Vita:S mondatok

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Chemistrylogo.svg Ez a szócikk témája miatt a Kémiaműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Kémiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Untitled[szerkesztés]

Az R és S mondatok kifejezés rendszerint kötőjel nélkül szerepel (és főleg - a megbízhatóbb forrásnak számító - jogszabályokban), míg a kötőjeles formával ritkábban találkozni, ezért az előbbibe tettem a cikket, az utóbbit redirectre módosítottam. --Rocky 2005. december 29., 23:55 (CET)

Nyelvtanilag talán kissé furcsának érzem (az idézőjeles vagy a más nyelvekben is használt kötőjeles forma barátságosabb lenne számomra), de a fenti érvelés miatt teljesen jogosnak látom az átirányítást. Gtopor 2006. január 8., 15:40 (CET)

Az irányelv hivatalos fordításában a kötőjeles megoldás szerepel (most cseréltem le az angol linket), és az egyes R- és S-mondatokat is ebben a hivatalos formában kell használni, még ha néha teljesen magyartalanok is, mint pl. az R67 (félreértés ne essék: a wikin normális magyar nyelven szerepelnek, ami egyfelől jó, másfelől nem "szabálykövető"). A másik, hogy létrehoztam egy R-mondat, R mondat, S-mondat és S mondat átirányítást, mert ezt a szócikket a guglival találtam meg... t3v

POV[szerkesztés]

Ha az üres mondatokat jelölö kódok fölé visszük a kurzort, vicceskedö húsvéti tojások jelennek meg Mártáról, James Bondról, Hókuszpókról stb., ami ráadásul szerkesztéssel ki sem törölhetö.Ez így nem való a wikibe, ezért tettem föl (jobb híján) a POV sablont. Oszi 2007. május 17., 08:30 (CEST)

Immár kommnetben. --Csörföly D Emoticon.svg Csörföly D 2007. május 17., 11:18 (CEST)