Vita:Paleo étrend

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hidaspal 10 évvel ezelőtt a(z) Reklám témában

Reklám[szerkesztés]

Lásd pl. „kiemelkedő szerzők honlapja”, ami egészen „egyedülálló”, a wikipédia nem egy blog, nem egy linkajánló, ez egy enciklopédia. Hidaspal vita 2013. december 7., 11:50 (CET)Válasz

helyesírás[szerkesztés]

Szerintem minden cikket törölni kéne, amelyben a helyesírási hibák száma eléri a betűk számának 10%-át. Az igénytelenség nem méltó a Wikipédiához. 81.182.56.79 üzenőlapja  2013. december 29., 00:30‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

a lap újranyitása[szerkesztés]

Igyekszem helyesen írni mind a tíz ujjammal. A kiemelkedő szerzők honlapjait átfogalmazom: paleo témában magyar nyelven megjelent könyvek szerzőire. A paleo étrend oldalnak nincs semmi kapcsolódása a paleolit diéta oldalhoz. Az egy diétáról szól, ez pedig egy étrendről, összevonni pedig csak akkor lehetne, amennyiben a paleolit diéta oldalon található információk forrása visszakövethető lenne, ez 2014.01.15.16:29-kor nincs így. A diéta rövid ideig tartó kajarendet, az étrend hosszú ideig követett kajarendet jelent, a kettőt összemosni pongyolaság. Az angol "diet" szó magyarul diétát jelent, ahogy egyik szerkesztő hivatkozott, ez téves, ugyanis az angol szó jelentése túlmutat a magyar diéta jelentés körén belefoglalva az étrendet is. Ez akkor is igaz, ha az étrendre több más alkalmas megfelelő szó angolul. "Érdemes még a diéta és az étrend között különbséget tenni. A diéta görög szó, mely eredetileg ápolást, betegellátást jelentett, ma leginkább a gyógyélelmezést nevezzük így. Az orvosi gyakorlatban a diétát általában a megbetegedett szervhez kapcsolják (pl. epe-máj-vesekímélő diéta), jobb és pontosabb, ha az alapösszetevőket vesszük figyelembe (pl. szénhidrátszegény diéta, fehérjeszegény diéta, stb.). A dietetika kifejezés alkalmazott táplálkozástudományt jelöl. Az étrend az előzőekkel szemben nem az átmeneti gyógyélelmezést jelenti, hanem a hosszútávon (esetleg egy életen át) tartó étkezési, táplálkozási szokást (pl. vegetáriánus étrend, lakto-vegetáriánus étrend, stb.). Ennél a táplálkozási formánál a belső indíttatás és elfogadás, a teljes megértés és egyetértés a lényeges." in: http://taplalkozas.bioenergetikus.hu/alapismeretek.php A fentiekre tekintettel új hivatkozásokkal ellátva, átszerkesztve és néhány helyesírási hibát kijavítva újraélesztettem az oldalt. Vonyisz üzenőlapja  2014. január 15., 16:44‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)