Vita:Kottaírás

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Haderadi 14 évvel ezelőtt
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Könnyűzenei témájú szócikkek (bővítendő besorolás)
Komolyzenei témájú szócikkek (bővítendő besorolás)

A kotta jelrendszere egy jó szakasz, de jelentősen át kell alakítani. Külön kell szólni a vonalrendszerekről és azt rendbe kell tenni, mert így téves, remélem, egy ifjú zenetudós hamar javítja :-)


Nemtom a fentieket ki és mikor írta, mindenesetre tervbe vala véve a teljes átdolgozás. Az anyag egy része más szócikkekbe, pl. zenei kulcsok, zenei módosítójelek stb. kerül. Itt marad az általános rész, a bettűkottaírás, a kottajelek és előadási jelek, ütemjelzések stb. Mivel szakszerűen az anyag nagyrésze a "hangjegyírás" kategóriájába tartozik (annak történetével együtt), egyelőre nem tudom, hogy lesz-e e néven külön szócikk vagy redirekttel itt maradjon-e, fő fejezetként. --Haderadi dolce vita 2009. augusztus 10., 20:32 (CEST)Válasz


Csak véletlen vagyok itt, mint érdeklődő, nem mint szócikkszerző A hangok esetében a „H” nem svájci, hanem általában a német befolyás miatt van. Na ezt fogalmazza meg valaki értelmesen :-) Másik a C, G, F kulcs helyesen: G-kulcs, C-kulcs, szóval kötőjellel. Jó munkát. cz.