Állati történetek (Így jártam anyátokkal)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Állati történetek
Így jártam anyátokkal
5. évad, 19. epizód
Eredeti címZoo or False
ÍróStephen Lloyd
RendezőPamela Fryman
Gyártási szám5ALH22
Első sugárzás2010. április 12.
Első sugárzás Magyarországon2010. november 1.
Kronológia
ElőzőMosolyt!
KövetkezőA házbontás
Az Így jártam anyátokkal epizódjainak listája

Az Állati történetek az Így jártam anyátokkal című televízió-sorozat ötödik évadának tizenkilencedik epizódja. Eredetileg 2010. április 12-én vetítették, míg Magyarországon 2010. november 1-jén.

Ebben az epizódban Marshall azt állítja, hogy hazafelé kirabolták őt, de a hogyan és a miként terén már különféle meséket ad elő.

Cselekmény[szerkesztés]

A banda pizzát rendel, Marshall viszont nem tudja kifizetni, mert nincs nála a pénztárcája. Kénytelen-kelletlen bevallja a többieknek, hogy kirabolták őt a Central Parkban. Mikor Lily ezt meghallja, elhatározza, hogy vesz egy pisztolyt. Később a bárban Marshall már azt mondja, hogy a rabló meztelen volt, majd kiderül, hogy nem is ember volt a tettes, hanem egy majom. Barney fantasztikus csajozós sztorinak találja. Mikor megjelenik Robin, újra el kell mesélni a sztorit, itt viszont Barney mondja el és úgy, hogy Marshallt csapdába csalta a majom, banánokkal, és fegyver helyett is egy banánt fogott rá.

Robin szeretne interjút készíteni Marshall-lal a történetről. Barney egy nőt próbál felszedni a majmos sztorival, ám ekkor megjelenik egy korábbi nője, akit azzal szédített, hogy űrhajós. Kihasználva a lehetőséget egy édeshármasra, a két sztorit megpróbálja egybefűzni, aminek csúnya vége lesz: az egyik lány elviharzik, a másikról meg kiderül, hogy elmúlt 30 éves.

Marshall bemegy a tévébe, ahol Robin interjúztatja. Ekkor azonban már azt állítja, hogy nem is majom volt a tettes, és egyáltalán nem hajlandó semmit mondani a történtekről. Ted is ott van, őt pedig az építészmakettjeiről kérdeznék. Váratlanul a stúdióba hozott kismajom megszökik, ellop egy babát és felmászik Ted makett-épületére, miközben az operatőr papírrepülővel dobálja (a King Kong című filmre hasonlító módon). Az azonban, hogy ez tényleg megtörtént-e, nem derül ki, Jövőbeli Ted csak utal rá, hogy lehet, hogy ez is csak kitaláció.

Kontinuitás[szerkesztés]

  • Barney viseli az övet, amit a "Tricikli" című részben mutattak be először, utalva arra, hogy megvolt neki az édeshármas.
  • Barney ismét a "Csak..... oké?" szófordulatot használja.
  • Barney ismét azt állítja, hogy ő Ted legjobb barátja.
  • Barney a "Pofogadás" és a "Közbelépés" című részekben is megvetette a 30 évnél idősebb nőket.
  • Barney a "Selejtező" és "A Taktikai Könyv" című részben is azzal szédítette a nőket, hogy űrhajós.
  • Marshall és Lily otthoni balesetei közt ott szerepel, amikor Marshall szemenlőtte Lilyt a pezsgősüveggel ("A kezdetek"), illetve amikor megszúrta egy karddal ("A párbaj")
  • Lily ismét utal boltkórosságára ("Én nem az a pasi vagyok")
  • Marshall régóta szereti a majmokat ("Élet a gorillák között")

Jövőbeli visszautalások[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]