Vita:Nirvana (együttes)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Teljes Ez a szócikk teljes besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Opa (vita), értékelés dátuma: 2007. július 30.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Nirvana[szerkesztés]

Nirvana! A Nirvana énekese Kurt Cobain a közvélemény szerint öngyilkos lett! Pedig Kurt gyilkosság áldozata lett! Ezt a tényt több nyomozó is alátámasztotta hiteles állításokkal! Sőt, még Kurt Nagyapja is azt mondta, hogy unokáját meggyilkolták! Azt mondta, hogy Kurtnek semmi oka nem lett volna az öngyilkosságra, sőt most hogy megszületett a lánya, ő volt a világ legboldogabb embere. Állítása szerint felesége gyilkoltatta meg, a pénz miatt. Szóval Kurt Cobain öngyilkos lett vagy pedig gyilkosság történt. Én az utóbbi melett állok. A sajtó csak azért állította be önygyilkosságnak, mert a felesége annak rendezte meg, és ezt a állította a rendőrség mindenféle nyomozás nélkül!

Üdv.:Machloes

Teljesen egyetértek! Én Kurt utolsó napjairól szóló filmet (Last Days) is túlzásnak tartom! A feleségét pedig egy utolssó szarházinak!(bocs a kifejezésért,de nincs rá szebb szó!)Imádom a Nirvana-t!És nagyon tisztelem Kurtöt (R.I.P.) mert tényleg akkorát alkotott,hogy halála után 13 évvel is megmaradt az emberek emlékezetében! (Jah és még szaerintem4 a felesége szoktatta rá a narkóra,mert már mielött hozzáment,kitervelte,hogy megöli a pénzért!)

MolePope

Szerintem is az a sza..ha lőtte le mert semmi oka nem volt az öngyilkosságra.Én imádom a nirvanát és minden április 5.-én gyertyát gyújtok kurt-nek.

Szerintem is az a sza..ha lőtte le mert semmi oka nem volt az öngyilkosságra.Én imádom a nirvanát és minden április 5.-én gyertyát gyújtok kurt-nek.


Hülyeség, Kurt barátunk fejbelőtte magát mert egy depressziós gyerek volt, aki nem tudta feldolgozni, hogy egy közepes, 4-5 akkordos számokat játszó garázsbandából a média képes popegyüttest csinálni. Sokat nem adtak hozzá a zenetröténelemhez, ha csak azt nem, hogy a rockzene azóta rendesen le van butítva... szerintem. Ettől függetlenül marha jók a slágereik, én is nagyon szeretem a dalaikat, de röhejes, hogy egyesek szerint a Nirvana mennyire forradalmi volt... ők a kilencvenes évek Beatles-e. A zene lebutítása de az agy kényeztetése. Metro99

A nirvana igenis egy nagy, és híres zenekar volt. Tisztelem őket, jó zenét játszottak

Más kérdés, hogy ezt senki nem firtatta. Ettől függetlenül ZENEMŰVÉSZETILEG nem jelent értéket. Viszont a popkulturában meghatározó dolog. - Metro99


Szerintem hogy öngyilkosságra volt e okavagy nem azt se te se más nem tudja csak ő és az k alapjait rakták le éskinek mit jelent a zeneművészet szóval szerintem ne álltalánosíts mert midnekienk más az izlése és értékrendje a zenei izlése hogy nicns jelentősége az kienk mit jelent ez egy ilyen eggyüttes amelyik jó zenét játtszott és igen is egyeseknek van jelentősége és a beatles nek is a rock alapjait tették le szóval szerintem ne álltalánosíts meft annak nincs értelme mindenkinek más a azenei izléseérték rendje neked nem annyira elöl áll attól még nem kell kielenteni hogy depis volt kurt vagy hogy ők butították le a rock ot ez hülyeség szerintem.

Tisztelt Hölgyek és Urak! Nem kívánok moderátori szerepben tetszelegni, de az itt kezdett vitának vajmi kevés köze van a szócikk szerkesztéséhez. A hangnem és a stílus semmiképp sem áll kapcsolatban a kitűzött célokkal. Olyan ingoványos területre tévedtetek, aminek tisztázása itt nem lehet feladat, különösen nem a meglehetősen szubjektív mércétek és felesleges és bulvár stílusú személyeskedések közepette nem. Talán egy új lapot lehetne nyitni Cobain halálát illető nézetek címmel, és aki szeretne elmélyedni az itt elkezdett mocsokdobálásban, az ott megtehetné. Valóban nem hiszem, hogy ez egy Nirvana tematikájú szócikkhez való téma. Saját véleményeket olvashatunk fentebb arról, hogy ki ölte meg Kurt Cobaint, de ez itt nem egy blog srácok. Továbbá nem hinném, hogy ez a helye olyan laikus megnyilvánulásoknak, hogy a Nirvana jó, vagy rossz zenét játszott-e, és hogy ez a "zenetörténelem" skáláján milyen besorolást kap a nyilván prominens hozzászólóktól.


Te jó ég! Hová tévedtem?! A szócikk olyan mintha a tízéves fiam írta volna kényszerből. Az itteni hozzászólásokat nem is érdemes minősíteni. Egy harmadvonalbeli rajongói oldalra tévedtem? Ha itt ez a színvonal, nem érdemes a Wikipédián bóklászni. Érdemes volna átgondolni, hogy ezt az egészet töröljék, és mondjuk az angol nyelvű Wikipédia oldalt lefordítsák, ahogy van, ha lehet, akkor magyarosabban, mint a jelenlegi szócikk.