Órakirály

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Órakirály
Megjelenési információk
KiadóDC Comics
Eredeti neveClock King
Első megjelenésTeen Titans #56
MegalkottaSean McKeever
Órakirály adatai
Valódi neveTemple Fugate

Az Órakirály egy kitalált szereplő, egy bűnöző a DC Comics képregényeiben. Batman egyik ellenfele. Ezt az álnevet eredetileg William Tockman, majd később Temple Fugate is használta. Ám ez az ismertető a továbbiakban csak Fugate-re tér ki.

Jellemzése[szerkesztés]

Az Órakirály egy rendkívül precíz bűnöző, aki eredetileg egy óragyár bajbajutott tulajdonosa volt. Történt ugyanis, hogy a cégét érintő bírósági tárgyalás reggelén azt a tanácsot kapta egy idegentől, hogy próbáljon egy kicsit lazítani, mivel így túlzottan feszült lenne a bíróság előtt. Vagyis változtassa meg kissé a mindennél fontosabb napirendjét, és az ebédjét kicsit később, a szabadban költse el. Sajnos azonban minden balul sült el, így a tárgyalásról elkésett, és a perhez szükséges iratai is eláztak. Ráadásul a bíróságon jött rá, hogy a tanácsot adó idegen volt az ügyész. A pert így elvesztette, és a gyára tönkrement.

Hét évvel később bűnözőként tért vissza, hogy tönkretegye az ügyészt, Hamilton Hillt, akiből addigra Gotham City polgármestere lett. Mivel ebben Batman igyekezett útját állni, így a Denevéremberrel is többször megütközött. Az egyik alkalommal egy trezorba zárta, és majdnem megölte.

Kinézete[szerkesztés]

Mindig makulátlan öltönyt és kemény kalapot visel. Órakirályként olyan szemüveget hord, amelynek lencséjén óramutatók is vannak (mintha az egy óra számlapja volna.) Emellett egy óramutató alakú sétapálcát is hord.[1]

Fegyverzete[szerkesztés]

Fegyverként robbanó, vagy bolaként az ellenfelet foglyul ejtő zsebórákat használ, valamint a hegyes sétapálcájával vív.

Képességei[szerkesztés]

Az Órakirály egy technikai zseni, aki számos halálos szerkezetet épített. Emellett az idő és a részletek megszállottja, így másodperc pontosan és rendkívül precízen megtervezi minden lépését, ezáltal könnyedén lepi meg ellenfeleit.

Filmekben[szerkesztés]

Az Órakirályt láthattuk az 1992-es Batman rajzfilmsorozatban (Batman Animated series).[2][3]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a clock king című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. 'Clock King Animated Gallery'. [2007. november 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 16.)
  2. 'The Animated Series'. (Hozzáférés: 2010. november 16.)
  3. 'Clock King on Wikia'. (Hozzáférés: 2010. november 16.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]