Wikipédia:Bevezetés a szerkesztésbe VisualEditorral/4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából



A szerkesztő megnyitása
Hogyan kezdd el a szerkesztést


Eszköztár alapok
A rendelkezésedre álló eszközök


Linkek és wikilinkek
Kapcsolj össze oldalakat



Új cikkek létrehozása
Oldal felépítése az elejétől


Összefoglalás
Nézd át, amiről olvastál




Screenshot of the VisualEditor toolbar

Amint elégedett vagy a változtatásokkal, már közzé is teheted őket. A változtatásaid azonnal láthatóak lesznek a Wikipédia-oldalon, amikor közzétetted őket (a szerkesztések elvetéséhez egyszerűen zárd be a böngészőablakot).

Amikor kész vagy a szerkesztéssel, kattints a Változtatások közzététele… gombra az eszköztárban. Ekkor felugrik egy doboz, ahol összefoglalhatod a szerkesztéseid. Ez segít más szerkesztőknek átlátni, miket változtattál meg.


Ha csak egyértelmű helyesírási vagy formázási hibákat javítottál, akkor a többi szerkesztőnek segítesz azzal, ha kipipálod az apró változtatás opciót (ezt csak bejelentkezett szerkesztők tudják megtenni). Ha szeretnél értesülni arról, ha később valaki szerkeszti ezt az oldalt, add hozzá a figyelőlistádhoz (szintén szükséges ehhez a bejelentkezés).


A „Változtatások megtekintése” gombbal áttekintheted, milyen változtatásokat hoztál létre a cikkben. A „Szerkesztés folytatása” gombbal vissza tudsz térni az oldalhoz, amit szerkesztettél, és további változtatásokat eszközölhetsz (később az összes szerkesztést egyszerre is közzé tudod tenni).



Következő >>