Ugrás a tartalomhoz

Wikipédia-vita:Javaslatok kiemelt szócikkekre/A magyar nép kialakulása

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ivanhoe 15 évvel ezelőtt a(z) Adalék témában

Adalék[szerkesztés]

A cikk alján megjelölt forrás egyike(A magyar nép etnogenezise (História, XXIX. évfolyam, 2007/4. szám) HU ISSN 01392409. Index 25384) a Google-ba beírva összesen 7 wikis szócikket hoz fel a témában, ahol forrásként szerepel. Van, ahol mellette még jó pár könyv is szerepel, de például a Kánaán szócikknek ez az egyetlen forrása. A cikkről a História honlapján részletet találni, amely így kezdődik:

„Veres Péter nagyobb tanulmányának összefoglalása a legújabb kutatások - az éghajlattörténeti kutatások, a lovas nomadizmus keltezése és értékelése a nemzetközi szakirodalomban, a régészeti kultúrák antropológiai-etnikai beazonosítása és mindezek összevetése a nyelvtörténet eredményeivel - alapján, új megközelítéssel mutatja be a magyarság etnogenezisének állomásait.”

Szerencsésebb lenne, ha a forrás maga a tanulmány lenne, amelyből a folyóirat cikke is készült. Továbbá feltétlenül szükséges egyéb, komolyabb forrás is, hiszen a szöveg kiemeli, hogy Veres Péter új megközelítésben mutatja be a témát. – Ivanhoe vita 2009. május 4., 19:18 (CEST)Válasz