Ugrás a tartalomhoz

Vita:Szoftverkeretrendszer

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Zafir (vita), értékelés dátuma: 2012. június 22.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Ez mire jó? Ezt a dolgot magyarul keretrendszernek hívják inkább, nem hivatkozik rá semmi, és nem is mond el róla semmi lényegeset. Mellesleg tele van külső hivatkozásokkal. Ja és elég rossz részleges fordítása a nem hivatkozott en:Software framework-nek.

Szoftverkörnyezet és keretrendszer közt van különbség, előbbi része lehet az utóbbinak, de nem azonos, utóbbi fordítása még nincs kész. A külső hivatkozások nélkül meg nehéz hivatkozni bármire, mert nincsenek meg a szükséges fordítások.

Mellesleg a fordítás közel sem végleges, a legtöbb mondatot pontosítani vagy magyarosítani kell (ebben anglisztikás kolléga segítségemre lesz), illetve meg kell keresni az angol kifejezések pontos magyar megfelelőit (amit igen nehéz, ha még az informatikusok sem használnak magyar kifejezéseket szinte semmire).

Keretrendszernek inkább azokat az eszközöket tekintem, amik képesek programokat cross-platform futtatni, mint például a Java, a .NET, így a keretrendszer inkább az en:Application server megfelelője lenne. De javítsatok ki, ha tévednék.