Wikipédia:JavaScript-hibaüzenetek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ha egy segédeszköz vagy a Wikipédia egyéb funkciója nem (vagy hibásan) működik, sokszor segíthetnek a probléma elhárításában a böngésző hibaüzenetei. Az alábbiakban böngészőnként megtalálható a hibaüzenetek megkeresésének módja.

Firefox[szerkesztés]

  1. Nyisd meg a böngészőkonzolt: Ctrl+Shift+J vagy menüből az Eszközök / Webfejlesztő / Böngészőkonzol (Tools / Web Developer / Browser Console) menüpont
  2. Kattints a felső sorban lévő kukára, és töltsd újra a hibás oldalt (karika ikon a címsorban vagy F5 vagy Ctrl+R)
  3. Kattints jobb gombbal a hibaüzenetre, és válaszd az Üzenet másolása/Copy message opciót
  4. A hiba a vágólapra került, másold be a megfelelő helyre (Shift+Insert vagy Ctrl+V vagy jobb klikk, Beillesztés)

Chrome[szerkesztés]

  1. Nyisd meg a hibakonzolt: Ctrl+Shift+J vagy kattints a három csíkra a jobb felső sarokban a címsor mellett és válaszd a További eszközök / Fejlesztői eszközök menüpontot, majd a Console fület.
  2. A hibaüzenet az alsó ablakban van, előtte egy kis piros tábla.

Ugyanaz, mint a Chrome, csak a Fejlesztő menüpontban kell rákattintani a További eszközökre, majd még egyszer ugyanott a Fejlesztői eszközökre. (Emellett a menün egy Opera ikon van, és a bal felső sarokban található.)

Safari[szerkesztés]

Ugyanaz, mint a Chrome, csak a hibakonzolt a Ctrl+Alt+C billentyűkombináció nyitja meg.

Debug mód[szerkesztés]

A hibakeresésben segíthet, ha elő tudod úgy idézni a hibát, hogy előtte az oldal címéhez hozzáírod, hogy ?debug=1 (ha már van ? a címben, akkor &debug=1) – az így kapott hibaüzenetek néha pontosabbak. (Más esetekben viszont így egyáltalán nem jelentkezik a hiba.)