különös lány is feltűnik.
The Kids Are Alright 2007. október 11. 302
A gyerekek jól vannak 2011. február 17.
Egy nyomozásuk során a fivérek az indianai Cicero városába érkeznek, ahol Dean találkozik a 8 évvel ezelőtti futókalandjából megismert Lisával és annak kisfiával, Bennel. Míg Deanben felmerül a gyanú, hogy ő lehet a srác apja, a környéken élő gyerekek egyre furcsábban kezdenek viselkedni.
Bad Day at Black Rock 2007. október 18. 303
Mágikus balszerencse 2011. február 24.
Apjuk egy régi raktárát átkutatva, a srácok észreveszik, hogy elloptak onnan egy dobozt. Kiderül, a dobozban egy mágikus nyúlláb volt, mely nagy szerencsét hoz birtoklójára. A láb Samhez kerül, aki ezután semmit nem tud elrontani, ám mikor azt egy Bela nevű lány ellopja tőle, balszerencse balszerencsét kezd követni.
Sin City 2007. október 25. 304
A bűn városa 2011. március 3.
Dean és Sam egy különös városban nyomoznak, amelynek lakóit nem érdekli más, csak a szerencsejáték és a dorbézolás. A fiúk kiderítik, hogy ez azóta van így, mióta kinyílott az Ördög kapuja. Miközben Deant foglyul ejti egy démon, Bobby segítségére Ruby siet, hogy új töltényeket készítsenek a Colthoz.
Bedtime Stories 2007. november 1. 305
Esti mese (Odaát) 2011. március 10.
Vicces történetbe csöppennek bele a Winchester fivérek: több haláleset is történik, melyek kapcsolatban állnak a híres Grimm-mesékkel; A három kismalac, Piroska és a farkas történetéhez hasonló gyilkosságokat követnek el, melyekben egy lány a közös. Sam időközben elhatározza, megidézi a démont, akivel Dean alkut kötött.
Red Sky At Morning 2007. november 8. 306
A kísértethajó 2011. március 17.
A fivérek egy rejtélyes fulladásos-halálsorozat után nyomoznak, melyek egytől egyig a szárazföldön történtek. Az ügy során összeakadnak Belával, majd kiderül, az áldozatok mindegyike látott egy háromárbócú, szakadt vitorlás szellemhajót a halála előtt. A nyomozás váratlan fordulatot vesz, amikor Bela is meglátja a hajót.
Fresh Blood 2007. november 15. 307
Friss vér 2011. március 24.
Deanék egy vámpír nőt követve kiderítik, valaki a vérszívók vérével mérgez meg fiatal lányokat, hogy a vámpírklán tagjává tegye őket. Időközben börtönből megszökött Gordon Walker is feltűnik a színen, ám egy balul elsült akciója során belőle is vámpír válik. A felerősödött férfi megfogadja, megöli Winchesteréket, majd pedig magát is.
A Very Supernatural Christmas 2007. december 13. 308
A karácsony odaát van 2011. március 31.
Karácsony van, ám Dean és Samnem ünnepel; egy gyilkos lény nyomában vannak, ami áldozatait a kandallón át hurcolja magával. Mialatt Bobby segítségével kiderítik, hogy két pogány isten áll a háttérben, a fiúk visszaemlékeznek gyermekkoruk egyik Karácsonyára.
Malleus Maleficarum 2008. január 31. 309
Végzetes boszorkák 2011. április 7.
Egy fiatal nő fullad meg saját vérétől, barátjának pedig férges falatok akadtak a torkán. A közös az ügyben pedig átokzsák, ami erős boszorkányságra utal. A fivérek a dolgok sűrűjébe vetik magukat, így hamarosan rájönnek, a valódi tettes egy démon, aki saját boszorkánytársait kezdte el gyilkolni.
Dream a Little Dream of Me 2008. február 7. 310
Álom, álom, rémes álom 2011. április 14.
Dean és Sam megtudják, hogy Bobby barátjuk meglepő módon kómában fekszik. A fiúk Bela segítségét kérik, aki szíves örömest segít, noha ez gyanút kelt a fivérekben, akik más lehetőséget nem látva, végül behatolnak Bobby álomvilágába.
Mystery Spot 2008. február 14. 311
Időcsapda 2011. április 21.
Winchesterék egy floridai kisvárosban nyomoznak, amikor is Deant egy éjszaka lelövik. Sam váratlanul felébred, és újraéli ugyanazt a napot, ám a haláleset más módon, de ismét bekövetkezik. A fiú a több századik újrakezdett nap után belátja, időhurokba került. Vagy netán csak egy természetfeletti lény szórakozik?
Jus In Bello 2008. február 21. 312
Démonok márpedig vannak 2011. április 28.
Bela a fivéreket a már régóta őket üldöző FBI-ügynök, Victor Henriksen kezére adja, akik átmenetileg egy kisváros fogdájába kerülnek. Éjszaka azonban démonok tucatjai támadják meg a rendőrkapitányságot, akik megbízója Ruby szerint egy Lilith nevű fődémon, aki Sam fejére pályázik.
Ghostfacers 2008. április 24. 313
Szellemharcosok 2011. május 5.
Az epizód a két, korábban megismert amatőr szellemvadász, Ed és Harry egyik akcióját követi végig. Saját tv-műsoruk, a Szellemharcosok kedvéért egy elhagyatott házba térnek be néhány társukkal, hogy felfedjék az ott lakozó gonoszt - csakhogy az épületben valódi gyilkos szellem tanyázik.
Long-Distance Call 2008. május 1. 314
Távolsági hívás 2011. május 12.
A Winchester fivérek egy kisvárosba érkeznek, ahol az embereket sorra hívják fel elhunyt ismerősei, rokonai a túlvilágról. Míg Sam egy lánynak próbál meg segíteni, Dean telefonhívást kap apjától, miszerint a lelkével üzletelő démon a városban van. Kiderül, ez az egész csak csali, ám ekkor már késő; a fiú csapdába esik.
Time Is On My Side 2008. május 8. 315
Az örök élet titka 2011. május 19.
Deanék megtudják, hogy egy több száz éves, halhatatlan férfi szedi áldozatait. Mivel így rájöhet az örök élet titkára és megmentheti bátyját, Sam nyomozni kezd az ügyben, míg Dean Bobby segítségével Bela nyomára akad. A lány múltjából fény derül egy sötét titokra.
No Rest For The Wicked 2008. május 15. 316
Pokoljárás 2011. május 26.
Néhány órával Dean alkujának beteljesedése előtt a fivérek Bobby jóvoltából rájönnek, Lilith egy kisvárosban tanyázik. Miután "rendezték" konfliktusukat Ruby-val, a fivérek és Bobby a démonölő tőrrel a helyszínre indulnak, csakhogy dolgukat megnehezíti, hogy a környéket démonok tucatjai őrzik, ráadásul Lilith is testet változtat.

4. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
Lazarus Rising 2008. szeptember 18. 401
Feltámadás 2012. augusztus 17.
Dean csodával határos módon feltámad, ám senki sem tudja, hogyan. Míg a fiú Bobby-val és Sammel megpróbálja kideríteni, ki állhat a háttérben, a környéken lévő démonokat ismeretlenek megölik. Ruby újra feltűnik, a titokzatos megmentő személye pedig kiderül egy Castiel nevű angyal személyében.
Are You There God? It's Me, Dean Winchester 2008. szeptember 25. 402
Isten szeme mindent lát 2012. augusztus 24.
Miközben démonvadászok halálának ügyében nyomoznak, a fivérek és Bobby életére néhány szellem tör, mivel őket okolják halálukért. Míg Victor Henriksen, Meg Masters, Ronald Resnick és két kislány szelleme próbál végezni a három férfival, kiderül, hogy az út az Apokaliszis felé megnyílt.
In The Beginning 2008. október 2. 403
Rég elveszettnek hitt dolgok 2012. augusztus 31.
Castiel ismét felkeresi Deant, és visszaküldi az 1973-as Lawrence-be. A fiú itt találkozik akkori apjával és anyjával, illetve annak családjával, akik lányukkal együtt természetfeletti lényekre vadásznak. Míg Dean összebarátkozik nagyapjával, a környéken feltűnik Azazel.
Metamorphosis 2008. október 9. 404
Átváltozások 2012. szeptember 7.
Dean megtudja az igazságot öccséről, mely nagy vitákat okoz közöttük. A fivérek telefonhívást kapnak egy Travis nevű vadász barátjuktól, így Missouriba utaznak, hogy segítsenek neki. Kiderül, hogy a férfi egy veszedelmes szörnyeteg, egy rougarou nyomában van.
Monster Movie 2008. október 16. 405
Szörnyfilm 2012. szeptember 14.
Winchesterék egy pennsylvaniai kisvárosba utaznak, ahol különös gyilkosságok történnek, melyeket Drakula, egy múmia, és egy farkasember követ el. Mialatt Dean megpróbál bevágódni egy helyi pincérnőnél, sikerül kideríteni, hogy a gyilkosságok hátterében egy alakváltó áll, aki nagyon szereti a horrorfilmeket.
Yellow Fever 2008. október 23. 406
Sárgaláz 2012. szeptember 21.
Dean és Sam sorozatos szívroham általi halálesetek ügyében nyomoznak, amikor is Dean furán kezd viselkedni. Kiderül, hogy egy szellem által terjesztett kór fertőzte meg, amire ha nem találnak hamar megoldást, a többi áldozathoz hasonlóan meg fog halni.
It's The Great Pumpkin, Sam Winchester 2008. október 30. 407
Boszorkányság 2012. szeptember 28.
Halloween van, a fivérek egy kisvárosban boszorkányság nyomaira bukkannak, miután azonban nyomozni kezdenek, rettenetes dolgot fedeznek fel. Castiel és társa, Uriel jóvoltából megtudják, hogy egy Samhain nevű démon megidézésével a gonosz erői újabb sereget akarnak hadba állítani.
Wishful Thinking 2008. november 6. 408
A kívánságok kútja 2012. október 5.
A Winchester fiúk meglepő üggyel találják szembe magukat: egy kisvárosban egy lányt lelök egy szellem a lépcsőn, Jeti rabol ki egy kisboltot, a környék egyik legsenkibb sráca pedig egy menő lánnyal jön össze. A közös ezekben pedig egy kínai étterem kútja, mely állítólag teljesíti az emberek kívánságát.
I Know What You Did Last Summer 2008. november 13. 409
Tudom, mit tettél tavaly nyáron 2012. október 12.
Ruby kérésére a fivérek egy Anna nevű lányt próbálnak megkeresni, aki csodálatos módon hallja, amit az angyalok beszélnek. Mialatt néhány démon egy Alastair nevű fődémon vezetésével is a lány nyomába ered, Sam feltárja bátyja előtt, miket tett, mialatt az a Pokolban volt.
Heaven and Hell 2008. november 20. 410
Angyalok és démonok 2012. október 19.
Castiel és Uriel felsőbb parancsra végezni akarnak Annával, aki a fivérekkel és Ruby-val ezért bujdosni kényszerül. Mialatt a lány a korábban megvakított médium, Pamela Barnes segítségével felfedi múltját, és rájön, hogy valójában egy bukott angyal, Ruby elhatározza, egymásnak ugrasztja az angyalokat és a démonokat, így megidézi a szintén őket üldöző Alastairt.
Family Remains 2008. január 15. 411
Csonka család 2012. október 26.
Dean javaslatára a fivérek Nebraskába veszik az irányt, hogy utánanézzenek egy rejtélyes gyilkosságnak. Mialatt utánajárnak az ügynek, nem csak a gyilkosság helyszíneként szolgáló háznak régi lakóiról derülnek ki borzalmas dolgok, de feltűnik a színen egy új otthonra vágyó család is, akik végül kénytelenek lesznek a Winchester fiúkkal átvészelni egy horrorisztikus éjszakát.
Criss Angel Is A Douchebag 2009. január 22. 412
Halálos bűvölet 2012. november 9.
Winchesterék a varázslatok világába vetik magukat, hogy utánajárjanak egy különös halálesetnek, melyben az áldozat egyik pillanatról a másikra holtan esett össze, testét pedig mintha átszurkálták volna. Mialatt a nyomozás folyik, újabb bűvészhalál történik, a szálak pedig egy sikerességét visszanyert, szintén szakmabelihez vezetnek.
After School Special 2009. január 29. 413
Szorgalmi feladat 2012. november 16.
Dean és Sam kénytelenek visszatérni egykori iskolájukba, ugyanis ott rejtélyes halálesetek történnek, melyeket szerintük egy bosszúálló szellem által megszállt gyermekek követnek el. Mialatt a nyomozás folyik, a fivérek visszaemlékeznek 1997-es életükre, amikor még ők maguk is ebben a suliban tanultak.
Sex and Violence 2009. február 5. 414
Halálosan szeretlek 2012. november 23.
Iowa állam egyik városában 2 hónapon belül három férfi is megöli a feleségét ugyanazon módon; húsklopfolóval szétverik a fejüket. A fivérek valami természetfelettit sejtenek a háttérben, majd megtudván, hogy a gyilkosság előtt mindhárom gyanúsított kapcsolatba kerül egy bizonyos sztriptíztáncosnővel, valószínűnek tartják, hogy egy szirénnel állnak szemben.
Death Takes A Holiday 2009. március 12. 415
A halál és a fiúcska 2012. november 30.
Bobby egyik megbízása után nyomozva, a fiúk kiderítik, hogy az egyik wyomingi kisváros kaszását démonok elrabolták. Mivel a háttérben a halottnak hitt Alastair és a pecséttörés áll, Dean és Sam Pamela Barnes segítségét kérik, hogy szellemmé változva utánajárhassanak az angyalokra is veszélyt jelentő ügynek.
On The Head Of A Pin 2009. március 19. 416
Vallatás 2012. december 7.
Alastair elfogása után Deant Castiel és Uriel keresik fel, és magukkal viszik, hogy segítsen kivallatni Alastairt, ki vagy mi öli az angyalokat. Mialatt Sam és Ruby nyomozni kezdenek Dean holléte után, az brutális dolgokat kezd művelni, ráadásul kiderül, hogy nem démon az angyalgyilkos.
It's A Terrible Life 2009. március 26. 417
Illúziók 2012. december 14.
Meglepő fordulat következik be a Winchester fiúk életében: rendes, vadászatmentes életet élnek, nem testvérek, de még csak nem is ismerik egymást. Mindketten más néven élnek, egy irodaház alkalmazottai. Egy nap azonban rejtélyes öngyilkosságok kezdődnek, és mindkettejükben feltör a vadászösztön.
The Monster at the End of This Book 2009. április 2. 418
A próféta 2012. december 21.
A fiúk egy kisvárosban egy "Odaát" nevű könyvsorozatra bukkannak, melyek pontról pontra az eddigi vadász életüket követik nyomon. Mikor jobban utánajárnak az ügynek, találkoznak a könyvek írójával, Chuck Shirley-vel, aki állítása szerint a műiben leírt dolgokat előre megálmodta, illetve még most is álmondja.
Jump the Shark 2009. április 23. 419
Az elveszett fiú 2013. január 4.
A fiúk apjának telefonját egy Adam nevű fiú hívja, aki Deannek úgy mutatkozik be, mint John fia. Mivel Dean nem hajlandó elhinni, hogy van még egy testvére, meg akar ismerkedni Adammel, akinek anyja az elmúlt napokban nyomtalanul eltűnt. Kiderül, hogy a fiú igazat mond, ráadásul egy bosszúhadjárat kellős közepébe csöppentek.
The Rapture 2009. április 30. 420
Démonok 2013. január 11.
Deant ismét meglátogatja Castiel álmában, és elmondja neki, hol találja meg. Az ébredés után Dean és Sam a megadott helyre mennek, ahol hatalmas káosz közepette rátalálnak Castielre, pontosabban egy Jimmy Novak nevű férfira, akinek testében az angyal tevékenykedett. A férfi állítása szerint hiányosak az emlékei, ennek ellenére a démonok vadászni kezdenek rá.
When The Levee Breaks 2009. május 7. 421
A pusztulás útja 2013. január 18.
Miután bezárták Samet, Bobby értesül róla, hogy már csak néhány pecsét maradt feltöretlen. Sam a démonvérhiány hatására egyre rosszabbul lesz, míg Dean leteszi az esküt Castiel előtt, hogy akár saját élete árán, de mindenképpen megvédi a világot az Apokalipszistől.
Lucifer Rising 2009. május 14. 422
Lucifer diadala 2013. január 25.
A közelgő Apokalipszist Dean és Sam külön utakon járva próbálják megállítani. Mialatt Sam és Ruby egy démont elfogva próbálnak Lilith nyomára bukkanni, Deant felkeresi Castiel és Zakariás és közlik: itt az idő esküje beteljesítésére. Csakhogy kiderül egy szörnyű titok: az utolsó pecsét maga Lilith.

5. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
Sympathy for the Devil 2009. szeptember 10. 501
Barátság az ördöggel 2013. december 13.
Dean és Sam kénytelenek végignézni, ahogyan Lucifer kiszabadul rabságából, azonban ekkor a kápolnából egy pillanat alatt egy repülőgépen találják magukat, melyet aztán egy hatalmas villanás ráz meg. A fiúk visszatérnek Chuckhoz, aki elmondja nekik, hogy Castielt az angyalok darabokra tépték. A megdöbbent fivérek elhatározzák, minden erejüket a Sátán megállítására szentelik, az angyaloknak azonban más terveik vannak.
Good God, Y’All 2009. szeptember 17. 502
Ha Isten velünk, ki ellenünk? 2013. december 20.
A fivérek a lebénult Bobby-nál múlatják az időt a kórházban, amikor a férfi sürgős telefonhívás kap egyik barátjától, Rufus Turnertől. A hívás ugyan megszakad, Rufus azonnali segítséget kér, ezért Dean és Sam Coloradoba autóznak, ahol nemcsak két régi baráttal találkoznak, de egy rejtélyes gonosztevő, az Apokalipszis egyik lovasa is feltűnik a színen.
Free to Be You and Me 2009. szeptember 24. 503
Légy hű önmagadhoz! 2014. január 10.
A fivérek útja Sam kérésére különválik. Dean továbbra is folytatja a vadászatokat, míg öccse próbál elszakadni korábbi életétől, és egy bárban helyezkedik el csaposként. Deant azonban ismét Castiel keresi fel; ezúttal meg akarja keresni Istent, méghozzá Rafael arkangyalon keresztül. Sam új életében is gondok jelentkeznek, amikor régi vadász cimborái ellene fordulnak.
The End 2009. október 1. 504
A vég 2014. január 17.
Castiel riasztja Deant, hogy a Colt a démonok kezében van, ám mielőtt még együtt elindulnának visszaszerezni, Zakariás közbeavatkozik és az apokaliptikus jövőbe, 2014-be küldi Deant. A fiú az itteni káosz és démoni vírus közepette döbben rá, milyenné válik a világ, ha nem mond igent az angyalok kérésére, és nem fogadja be testébe Mihály arkangyalt.
Fallen Idols 2009. október 8. 505
Ledöntött bálványok 2014. január 24.
Egy ohioi városban gyilkosságok történnek, az elkövetők pedig nem mások, mint James Dean hírhedt autója, illetve Abraham Lincoln miniszterelnök. Mikor a testvérek az ügy részleteibe vetik magukat, nemcsak Gandhi és Paris Hilton tör az életükre, de rádöbbennek, hogy ismét egy istenséggel állnak szemben.
I Believe the Children Are Our Future 2009. október 15. 506
Teremtők 2014. január 31.
Dean és Sam Nebraskába érkeznek, ahol egy tinédzser szétvakarta a saját agyát. Eleinte ugyan nem tudnak mit kezdeni az üggyel, később azonban egy fogtündérnek öltözött szőrös férfi "rabolja" ki egy apuka fogsorát, és történnek egyéb furcsaságok. A kapocs pedig ezek közt a térképen egy bizonyos határ, melynek középpontjában egy ház áll, benne a megtestesült Antikrisztussal.
The Curious Case Of Dean Winchester 2009. október 29. 507
Halálos tét 2014. február 7.
A maga fajában is különlegesnek mondható boszorkányra akadnak a fiúk: a gonosztevő pókerpartikat játszik emberekkel, a tét pedig nem más, mint azok életévei. Hogy kikerülhessen kerekesszékéből, Bobby beszáll a játszmába, ám veszít, így 25 évet veszít hátralévő idejéből. Dean ugyan megmenti barátját, azonban ezzel átragad rá az átok, átváltozik egy őszhajú, mogorva öregemberré.
Changing Channels 2009. november 5. 508
Szemfényvesztő 2014. február 14.
Egy általuk már megszokott természetfeletti, azonban eléggé különös, Hulk-gyilkosság után nyomoznak a testvérek, amikor is egyik pillanatról a másikra különböző tévésorozatokban találják magukat. Nem kell sok idő, hogy rádöbbenjenek, ismét a Trükkös szórakozik velük, ám a dolgok egyre különösebbre fordulnak, és több jel is arra enged következtetni, hogy a Trükkös valójában nem az, akinek mondja magát, hanem egy újabb bukott angyal, aki azonban tartózkodik a Menny és Pokol háborújától.
The Real Ghostbusters 2009. november 12. 509
Az igazi szellemírtók 2014. február 21.
Dean és öccse eléggé meglepődnek, amikor elcsalják őket egy Odaát-találkozóra, akinek egyik szervezője nem más, mint az Odaát-könyvek írója, Chuck. Az összejövetel egyik programja egy izgalmas vadászat, melyen a Dean-Sam párosoknak egy kajakuponért versengve, meg kell oldaniuk egy kísértetes ügyet. A játék azonban komolyra fordul, amikor kiderül, hogy az abban szereplő szellemek legendája igenis valódi, és a kísértetek gyilkolni akarnak.
Abandon All Hope 2009. november 19. 510
Hagyj fel minden reménnyel! 2014. február 28.
Castiel a Colt nyomára akad, így miután azt sikerült megszerezni egy eléggé barátságos, Crowley nevű démontól, Dean, Sam, Bobby, Castiel, Ellen és Jo együtt eszelnek ki egy tervet, hogy megöljék a Sátánt. Mivel Crowley-től tudják Lucifer pontos tartózkodási helyét, a helyszínre, egy kihalt, kaszásokkal teli városba mennek, érkezésük után azonban Castiel eltűnik, ráadásul megjelenik a korábban Megként ismert démon, és a vadászokra ereszti pokolkutyáit, amik Jón halálos sebet ejtenek.
Sam, Interrupted 2010. január 21. 511
Az őrület határán 2014. március 7.
Hogy segítsenek egy régi barátnak, a Winchesterek elintézik, hogy elmegyógyintézetbe kerüljenek, ahol a közelmúltban több ápolt is rejtélyes körülmények közt meghalt. Noha a nyomok öngyilkosságokra utalnak, a szintén itt vendégeskedő Martin úgy véli, egy alakmás gyilkolássza a betegeket. A három vadász együtt ered a szörny nyomába, ám a fivéreknek hamar rá kell döbbenniük, hogy mindkettejükben előtörtek a mentális zavarok.
Swap Meat 2010. január 28. 512
Testcsere 2014. március 14.
A fiúk Massachusetts államba érkeznek, hogy segítsenek egykori bébiszitterjüknek, akik házában egy kopogószellem garázdálkodik, ami már megtámadta lányukat is. Mikor a nyomozás során a testvérek különválnak, Sam nyakába az utcán egy nyílvessző fúródik, majd elájul. Ébredése után meglepően tapasztalja, hogy egy Gary nevű tinédzser testében van, másutt pedig Sam testét Gary birtokolja. Deannek ugyan eleinte nem tűnik fel öccse szokatlan viselkedése, hamarosan az élete nagy veszélybe kerül.
The Song Remains The Same 2010. február 4. 513
Lejárt lemez 2014. március 21.
A rég nem látott Anna keresi fel Castielt, és segítségét kéri; vissza akar utazni időben, hogy megölje John és Mary Winchestert, ezáltal a fivérek ne születhessenek meg, és Lucifernek ne legyen porhüvelye. Cas megtagadja egykori társa kérését, és magával együtt visszarepíti Deanéket 1978-ba, ahol aztán versengés kezdődik Anna és a fivérek közt, a tét pedig John és Mary, illetve fiaik élete.
My Bloody Valentine 2010. február 11. 514
Véres Valentin 2014. március 28.
Valentin nap van, amikor a testvérek egy fiatal pár halálának ügyében nyomoznak, akik széttépték egymást. Mikor történik egy másik, ezúttal szerelmi gyilkosság, Castiel úgy gondolja, egy alacsonyabb angyali rendbéli, egy Cupidó lehet a felelős. Deanék elfogják a mókás lényt, és rá kell döbbenniük, hogy nem ő, hanem az Apokalipszis újabb lovasa, az Éhínség pusztít a környéken, aki hamarosan a városba is érkezik.
Dead Man Don't Wear Plaid 2010. március 25. 515
Halott férfi nem hord zakót 2014. április 4.
A Dél-Dakotai Sioux Falls városában egyik napról a másikra holtak támadnak fel a sírjukból. A leghátborzongatóbb ebben, hogy a környéken a Winchester fivéreken kívül senkit sem érdekel a dolog, mindenki boldog, hogy elhunyt rokonaik visszatértek hozzájuk. Hamarosan azonban a békés zombikból vérszomjas fenevadak lesznek, a város lakosainak védelme pedig Deanékre hárul. Ráadásul nehezíti a dolgot, hogy Bobby nem hajlandó szintén élőhalott feleségével végezni, akit állítása szerint maga a Halál küldött, hogy átadjon egy üzenetet a férfinak.
Dark Side of the Moon 2010. április 1. 516
A Hold sötét oldala 2014. április 11.
Két vadász tör a fivérek életére, miközben alszanak, és hidegvérrel agyonlövik őket. Dean és Sam, mint Castieltől kiderül, a Mennyben vannak, és lepörögnek előttük életük legszebb pillanatai, melyek során ismét találkoznak anyjukkal, és két baráttal; Ash-sel és Pamelával. Mivel egyetlen esélyük egy Józsue nevű angyal lehet, meg kell őt találniuk, ám ezzel szembe kell nézniük a rájuk vadászó Zakariással.
99 Problems 2010. április 8. 517
Probléma 2014. április 18.
Dean és Sam démonok elől menekülve csapdába esnek, amikor is egy csapat idegen tűnk fel, és elűzve a démonokat, megmentik őket. A Gideon atya vezette team elvezeti a fivéreket kisvárosukba, ahol kiderül, a tiszteletes lánya, Leah az angyaloktól kap utasításokat, így minden lakos tud az Apokalipszisről, és a Mennybe jutás érdekében, közösen tesznek is ellene. A Winchesterek a városlakók mellé szegődnek, ám mior Castiel is megjelenik, rémisztő információkkal szolgál a prófétának hitt lánnyal kapcsolatban.
Point of No Return 2010. április 15. 518
Ahonnan nincs visszatérés 2014. április 25.
Dean eltökélt szándéka, hogy igent mondjon Mihálynak, ám erről Sam, Bobby és Castiel egyaránt le akarják beszélni. Hamarosan Cas megment az angyaloktól egy általuk feltámasztott fiút, aki nem más, mint a korábban meghalt Winchester fiú, Adam. Látszólag Zakariás őt akarja felhasználni Mihálynak porhüvelyként, ám valójában ezzel csapdát állít Deannek, hogy biztosan beleegyezzen a megszállásba.
Hammer of the Gods 2010. április 22. 519
Az istenek kalapácsa 2014. május 2.
A testvérek a szakadó eső elől egy mellékúton álló hotelbe térnek be, ahol kivesznek egy szobát. Miután elfoglalták szálláshelyüket, egyre több fucsa dolog történik, mindenki eltűnik, és a kijárat is bezáródik. Végül két nagydarab fickó nyakon ragadja őket, és egy nagy terembe hurcolva, kiderül, hogy különböző vallások istenei tartózkodnak a hotelben, akik azt fogják megvitatni, mit tegyenek az Apokalipszis ellen. Mialatt a tanácskozás tart, betoppan Gábriel, majd döntés születik: együttesen állítanak csapdát Lucifernek. Azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzelték.
The Devil You Know 2010. április 29. 520
Ismeretlen ismerős 2014. május 9.
Crowley újra feltűnik a fiúk életében; segíteni szeretne nekik a Pestis utáni hajszában. Kezdetnek elrabolnak egy Brady nevű démont, akit Sam már egyetemi korszakáról ismer. Mikor a fiú megtudja, hogy ő ölte meg Jessicát, végezni akar a számukra még fontos gonosztevővel. Ez idő alatt a démonok előkészítik a Croatoan vírus terjesztését.
Two Minutes To Midnight 2010. május 6. 521
Két perc múlva éjfél
Castiel visszatér, a Winchesterek pedig Bobby és Crowley alkujának köszönhetően, megtudják, hol van Pestis. Kemény küzdelem árán, megszerzik tőle a gyűrűt, ám csak ezután jön a hidegzuhany: nemcsak hogy le kell állítaniuk a Croatoan piacra dobását, Halált is meg kell találniuk, hogy megmentsék előle egész Chicagot.
Swan Song 2010. május 13. 522
Hattyúdal 2014. május 23.
Eljött az idő: Dean, Sam, Bobby és Castiel útnak indul Detroitba, hogy leszámoljanak Luciferrel, és véget vessenek az Apokalipszisnek. Azonban akciójuk kudarcba fúl; amikor Sam igent mond a Sátánnak, az átveszi az uralmat teste felett, majd egy lawrencei temetőbe megy, hogy megvívja a harcot Mihállyal. A temetőbe azonban követik őt Deanék, ahol végül minden eldől, a jó és a rossz összecsap egymással, mely mindenki életét megváltoztatja.

6. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
Exile on Main Street 2010. szeptember 24. 601
A számkivetett 2014. október 2.
Egy évvel az Apokalipszis megakadályozta után, Dean boldogan él Lisával és annak kisfiával, Bennel. Zavartalan életét egy nap azonban egy régi ellenség, Azazel zavarja meg. Mint kiderül, a háttérben dzsinnek állnak, akikre nem várt arcok vadásznak: az ismeretlen körülmények közt, már jó ideje visszatért Sam, nagyapjuk; Samuel, illetve a még általa nem ismert négy unokatestvérük. Dean ódzkodik attól, hogy visszatérjen vadászni, és a történek ellenére marad Lisaval és Bennel
Two and a Half Men 2010. október 1. 602
Az átváltozás 2014. október 9.
Sam egy olyan ügyben nyomoz, ahol a szülőket meggyilkolták és a gyermekeik eltűntek. Az egyik bűntett helyszínén rátalál egy gyerekre, akit hátrahagytak és felhívja Deant, hogy segítsen. Vonakodva hagyja ott Lisát és Bent, de végül beleegyezik, hogy találkozik Sammel és meglepi öccsét azzal, milyen szülői lett... A testvérek Samuelhez viszik a kicsit, aki úgy dönt, vadásznak fogja felnevelni, ami feldühíti Deant. Azonban, mielőtt eldönthetnék a gyermek jövőjét, egy alakváltó tör be hozzájuk és megkísérli elrabolni a babát.
The Third Man 2010. október 8. 603
A harmadik ember 2014. október 16.
Rejtélyes és brutális halálesetek történnek, az áldozatok rendőrök. A szálak egy fiúhoz vezetnek. Ismét feltűnik a színen Castiel, aki közli a fiúkkal, hogy mivel Mihály a pokolban van Luciferrel, ezért a mennyben polgárháború dúl az irányításért. Közben fontos dolgok tűnnek el a mennyből, a fiúk és Cas ezek nyomába erednek.
Weekend at Bobby's 2010. október 15. 604
Démoni hétvége 2014. október 30.
Bobby szembesül a borzasztó igazsággal: Crowley nem hajlandó visszaadni a lelkét. Ezért Rufus és a fiúk segítségével tervet eszel ki, hogyan játssza ki Crowley-t.
Live Free or Twihard 2010. október 22. 605
Sam és Dean vámpírokra vadásznak. Baleset történik, és Dean-t átváltoztatja az egyik vámpír. Az idősebb Winchester már a halálra készül, mikor megjelenik Samuel, és közli, hogy van esetleges gyógymód.
You Can't Handle the Truth 2010. október 29. 606
Rejtélyes halálesetek történnek: az emberek képtelenek magukban tartani az igazságot. A két Winchester tesó előbb azt hiszi, ismét egy mennybéli fegyverrel akadtak össze, ám Castiel megcáfolja ezt. A szálak egy pogány istenséghez vezetnek, és Samről is kiderül egy szörnyű igazság.
Family Matters 2010. november 5. 607
Castiel segítségével Dean kideríti, hogy Sam lelke Lucifer ketrecében maradt Mihállyal. Nem tud mit kezdeni ezzel az információval, és nem tud megbízni Sam-ben. A fiúk követik Samuel-t és csapatát, akik foglyul ejtették az alfa vámpírt. A fiúk beszélnek a fogollyal, és fény derül Samuel titkára és Crowley terveire.
All Dogs Go to Heaven 2010. november 12. 608
Crowley kérésre a fiúk egy gyilkosságok ügyében kezdenek el nyomozni. Először azt hiszik vérfarkassal van dolguk, ám később kiderül hogy másról van szó.
Clap Your Hands If You Believe 2010. november 19. 609
Különös eltűnések történnek. A figyelem az UFO-kra terelődik, de a két fiú nem hisz ebben. Végül kiderül, hogy más teremtmények felelősek az eltűnésekért.
Caged Heat 2010. december 3. 610
A fiúk Meg-gel és Castiel-lel betörnek Crowley titkos bázisára. Dean vissza akarja szerezni Sam lelkét, de kiderül hogy Crowley nem képes kihozni Lucifer börtönéből.
Appointment In Samarra 2010. december 10. 611
Dean, hogy visszaszerezze Sam lelkét, fogadást köt a halál lovasával: ha 24 óráig viseli gyűrűjét, az kihozza Sam lelkét a börtönéből. Közben Sam megtudja, hogy a lelke roncsolódott, így már nem akarja azt visszakapni, és mindent megtesz hogy ezt elkerülje.
Like a Virgin 2011. február 4. 612
A Halál sikeresen visszaülteti Sambe a lelkét és egy falat emel az emlékei előtt. A fiúk Oregonba utaznak, ahol szűz lányok tűnnek el. A nyomok egy rég kihalt fajhoz vezetnek, és a vadászat végén Bobby szörnyű igazságra döbben rá.
Unforgiven 2011. február 11. 613
Sam és Dean egy kisvárosba utazik, ahol egy évvel azelőtt Sam már járt Samuellel. Sam kezdetben nem emlékszik, később emlékei visszatérnek és segítenek elkapni a gyilkost.
Mannequin 3: The Reckoning 2011. február 18. 614
A fiúk ismét gyilkossági ügyben nyomoznak: bábuk gyilkolnak embereket. Kiderül, hogy egy bosszúálló szellemről van szó. Közben Dean hívást kap Bentől: haza kell sietnie, mert Lisa bajban van
The French Mistake 2011. február 25. 615
A fiúk épp Bobbyt várják, amikor meg jelenik Bhaltazar, akit egy másik angyal követ. Bhaltazar Samet és Deant átküldi egy másik világba, ahol semmi sem ugyan olyan.
And Then There Were None 2011. március 4. 616
Sam, Dean és Bobby nekiállnak megkeresni a Mindenek anyját. Miközben nyomoznak, összefutnak Samuellel és Gwennel, akik szintén a teremtményre vadásznak. Samuel és Bobby durván összekapnak azon, hogy hogyan kellene kezelni az ügyet.
My Heart Will Go On 2011. április 15. 617
Miután Baltazár megváltoztatja a történelmet és megakadályozza, hogy a Titanic elsüllyedjen, a Sors közbeavatkozik és elkezdi megölni azokat az embereket, akiknek a hajón kellett volna meghalniuk. Castiel elmondja Samnek és Deannek, hogy a Sors nagyon ideges kettőjük miatt és az egyetlen út, hogy élve megússzák, ha megölik őt.
Frontierland 2011. április 22. 618
Miközben a testvérek Eve legyőzésének a módját keresik, Dean ráakad Samuel Colt naplójára a Campbell könyvtárban. Rájönnek arra, hogy esetleg Samuel tudna segíteni a probléma megoldásában, ezért Dean és Sam megkérik Castielt, hogy küldje őket vissza az időbe, hogy találkozhassanak a férfival. Amíg Sam kissé vonakodik az időutazástól, Dean önmagát nem meghazudtolva izgatottan a Vadnyugatra való utazás miatt.
Mommy Dearest 2011. április 29. 619
Sam, Dean, Bobby és Castiel nyomára akadnak Eve-nek egy oregoni kisvárosban. A fiúk felfedezik, hogy a városlakók démonokká alakultak, de nagy meglepetésükre úgy tűnik, hogy mindannyian haldokolnak. Amikor végül találkoznak Eve-vel, ő úgy dönt, hogy úgy kínozza meg a testvéreket, hogy visszahozza az édesanyjukat, Mary Winchestert, mégpedig démonként.
The Man Who Would Be King 2011. május 6. 620
Castiel mesél Samnek, Deannek és Bobbynak a mennybéli háborúról és arról, hogy ő és Rafael hogyan váltak egymás ellenségeivé. Bobby úgy érzi, hogy Castiel titkol valamit, de Dean ezt nem hajlandó elhinni.
Let It Bleed 2011. május 20. 621
Egy démon elrabolja Bent és Lisát, hogy elkapja Deant. Sam és Dean egy valószínűtlen szövetségessel egyesítik erőiket, hogy kiszabadítsák őket.
The Man Who Knew Too Much 2011. május 20. 622
A fal ledől Sam elméjében és elszabadul a pokol. Dean és Bobby teljesen tanácstalanok abban, hogyan segítsenek neki, így arra vannak kényszerülve, hogy csak álljanak és ne tegyenek semmit, miközben Sam összetörik. Eközben a háború a mennyországban egyre inkább elvadul.

7. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
Meet the New Boss 2011. szeptember 23. 701
Az önjelölt Isten, Castiel megkegyelmez Dean-éknek és helyette hidegvérű megtorlásba kezd a Mennyben és a Földön egyaránt. Eközben Sam látomásai felerősödnek és a Halál is újra megjelenik.
Hello, Cruel World 2011. szeptember 30. 702
Sam elméjét megszállja a kárörvendő Lucifer és összezavarja azt. Dean elveszti legjobb barátját; Bobby találkozik egy régi ismerőssel és a leviatánok beilleszkednek a társadalomba –cseppet sem jó szándékból.
The Girl Next Door 2011. október 7. 703
A Winchester-ek megsérülnek, mégis elszöknek a kórházból a hirtelen előkerülő Bobby segítségével. Dean törött lábával unatkozik a kanapén, miközben Sam nyomoz egy ügyben, ami kísértetiesen hasonlít egy 1998-as esethez.
Defending Your Life 2011. október 14. 704
Sam és Dean egy borzalmas gyilkosságsorozat ügyében nyomoznak, és fölfedezik, hogy a dolgok mögött egy egyiptomi isten, Osiris (Faran Tahir vendégszereplő) áll. A bosszúálló isten a vádlottak padjára küldi az embereket azok múltbéli hibáiért, és megöli azokat, akik bűnösnek találtatnak. Osiris figyelme Dean bűntudatára irányul, így az isten döntése értelmében ő lesz a következő, akinek felelnie kell a tetteiért. Dean ügyvédjeként Sam lép fel, ám mindkét fivért felkészületlenül éri, hogy Osiris egy nem várt tanút szólít - nem mást, mint Jo-t.
Shut Up, Dr. Phil 2011. október 21. 705
Sam és Dean találkoznak Maggie Starkkal, azzal a boszorkánnyal, aki minden haragját egy kisvárosra szabadítva számos halálesetet okozott. Sam és Dean felkutatják a nő férjét, Donaldot, aki elmondja a testvéreknek, hogy Maggie egy viszony miatt dühös rá, és dühét a helyieken tölti ki.
Slash Fiction 2011. október 28. 706
Sam és Dean ismét felkerülnek az FBI legjobban keresett személyeinek listájára, mikor két leviatán az ő alakjukban kezd gyilkolásba. Mivel országos hajtóvadászatot adtak ki rájuk, a testvéreknek el kell tűnniük a radarról, ezért Bobby elküldi őket, hogy kérjenek segítséget Frank Deveraux-tól, egy fura alaktól, aki a megfigyelés szakértője. Ezalatt Bobby tovább keresi a leviatánok megölésének - vagy legalábbis lelassításának - módját, hogy az igazi Winchesterek meg tudják állítani az alteregóikat.
The Mentalists 2011. november 4. 707
Sam és Dean az USA legtöbb médiumának otthont adó Lily Dale-ben történő hátborzongató gyilkosságok után nyomoznak. Fölfedezik, hogy egy dühös szellem irtja egyesével a látnokokat, ám egy olyan városban, amely tele van bevallottan szellemet idéző emberekkel, kissé problémás megállapítani a szellemet irányító médium kilétét.
Season Seven, Time for a Wedding! 2011. november 11. 708
Egy vadászat során Sam belefut egy régi ismerősbe, és ez konfrontációhoz vezet. Eközben Dean vonakodva összeáll egy Garth nevű fura, laza vadásszal, mikor olyan helyzetben találja magát, amit egyszerűen nem tud megmagyarázni.
How to Win Friends and Influence Monsters 2011. november 18. 709
Sam, Dean és Bobby a szó valódi értelmében vett vadászokká válnak, mikor tábort vernek egy New Jersey állambeli nemzeti parkban annak érdekében, hogy az erdőben emberekre támadó teremtmény nyomára bukkanjanak. A helyiek állítása szerint az igazi Jersey-i ördögről van szó. Eközben Dean magán kívül van az örömtől, mikor talál a városban egy Biggerson’s éttermet, ám döbbenten fedezi fel, hogy úgy tűnik, az étterem specialitásaként kínált szendvics megőrjíti az embereket.
Death's Door 2011. december 2. 710
Bobby ismét utazást tesz a múltjába – Miközben Sam és Dean egy kockázatos küldetés során versenyt futnak az idővel, Bobby élete egyik legszemélyesebb ügyének megoldásában egy régi barátja segítségét kéri – olyasvalakiét, akire nem számítanánk.
Adventures in Babysitting 2012. január 6. 711
Dean - még mindig a Bobbyval történtek miatt kiborulva - veszélyesen megszállottá válik, hogy megtalálják a módját Dick Roman elintézésének. Eközben Sam úgy dönt, hogy segít egy tizenéves lánynak megkeresni az édesapját, aki szintén vadász és eltűnt. Sam egy kamionos pihenőig jut el a férfi útjának lenyomozása közben, ahol a segítségéről kiderül, hogy nem éppen túl barátságos.
Time After Time 2012. január 13. 712
Sam és Dean összeakadnak az Idő istenével, aki visszaküldi Deant 1944-be, ahol azonnal letartóztatják, mégpedig nem más, mint az nagy Eliot Ness. Miközben Sam azon töri a fejét, hogyan szerezhetné vissza a bátyját, meglepődik, amikor egy régi barát újra megjelenik.
The Slice Girls 2012. február 3. 713
Sam és Dean egy olyan ügyben nyomoznak, ahol az áldozatok kezét és lábát levágták és mindegyiket furcsa szimbólumokkal jelölték meg. Amíg Sam a helyi egyetemen végez kutatást, addig Dean a kedvenc helyén nyomozgat - a város bárjában. Dean beszélgetni kezd Lydiával, aminek az lesz a vége, hogy felmennek a nő lakására. Sam pedig rájön, hogy a testeken a furcsa szimbólum az amazon harcosok jele.
Plucky Pennywhistle's Magic Menagerie 2012. február 10. 714
Sam arra kényszerül, hogy szembenézzen gyerekkori félelmével, amikor egy ügy miatt ő és Dean Kansas-be utaznak, a nyomok a helyi pizzalánchoz vezeti őket, ahol gyerekeknek rendeznek születésnapi bulikat. Sam és Dean rájönnek, hogy az áldozatok gyerekei nemrég az étteremben voltak és lerajzolták legnagyobb félelmüket, azok pedig életre keltek, hogy megöljék a szüleiket. Amíg Dean szembeszáll a férfival, aki a bűbáj mögött áll, Sam hátra marad, hogy elintézzen néhány nagyon dühös bohócot.
Repo Man 2012. február 17. 715
Négy évvel ezelőtt Sam és Dean segítettek egy Nora nevű nőnek elűzni egy démont, aki szisztematikusan a nőket gyilkolta egy kisvárosban. Sikerült megmenteniük a postán dolgozó Jeffrey-t (Russell Sams vendégszereplő), amikor a démont kiűzték, de most úgy néz ki, hogy a fekete szemű szörnyeteg ismét odatolta a ronda pofáját és visszatért repetázni. A testvérek meglátogatják Jeffreyt, aki az eset óta pszichiátriai intézetben él, hátha a férfi emlékszik valamire a démon terveiből, azokból az időkből, amikor az ő testét szállta meg.
Out with the Old 2012. március 16. 716
Miután egy ballerina szó szerint halálra táncolja magát, Sam és Dean beleássák magukat az esetbe és rájönnek, hogy a balettcipő, amiket a lány viselt, el volt átkozva. Amikor Dean véletlenül hozzáér a cipőhöz, az átok ereje rászáll.
Born-Again Identity 2012. március 23. 717
Lucifer az őrületbe kergeti Samet és Sam végül elmegyógyintézetben köt ki. A kétségbeesett Dean felhív minden vadászt, akit ismer, hogy segítséget kérjen testvére megmentéséhez. Az egyik vadász megadja egy gyógyító nevét, akiről kiderül, hogy az arca nagyon ismerős.
Party On, Garth 2012. március 30. 718
Dean meglepődik, amikor felhívja őt Garth és a testvérek segítségét kéri egy ügyben. Sam és Dean rájönnek, hogy egy Shojo-val, egy japán teremtménnyel van dolguk, akit azért küldtek, hogy bosszút álljon az ellenségeken. És hogy mi a legrosszabb része a Shojo elleni küzdelemnek? A lényt csak akkor láthatod, ha részeg vagy.
Of Grave Importance 2012. április 20. 719
Felbukkan egy régi ismerős, aki gyorsan el is tűnik. Sam és Dean a keresésébe kezdenek, a nyomok egy régi elhagyatott házhoz vezetnek. Bobbynak végre sikerül felvennie a kapcsolatot a fiúkkal, és segít nekik megoldani a ház övezte rejtélyt.
The Girl With the Dungeons and Dragons Tattoo 2012. április 27. 720
Sam és Dean kapnak egy e-mailt, miszerint feltörték halott barátjuk gépét. Kiderül hogy az illető Dick Roman egyik vállalatánál dolgozik. A fiúk a lány segítségével feltörik Roman gépét, és a megszerzett információkkal együtt ellopnak egy ládát.
Reading Is Fundamental 2012. május 4. 721
Sam és Dean feltörték a titokzatos kőtáblát, bár nem minden úgy történt ahogy remélték. Castiel magához tér, de nem teljesen önmaga. Egy Kevin nevű fiatal fiú segítségével megfejtik a kőtáblán található írást.
There Will Be Blood 2012. május 11. 722
Dick Roman megszerzi a kőtáblát és vállalatával folyamatosan tovább terjeszkedik. Sam és Dean a leviatánok elleni fegyver összetevőit keresi, amiből már a bukott angyal vérét Castieltől megkapták. Szükségük van egy Alfa vérére, amit egy régi ismerőstől akarnak beszerezni, valamint Crowley is újra a képbe kerül.
Survival of the Fittest 2012. május 18. 723

8. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
We Need to Talk About Kevin 2012. október 3. 801
Dean visszatér a Purgatóriumból egy évvel a leviatánok elleni csata után. Miután újra összeállt Sam-mel, megtudták, hogy Kevin elmenekült Crowley-tól egy újabb táblával, ami talán a kulcs a pokol kapujának a bezárásához.
What's Up, Tiger Mommy? 2012. október 10. 802
Miután megmentették Kevin édesanyját a démonoktól, Sam, Dean, és Kevin a tábla nyomába erednek, amit Plutosz, a kapzsiság istene bocsátott aukcióra.
Heartache 2012. október 17. 803
Míg Kevint keresik, Sam és Dean egy olyan ügyön dolgoznak, ahol az áldozatok szívét kitépték.
Bitten 2012. október 24. 804
Sam és Dean megtalálják három barát házi videóját, amin vérfarkasok után nyomoznak.
Blood Brother 2012. október 31. 805
Dean segít, Benny-nek (akivel kiszabadult a Purgatóriumból) megtalálni azt a vámpírt aki megharapta. Közben Sam visszagondol arra az időre, amíg Dean távol volt.
Southern Comfort 2012. november 7. 806
Sam és Dean Garth-hal dolgoznak, aki átvette Bobby helyét. Egy kísértet után nyomoznak, amely olyan ártatlan embereket szállnak meg, akik neheztelnek valakire.
A Little Slice of Kevin 2012. november 14. 807
Crowley elrabolta Kevint, és a többi prófétát, akik eltudják olvasni Isten szavát. Castiel titokzatosan visszatér a Purgatóriumból, és segít Sam-nek s Dean-nek megtalálni Kevint.
Hunteri Heroici 2012. november 28. 808
Castiel úgy dönt, hogy vadász lesz. Az első munkanapja viszont nem lesz olyan egyszerű, mint gondolta. Olyan halálesetek után nyomoznak, amelyeket régi rajzfilm poénok okoztak.
Citizen Fang 2012. december 5. 809
Bennyt azzal gyanúsítják, hogy ártatlan embereket öl, egyedül Dean hiszi azt, hogy ártatlan.
Torn and Frayed 2013. január 16. 810
Dean és Castiel kiakarja szabadítani Samandrielt Crowley-tól. Sam megpróbál dönteni aközött, hogy folytassa-e a vadászatot, vagy visszatérjen Ameliához.
LARP and the Real Girl 2013. január 23. 811
Amikor két LARP-os meghal, Sam és Dean egy kitalált világban, Moondoor-ban nyomoz, miközben egy ismerős arccal találkoznak.
As Time Goes By 2013. január 30. 812
Everybody Hates Hitler 2013. február 6. 813
Trial and Error 2013. február 13. 814
Man's Best Friend with Benefits 2013. február 20. 815
Remember the Titans 2013. február 27. 816
Goodbye Stranger 2013. március 20. 817
Freaks and Geeks 2013. március 27. 818
Taxi Driver 2013. április 3. 819
Pac-Man Fever 2013. április 24. 820
The Great Escapist 2013. május 1. 821
Clip Show 2013. május 8. 822
Sacrifice 2013. május 15. 823

9. évad[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cím Első vetítés #
I Think I'm Gonna Like It Here 2013. október 8. 901
Devil May Care 2013. október 15. 902
I'm No Angel 2013. október 22. 903
Slumber Party 2013. október 29. 904
Dog Dean Afternoon 2013. november 5. 905
Heaven Can't Wait 2013. november 12. 906
Bad Boys 2013. november 19. 907
Rock and a Hard Place 2013. november 26. 908
Holy Terror 2013. december 3. 909
Road Trip 2014. január 14. 910
First Born 2014. január 21. 911
Sharp Teeth 2014. január 28. 912
The Purge 2014. február 4. 913
Captives 2014. február 25. 914
#THINMAN 2014. március 4. 915
Blade Runners 2014. március 18. 916
Mother's Little Helper 2014. március 25. 917
Meta Fiction 2014. április 15. 918
Alex Annie Alexis Ann 2014. április 22. 919
Bloodlines 2014. április 29. 920
King of the Damned 2014. május 6. 921
Stairway to Heaven 2014. május 13. 922
Do You Believe in Miracles 2014. május 20. 923

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Odaát 7. évad 1. rész