Wild Life (manga)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wild Life szócikkből átirányítva)
Jump to navigation Jump to search
Wild Life
ワイルドライフ
Variudo Raifu
Műfaj sónen
Manga
Író Fudzsiszaki Maszato
Rajzoló Fudzsiszaki Maszato
Ország  Japán
Kiadó Shogakukan
Antológia Súkan Sónen Sunday
Megjelenés 2003 –
2008
Kötetek 27

A Wild Life (ワイルドライフVairudo RaifuHepburnWairudo Raifu?, ’Vad Élet’) egy sónen manga sorozat, amit Fudzsiszaki Maszato készített. A mangát a Súkan Sónen Sunday magazin adta ki, majd a Shogakukan 27 kötetre szedte össze. A manga egy középiskolás bűnözőről, Ivasiro Tessó-ról szól, aki állatorvos szeretne lenni.

A manga 2003-2008-ig ment a Súkan Sónen Sunday magazinban. 2006-ban elnyerte a Shogakukan manga-díjat sónen kategóriában. 2008-ban egy élőszereplős filmsorozat is készült volna belőle, azonban beszüntették.

Története[szerkesztés]

Tessó, a történet főhőse egy fiatalkorú bűnöző. Birtokában van a tökéletes hallás képességének. Olyan dolgokat is képes meghallani amiket mások nem. Megmenti egy kutya életét a helyi állatorvos, Kasijú segítségével. Később ezt a kutyát elnevezi Inunak ami kutyát jelent. Ez a cselekedet sorsdöntő lesz Tessó életében. Eldönti, hogy állatorvos akar lenni. Miután befejezte az állatorvosi iskolát, nem talál munkát. De egy régi gimis barátjának köszönhetően lehetőséget kap hogy a híres R.E.D állatkórház egyik orvosa lehessen.

Szereplők[szerkesztés]

Ivasiro Tessó (岩城 鉄生HepburnIwashiro Tesshō?)

A történet főszereplője. Miután gimnazista korában megment egy kutyát - akit később örökbe fogad - eldönti hogy állatorvos lesz belőle. Jelenleg a R.E.D második részlegének az orvosa, aki a vadállatok gyógyításával foglalkozik. Szőke haja miatt gyakran érik sértő megjegyzések. Beceneve például a "Japán legidiótább szőke állatorvosa". Azonban nagyon jó állatorvos, egyszer egy emberi életet is megmentett. Fél a szellemektől.

Mika Szenó (瀬能 みかHepburnSenō Mika?)

A R.E.D kórház egyik nővére és Tessó asszisztense, aki elkíséri őt az állatmentő kalandjaira. Idiótának tarja Tessót, ugyanakkor tiszteli és elismeri. Feltehetően gyengéd érzelmeket táplál iránta.

Rjótó Cukasza (陵刀 司HepburnRyōtō Tsukasa?)

A R.E.D második részlegének vezetője. Különlegesen jó betekintése van az állatok viselkedésébe. Gyermekkorában az apjával - egy világhírű állatorvossal - járta a világot, hogy elég tapasztalatot gyűjtsön az állatorvosi élethez. Pletykák szerint biszexuális. Az apja ragaszkodik ahhoz hogy majd ő legyen az utóda.

Kuracsi Hiszataka (鞍智 久孝HepburnKurachi Hisataka?)

A R.E.D második szakaszának tagja, akit a harmadik szakaszból helyeztek át. A Teito Állatorvos Doktorátusi programban kapott diplomás, és a kórházba Riótó és az apja lévén kerülhetett. Sokat tanul Tessótól a munkája során. Azonban hiába próbál meg az állatok lelkére hatni, mindig csak elijeszteni sikerül őket.

Forrás[szerkesztés]