Vita:Olaszliszka2

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tony64 17 évvel ezelőtt a(z) Ki hová rohan? témában

Provokálva vagyunk. OsvátA. 2006. október 17., 14:45 (CEST)Válasz

Ugorgyunk? --Lily15 üzenet 2006. október 17., 14:47 (CEST)Válasz

Ebből látszik, hogy nem érdemes zsigerből megoldani a problámákat... Iller 2006. október 17., 14:48 (CEST)Válasz

Zsigerből? Csúnya szó, szerencsétlen emlékeket ébreszt. Amúgy aktuális bulvártémákat soha nem rakunk be a cikkbe. Sok helyen öltek meg embert, ha minden településnél felsorolnánk, akkor bűnügyi lexikon lenne a nevünk. Ha beírnánk az Olaszliszka cikkbe ezt az emberölést/gyilkosságot (majd a bíróság eldőnti, minek minősíti) az valóban zsigeri problémamegoldás lenne. - Serinde üzenet 2006. október 17., 14:52 (CEST)Válasz

Ha ez provokáció, hát szépen nézünk ki. Tipikus magyar eszi a magyart, se eleje se vége vita, mert makacsak vagyunk mindannyian. Csupán egy linket kértünk, elég sokan, amelyik rávilágít a település egy másik arcára is, de még arra sem voltatok hajlandók. erre azt mondtam legyen, külön szócikket alapítottam, és most még én vagyok a provokátor. Szépen nézünk ki :)

Kék fény[szerkesztés]

Tényleg muszáj bűnügyi krónikát csinálni egy helység lapjából? A korrektség jegyében illene akkor a többi város, falu stb. bűnügyi híreivel is kibővíteni az egyes szócikkeket: csak az Index (egyébként ők tényleg objektív és elfogulatlan forrásnak számítanak?) két másik lincselésről adott hírt azóta a főoldalán! Egyébként ha a magyar helységekkel végeztünk, a külföldi városokat se hagyjuk ki!

Konkrét észrevételeim: "Az egyik verekedő, aki szeptemberben lesz 14 éves..." Októbert írunk!! Melyik szeptemberről van szó? Mondjuk két év múlva e szócikkre tévedő delikvens honnan tudja, melyik évre vonatkozik az ominózus mondat? S tényleg egy wikipédiás (Olaszliszkáról szóló) szócikkbe való, hogy egy ottani kiskorút miért nem lehet büntetni és a szüleit felelősségre vonni? Lexikon szócikkbe kell bevenni az olaszliszkai sertéslopást is? "Tavaly decemberben ugyancsak a gyerekekkel volt baj a faluban..." Megint egy észrevétel: pl. 2008-ban már nem az lesz a "tavaly", mint most! Magánvéleményem szerint teljesen felesleges, látszólag objektív, valójában elég rosszindulatú ez a szócikk. Szörnyű dolog az, ami Olaszliszkán történt, ahogyan szörnyű dolog az erőszak és a gyilkosság az ország vagy a világ más pontján is. Ám hogy felháborodásunknak ily módon kellene hangot adni akár a Wikipédiában is, azt jómagam erősen kétlem.
Tony64 2006. október 17., 15:05 (CEST)Válasz

Namost az ilyen kirohanások helyett, amelyek nyilván a Wikipédia jóhírét amúgy sem alapozzák meg, mi lett volna, ha azt magyarázzátok el User:Magyaroknak, hogy pontosan mi is a baj azzal, amit csinál. Hogy miért nem való a szócikkbe az ügy, és mi az, ami a napi aktualitása ellenére mégis be szokott kerülni. Vagdalkozással nem megyünk semmire. Mi tehát az indok, ami lexikon szempontjából jelentőségtelenné teszi az esetet? Köszönettel Iller 2006. október 17., 15:22 (CEST)Válasz

Ki hová rohan?[szerkesztés]

Nézd, szerintem a Wikipédia jó hírét éppenséggel az ilyen szócikkek nem fogják megalapozni. Ha figyelmesen elolvasod, láthatod, hogy a szócikk javarésze különböző bűnügyi tudósításokból lett összeollózva, mert valamiért a szerző ezt feltétlenül szükségesnek tartotta ide beírni. Annyira nem érdekelte az objektivitás, hogy azzal sem foglalkozott, hogy legalább időrendbe tegye az eseményeket, s konkrét dátumokkal lássa el őket. Ezek hiányára és az ebből fakadó pontatlanságokra már az előző hozzászólásomban is megpróbáltam felhívni a figyelmet.

Hogy miért nem való ez egy szócikkbe? Mert már többen többször leírtuk, hogy ilyen alapon és valóban az objektivitás elvét követve számos más hazai és külföldi helység (város, falu stb.) szócikkeit teleszórhatnánk bűnügyi hírekkel. A sajnálatos tragédia azokat minősíti, akik elkövették, s akik tétlenül végignézték, s nem pedig magát a helységet. A disznólopás, a rosszul nevelt gyerek és szülei meg azt hiszem olyan szintű dolgok, melyek nem szócikkbe valók: legalább ebben talán egyetérthetnénk. Hiszen ha még ezt is beírjuk egy szócikkbe, akkor pl. a barátnőmnek nemrég lenyúlták a pénztárcáját a 7-es buszon, s akkor ezt meg betehetnénk a Budapest szócikkbe? :) Olaszliszka2 helyett a szerző nyithatott volna egy új szócikket "2006 hazai bűnügyei" vagy tudom is én, milyen címmel, melyben sokkal indokoltabb lenne az, amiket leírt. Ez persze csak egy egyszerű mezei hozzászólás, nem hivatalos wikipédia állásfoglalás.
Tony64 2006. október 17., 15:41 (CEST)Válasz