Wikipédia:Miért nem javítja ki valaki ezt a lapot?

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Wikipédia:MIÉRT szócikkből átirányítva)

Időnként felhangzik a reklamáció: „Miért nem javítja ki valaki ezt a lapot?” „Hogy lehet egy lap évek óta ilyen állapotban?”

Vagy olyanoktól, akik már régebben wikipédiáznak: „Miért nem wikiformázta már valaki ezt a lapot?” (a „wikiformázás” a folyamat, amikor egy ömlesztett szöveg tagolást és hivatkozásokat kap).

A válasz természetesen nagyon egyszerű: azért, mert olyanok, mint te, akik ismerik a helyesírást, a nyelvtant, tudnak fogalmazni és értenek a témához, egyszerűen elsétáltak a hibák mellett, szó nélkül. Sopánkodás helyett a lap teteji „Szerkesztés” fülre kattintva magad is javíthatod a szócikk hibáit, a Wikipédia ugyanis az az enciklopédia, amit nem valaki más, hanem az olvasói szerkesztenek, azaz például te is.

Tehát csak bátran! Ne bámészkodj és kritizálj a pálya széléről, hanem szállj be, bátran javítsd ki, ami hibás!

A Szerkesztés oldalon kaphatsz segítséget a szerkesztéshez, de természetesen anélkül is belenézhetsz a szerkesztőfelületbe, és a gyakorlatban is elsajátíthatod, miként működik a dolog.

Ha nem bírnál magaddal, és azonnal szerkeszteni szeretnél, próbáld a „Lap találomra” kiválasztásával nézegetni a cikkeket, s ha hibát találsz, javítsd ki! Vagy keresd meg a kedvenc témád a Tartalom főkategóriában, a tennivalók kategóriájában vagy a speciális lapokon található számtalan listában, esetleg, ha hősi lélek lakozik benned, bővíts ki egy csonkot!