A Blue Gender epizódjainak listája

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a lista a Blue Gender című animesorozat epizódjainak felsorolását és cselekményét tartalmazza.

# Epizód címe Első japán
sugárzás
Első magyar (A+) sugárzás
1 A vég kezdete
ONEDAY
1999. október 8.
2031-ben járunk. Az emberiséget már felváltotta a Földön egy dominánsabb faj, a Blue. Kaidó Júdzsi, egy alvó, felébredvén a 22 éve tartó tetszhalálból hirtelen egy rémálomban találja magát. Egyedül, körbevéve ezekkel a rovar-szerű szörnyekkel, Júdzsi egyetlen reménye egy speciális mentőcsapat és egy harcos robotot irányító pilóta, Marlene. 
2 Áttörés
CRY
1999. október 15.
Júdzsi megtudja a szörnyű igazságot a Blue-ról: az elszaporodásuk a Földön arra kényszerítette az emberiséget, hogy a világűrben keressenek menedéket. Marlene és a felmentő csapat azt a parancsot kapta, hogy élve a Második Földnek nevezett űrállomásra szállítsák Júdzsit és a hozzá hasonló alvókat. De a Blue állandóan körülöttük ólálkodik, így a dolgok nem mindig mennek a tervek szerint. 
3 Próbatétel
TRIAL
1999. október 22.
Belefáradván a tehetetlenség érzésébe ebben az új, ellenséges világban, Júdzsi arra kéri a többieket, képezzék ki, hogy ő is a csapat tagja lehessen. Marlene gyorstalpaló leckét ad neki a fegyverekről, Joey pedig megtanítja a mecha harcos irányításának alapjaira. Felfegyverkezvén az új képességeivel és újdonsült önbizalmával, Júdzsi készen áll a harcra, de egy olyan ellenséggel szemben, mint a Blue, az önhittség halálos lehet... 
4 Vívódás
AGONY
1999. október 29.
Júdzsi nem engedelmeskedik Marlene utasításának, amikor megmenti egy kislány életét, és felfedez egy csoport túlélőt a város romjai közt megbújva. Júdzsi ígéretet tesz a kislánynak, Yungnak, hogy megvédi őt a Blue-tól, ám ez az új cél veszélybe kerül, amikor megtudja a sokkoló igazságot a Második Földről jött megmentőiről... 
5 Áldozat
PRIORITY
1999. november 5.
A mentőcsapat életben maradt tagjainak be kell jutniuk egy elhagyatott kommunikációs toronyba, mely ma már a Blue fészke. Kétségbeesett kísérletet tesznek, hogy kapcsolatba léphessenek a Második Földdel. Mivel a Blue-k már közelednek hozzájuk, az egyetlen esélyük az életben maradásra, hogy az emberi túlélőket csalinak használva csapdát állítanak a szörnyeknek. Júdzsi megígérte Yungnak, hogy megvédi őt bármi áron - de meg tudja tartani ezt az ígéretet? 
6 Emlékek
RELATION
1999. november 12.
Júdzsi és Marlene most gyalog utaznak a Bajkonur Űrbázis felé. Feszültség üti fel a fejét kettejük közt, míg Júdzsi szembeszáll a démonokkal, amik kísértik őt ebben az új, lidérces világban. Figyelvén Júdzsi küzdelmét, kezdenek felszínre törni Marlene szörnyű emlékei is a saját múltjából. De Júdzsi tüzes érzései vajon segítenek felolvasztani Marlene jeges páncélját? 
7 A magányos farkas
SYMPATH
1999. november 19.
Útban a Bajkonur felé, Júdzsi és Marlene útját egy durva modorú idegen, Dice keresztezi. A Blue veszélyesen közel lappang, ezért Dice menedéket kínál számukra éjszakára, és Júdzsi bepillantást kap egy látszólag gondtalan életbe. Azonban Júdzsi hamarosan rájön, senki sem maradt a Földön a démonjai nélkül... még Dice sem. 
8 Oázis
OASIS
1999. november 26.
Egy homokvihar következtében Júdzsi elszakad Marlene-től és Dice-tól. Egy csapat nomád menti meg a sivatagban, és összebarátkozik Elenával, egy fiatal nomád lánnyal. Júdzsi kezdi azt hinni, a békés élet még mindig lehetséges a Földön, azonban egy csapat bandita keményen emlékezteti arra, hogy a világon több fajta veszély is létezik - és ez sosincs messze. 
9 Válaszút
CONFIRM
1999. december 3.
Marlene és Dice megtalálják Júdzsit a nomád táboron kívül. Marlene sürgeti Júdzsit, hogy folytassák útjukat a Második Föld felé, de Júdzsi visszautasítja őt. Úgy dönt, hogy Elenával és a népével marad, és hátralévő életét békében éli le. De amikor Marlene-t és Dice-t megtámadja a Blue, Júdzsi kénytelen választani az Elenával való közös élet és a barátai megmentése közt. 
10 A manőver
TACTICS
1999. december 10.
Marlene és Júdzsi megérkeznek a Bajkonurra, azonban a helyzet az Űrállomáson kaotikus. A létesítmény körül hemzsegnek a Blue-k, a számítógépes védelmi rendszer pedig az embertársaik ellen fordult. Most, egyre fogyó anyagi készlettel és személyzettel, a helyreállító csapatnak tennie kell egy kétségbeesett kísérletet a bázis irányításának visszaszerzésére. 
11 Őrület
GO MAD
1999. december 17.
A helyreállító csapat tagjainak élete veszélybe kerül, amikor egy renegát tiszt megpróbálja eltéríteni az űrhajót, a saját, önző céljai érdekében. A kísérletét meghiúsítják, azonban ennek az ára az értékes erőforrások elterelése a csatamezőről, ahol Marlene és egy kis csapat Armor Shrike pilóta küzdenek azért, hogy életben maradjanak. 
12 A következmény
PROGRESS
1999. december 24.
Júdzsi a Második Föld intenzív osztályára kerül, miután megtámadta egy Blue az űrsikló fedélzetén. A Tanács vizsgálatot indít Marlene ellen, akinek meg kell védenie a legutóbbi, Földön tett intézkedéseit. De Marlene-ben felmerül néhány kérdés, és hamarosan gyanakodni kezd, hogy a Tanács a háttérben sötét lépésekre készül a gyógyuló Júdzsival szemben. 
13 Parancsmegtagadás
HERESY
2000. január 14.
Amikor Júdzsi eltűnik az Orvosi Állomásról, Marlene szembeszáll az utasításokkal és úgy dönt, saját maga keresi meg a fiút. Az Amick Hendar vezette biztonsági erők riasztása miatt Marlene-nek le kell jutnia a Katonai Állomás aljára, hogy megtalálja az egyetlen embert, aki talán tud valamit mondani Júdzsi hollétéről - Szeno Mijagit, a tudományos osztály vezetőjét. 
14 A játszma
SET
2000. január 21.
Marlene kísérlete, hogy kiszabadítsa Júdzsit a laboratóriumból, amelyben fogva tartják, meghiúsul. Ezúttal Júdzsival az oldalán még egyszer a Tanács elé kell állnia, hogy megvédje a tettét. Amikor a Tanács elnöke, Victor felfedi az alvók begyűjtésének valódi okát, Marlene döbbenten hallja, hogy Júdzsi lehet az emberiség utolsó reménye a Föld visszaszerzésére. 
15 Csak semmi pánik
CALM
2000. január 28.
Miután az újonnan alakult Sleeper Brigade intenzív, harci kiképzése kezdetét veszi, Júdzsi egy másik fiatal alvó figyelmének középpontjában találja magát. Még a Második Föld steril katonai környezete sem tud legyőzni minden emberi vágyat, de ahogy Júdzsi hamarosan rájön, egy kis emberi érintkezés nagyon sokat érhet. 
16 A jel
A SIGN
2000. február 4.
Egy nagy támadó erőt küldenek a Földre, a bolygó visszaszerzésére indított kampány első hullámaként. Júdzsit lenyűgözi egy alvó, Tony, aki egyedül kiírt egy Blue fészket. Júdzsi elhatározza, hogy ő lesz a legjobb, bármi áron. De ez az egészségtelen megszállottság, amely Tony iránt dobog, nem lehet, hogy egy sokkal nagyobb probléma tünete? 
17 Elszántság
ECLOSION
2000. február 11.
Marlene észreveszi, hogy Júdzsi egyre furcsábban viselkedik. Bár a csatatéren olyan erő, amire számíthatnak, de megszállottjává vált a Blue elpusztításának. Júdzsi olyan lett, mint amit mindig is megvetett - hidegvérű gyilkos? 
18 Káosz
CHAOS
2000. február 18.
Mijagi feltárja Marlene előtt Júdzsi megnövekedett teljesítményének valódi okát: ez a B-sejtek fertőzésének következménye, melyek elkezdték bomlasztani az elméjét. Ha Marlene nem tesz valamit, hogy megállítsa, Júdzsi józan esze hamarosan teljesen elszáll. 
19 Összeomlás
COLLAPSE
2000. február 25.
Az alvók csapata újabb offenzívát indít a Blue ellen. Júdzsi elveszti a kontrollt a harci vágya felett, ahogy a B-sejtek kezdik elvenni az eszét. Közben lázadás tör ki a Második Földön, és Marlene azon kapja magát, hogy szerves szerepet játszik a Tanács megdöntésére irányuló tervben. De Marlene-nek megvan a saját oka, hogy segítse Szeno Mijagit… 
20 Ellentétek
VERSUS
2000. március 3.
A második hadművelet katasztrófába torkollik, amikor a Blue öt az egyhez fölénybe kerül a Második Föld erőivel szemben. Míg azonban a harci egységek kétségbeesetten visszavonulnak, Marlene egyre előrébb tör a csatatéren. Tudván a rettenetes igazságot Júdzsi bomló józanságáról, eldönti, hogy szembeszáll vele a saját módján, és visszahozza őt az önpusztítás szakadékának széléről. 
21 Túlélők
JOKER
2000. március 10.
Míg Marlene egy zaklatott Júdzsival repül vissza a Második Földre, Tony az alvók képességét használva beszivárog a Tanácsba, és szabadjára engedi a Blue-t. Az űr a túlélés legújabb csataterévé válik. Ugyanekkor, a Blue valami elképzelhetetlenné mutálódik... 
22 Csalódás
DOGMA
2000. március 17.
Júdzsi és Marlene beszivárog a Blue által megfertőzött Orvosi Állomásra, és hamarosan újra találkoznak Rick-kel és Soo-val. Míg Soo megpróbálja megmenteni az állomás hibernált civil lakóit, Marlene, Júdzsi és Rick megtámadják a probléma szívét - Tony-t. De mielőtt még elérnék a céljukat, egy váratlan akadály áll az útjukba... 
23 Leszámolás
SOLISTE
2000. március 17.
Rick súlyosan megsérült, így Marlene és Júdzsi egyedül folytatják az utat az Orvosi Állomáson. Megérkeznek a fő számítógép-terembe, ahol Tony már várja őket. Most Júdzsinak szembe kell néznie a barátjával és egyben riválisával, s az egyetlen módja, hogy megállítsa őt az, ha megöli. 
24 Fogadalom
COMPASS
2000. március 24.
A túlélők elkezdik újjáépíteni a Második Föld fedélzetét Tony pusztító támadása után. Míg Júdzsi a saját helyén töpreng ebben a gyorsan változó világban, Mijagi, az új igazgató kihirdeti, hogy a Második Föld az emberiség állandó otthona. De disszidensek bujkálnak a sötét sarkokban… és némelyikük fegyvert hord. 
25 Az alagút
ADAGIO
2000. március 24.
A Földről készült műholdképeken tömeges Blue migráció látszik Dél-Amerikában, és Júdzsi önként jelentkezik, hogy kivizsgálja. A Földre érve ő és a csapata felfedezik, hogy a Blue rejtélyes módon, nyom nélkül eltűnt. Az egyetlen remény, hogy Júdzsi válaszokat kapjon, mélyen a föld alatti, sötét alagutakban fekszik - egy hatalmas Blue fészek. 
26 Végjáték
LET ME
2000. március 31.
Egy hatalmas Blue bukkant fel a dél-amerikai fészek szívében - ez az egyetlen dolog áll Júdzsi és a válasz közé, amit olyan kétségbeesetten keres. Ha Júdzsi nem nyeri meg ezt a csatát, minden remény elveszett a jövőre nézve - neki, Marlene-nek és az egész emberi fajnak. 
 

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Blue Gender című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.