Vita:Lidérc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search

Mi lenne, ha egyrészt tudományos oldalról, másrészt más népek mitológiája felől is megközelítené valaki ezt a szócikkecskét? Nem csak az ősi magyar mitológiában vannak lidércek, ahogy a természeti jelenség sem csak kizárólag ősi magyar földön fordul elő. Nem ártana, ha a cikk legalább megemlítené azt az egyáltalán nem mellékes dolgot, hogy a lidércek milyen természeti jelenséghez kapcsolódnak, mert egyelőre körülbelül annyi derül ki valakinek, aki erről nem tud, mintha a délibábról csupán azt írnánk, hogy ősi magyar szellemkastély. (Csak a szemléletesség kedvéért állítottam párhuzamba a kettőt, remélem mindenesetre, hogy érthető.) Mégiscsak egy enciklopédiáról van szó, és a fizikai valóságban is előforduló jelenség leírásáról. BUÉK Myrmeleon formicarius vita 2008. január 6., 11:01 (CET)

Látom én, hogy vallási tárgyú a csonk, de hogy a "lidérc" szó keresőbe való beírására ez legyen az egyetlen cikk, és ennyi az összes információ, amit valaki kaphat... (a csillagkapun kívül, ami szintén hasonló szögből látja a kérdést) Myrmeleon formicarius vita 2008. január 6., 11:12 (CET)

Myrmeleon -Mi lenne ha már a kritizálás ilyen jól megy tovább lépve egy szinttel akár neki is állhatsz, nem mindenhova pl hófehérkéhez odakommentelni, hogy miért NEM jó és csinálja már meg VALAKI.. értékes idődet konstruktív tevékenységgel is tölthetnéd,pláne ha már az "elektronikus és papír alapú forrásaid is megvannak".

re[szerkesztés]

Kedves 83.216.39.232 !

Megszólítani sajnos nem tudlak, mert névtelenségbe burkolózol. Teljsen igazad van, ám felhívnám a figyelmed arra a kis apróságra, hogy a kritika is lehet konstruktív, különösen akkor, ha megértő fülekre talál. A másik kis apróság az, hogy nem minden cikk szerzőjének esik jól, ha előzetes bejelentés nélkül "belerondítanak" a művébe, ezért szoktam általában inkább figyelmeztetni, és inkább olyan cikkekkel foglalkozom, amit én találtam ki saját magamnak stb. Emellett, utánanézhetsz annak is, mióta nem jártam erre. Ebből levonhatod azt a következtetést is (esetleg), hogy egy ideje már úgy ellepett a sok tennivaló, hogy a wikizést enyhén szólva hanyagolnom kell. Szégyellem is magam miatta. Viszont a munkám, szakdolgozatom, vizsgáim senki sem csinálhatja helyettem, nem úgy, mint a wikizgetést. Myrmeleon formicarius vita 2009. január 9., 16:27 (CET)