Vita:Waldorf-pedagógia

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Jjdm 15 évvel ezelőtt

Nekem úgy tűnik, a szócikk szerzője erősen elfogult a Waldorf-oktatás mellett, csak pozitív dolgokat ír róla, és, persze nem támasztja alá az állításait tényekkel, érvekkel. Pl. "célja, hogy módszerével és neveléselméletével a gyermekek egészséges fejlődését támogassa. Ennek érdekében teljes mértékben tekintetbe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket." - és ez mit jelent a gyakorlatban? (Nyilván pl. azt, hogy a waldorfos gyerekek 2 év alatt tanulnak meg írni...) Nekem, nem sok információm van a Waldorf-oktatásról, de ettől a szócikktől nem lettem okosabb, viszont így is feltűnt a cikk reklámíze. Az egy dolog, hogy mi a meghirdetett cél, a kérdés az, hogy a gyakorlatban hogy működik a dolog. Az összes alternatív szemléletnek, sőt még a szcientológiának is nemes céljai vannak (hivatalosan), aztán a valóságban meg olyanok, amilyenek! Jó lenne, ha valaki, aki jártasabb ebben a témában nálam, átszerkesztené a cikket, és leírná azt is, hogy működik a Waldorf-módszer a gyakorlatban, és mennyire eredményes. Néhány forrás is jót tenne a cikknek.

Waldorf iskolából hagyományos iskolába átkerülő gyerekek szinte semmit nem tudnak, jóval alul teljesítenek annak, amit az adott évfolyamon kéne tudniuk. Az alapok hiányoznak náluk. Biztos szép és jó, de, hogy nem sok mindent tanulnak az is biztos. Vagy minden iskola más lenne? – charlie vita 2008. október 26., 23:00 (CET)Válasz

Ez a vitalap a szócikkre vonatkozik, és nem a Waldorf-pedagógiára. Ha mégis szeretnétek megosztani negatív kisugárzású véleményeteketet, akkor próbálkozzatok a http://www.waldorf.hu/ oldalon.

Üdv, – jJDM vita 2008. október 27., 08:24 (CET)Válasz