Vita:Ki mit tud? (1965)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ksz83 1 évvel ezelőtt a(z) Ki mit tud? 1965 - helyezések témában

Ki mit tud? 1965 - helyezések[szerkesztés]

Ezen szócikk létrehozása előtt a Ki mit tud?-os szócikk 1965-ös részénél a források megadása nélkül szerepeltek helyezés számok is.

Ezeknek nehezebben lehetett utánajárni így a külön weblapon már nem jelöltem a helyezésszámokat csupán, hogy döntős vagy nyertes.

Ungár Anikó 2. helyezettnek volt jelölve az eredeti Ki mit tud-os szócikkben[szerkesztés]

Valójában ő egyike volt a 6 győztesnek, amelyik külföldi utazást nyert (eredetileg VIT-re, majd helyette egy külföldi körutazásra).

Dévényi Tibor, Benedek Miklós, Vallai Péter trió paródia I helyezettnek volt jelölve[szerkesztés]

Létezett egy paródiaegyüttes amely a döntőbe jutott (Reneszánsz paródia együttes), de a korabeli források között én legalábbis nem találtam hogy első helyen végeztek volna.

Dévényi Tibor említi nem egy helyen, hogy megnyerték a Ki mit tud-ot.

Egy régi Benedek Miklósos nol.hu-os cikk megemlíti hogy paródia kategória 1 hely- lehet hogy ők is a wikiről nézték? De tény, hogy ők tagjai voltak ennek az együttesnek amelyik a döntőbe jutott. ezért hagytam lógva ezt a témát, és csak döntősnek írtam őket.

UPDATE:

Közben találtam egy Vallai Péteres interjú-t. (Képes Európa 1997-03-12 / 9. szám). Ő is elsőként említi az együttest viszont nem utazást nyertek mint általában a kategóriagyőztesek:
"A hat­vanötös Ki mit tud?-on a parodisták kategóriájában hárman lettünk el­sők. Kaptunk tizenhárom kötet Gor­kijt, nehezen lehetett elosztani há­rommal. Előző nap érettségi, más­nap Ki mit tud?, harmadik nap fel­vételi a főiskolán."

Ksz83 vita 2022. augusztus 31., 21:38 (CEST)Válasz