Vita:Kameruni labdarúgó-válogatott

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (besorolatlan)
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)

Kamerun beceneve[szerkesztés]

A tisztelt kolléga, mielőtt súlyos tévedésben élne egy olyan afrikai csapat becenevével kapcsolatban, amelyet még a labdarúgást nem kedvelő ismerősöm is hallomásból ismer, itt a kifejtés:

Lions Indomptables angol fordításban, bárhol is kerestem: Indomitable Lions.

A szó szótárban: indomitable [ɪnˈdɒmɪtəbl || US: –ˈda–] mn megszelídíthetetlen, megfékezhetetlen; Honnan jött a rendíthetetlen? Egyszer bekapcsolod a tévét, és ha Kamerunt becenevét emlegetik, kétféleképpen hallhatod: Idomíthatatlan vagy szelidíthetetlen. 1982-es közvetítéskor a magyar TV sportriportere - nem emlékszem pontosan, hogy ki: Vitár Róbert, Vitray Tamás, vagy Knézy Jenő... passz - már így becézte őket: 'A szelidíthetetlen oroszlánok'. Vagy a '90-es VB-n, amikor Makanaki, Ekeke, és a Biyik (Omam-Biyik és Kana-Biyik) testvérek jól csengő nevein mosolyogtunk, Kamerun egyet jelentett a szelidíthetetlen oroszlánokkal, szinte csak így használták - de még ezer példát tudnék sorolni.

Rákeresel google-n, 202 találatot ad ki. Ez most nem sértés, hanem tájékoztatás kívánt lenni. Wiki színvonalát csökkenti, ha ekkora tévinfó van az adott szócikknél.