Waka Flocka Flame

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Waka Flocka Flame
Előadás közben a Rosemont-i Allstate Arena-ban, 2010 decemberében.
Előadás közben a Rosemont-i Allstate Arena-ban, 2010 decemberében.
Életrajzi adatok
Születési név Juaquin James Malphurs
Született 1986május 31. (31 éves)
USA Amerikai Egyesült Államok
Szülei Debra Antney
Pályafutás
Műfajok Hiphop
Aktív évek 2008
Tevékenység
Kiadók Brick Squad Monopoly, 1017 Brick Squad Records, Atlantic Records

Waka Flocka Flame weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Waka Flocka Flame témájú médiaállományokat.

Juaquin Malphurs, (született 1986. július) ismertebb nevén Waka Flocka Flame egy amerikai déli rapper. A So Icey Entertainmenthez van leszerződve, és tagja a 1017 Brick Squadnak, amelyben olyan neves előadók találhatók rajta kívül, mint Gucci Mane, OJ da Juiceman, Frenchie, és Wooh Da Kid.

Élete[szerkesztés]

Debra Antney fia, aki Gucci Mane menedzsere és, egyben a So Icey/Mizay Entertainment feje is. A New York-beli Queens városrészhez tartozó Jamaicában született, majd 9 éves korában költözött anyjával délre Georgia államba, Riverdalebe. Waka Flocka Flame művésznevét egyik legnagyobb mentorától, Gucci Mane-től kapta. A Flocka jelző egy spanyol szóra utal (flaca), ami vékonyat, sovány, szikár embert jelent. A flame szócska, pedig a szövegeiben tapasztalható tüzes, lángnyelvszerű rímtechnikájára utal.

2010. január 19-én College Parkban egy benzinkútnál eddig ismeretlen tettes megállította és felszólította, hogy adja oda az ékszereit, miután ezt visszautasította, a tolvaj kétszer meglőtte. Az első lövés a karját érte a második az oldalát, azonban maradandó károsodás nélkül felépült sebesüléséből.

Lefűrészelt vadászpuska birtoklása miatt elítélték, de feltételesen szabadlábra helyezték. Azonban 2010. március 17-én letartóztatták, mert megszegte a feltételes szabadlábra helyezését, és elhagyta Georgia állam területét.

Karrierje[szerkesztés]

Az első hivatalos bemutatkozó száma az „O Let’s Do It”, amely 62. helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listáján. Napjainkban 2010-ben megjelenő debütáló albumát készíti.

Források[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Waka Flocka Flame című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]