Vita:Kaliforniai aranyláz

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Füleki Ádám 12 évvel ezelőtt a(z) A kiemelés felé témában

A kiemelés felé[szerkesztés]

Ezt a cikket még pár éve az angol változatból fordítottam, ahol már akkor kiemelt volt, vagy legalábbis közel volt hozzá. RepliCarter szerint (és szerintem is) nálunk is kiemeltté lehetne tenni. Pár dolog azért hiányzik, vagy javítandó:

  1. Mindenképp kellene valamennyi információ a terület geológiájáról: miért alakultak ki itt olyan jelentős aranylelőhelyek.
  2. A Jogi vonatkozások és a Nyertesek és vesztesek szakaszokat át lehetne tenni a Hatások alá, és azon belül kicsit rendezettebben tárgyalni őket, mondjuk Környezeti / Gazdasági / Társadalmi.
  3. Az indiánok és/vagy a kínai és más bevándorlók elleni atrocitásokról több szöveg kellene, talán leírni röviden egy tipikus incidenst.
  4. Szebb térkép a Kaliforniába vezető útvonalakról (elég csak az észak- és közép-amerikaiakról). A mostani alacsony felbontású, és semmit nem lehet rajta látni.
  5. Szebb domborzati térkép a lelőhelyekről. Ez nem olyan vészes, mint a másik, de nekem pixelesen jelenik meg a bélyegképben, és a szürke hátterű fehér betűk sem tetszenek. Magyarítani is lehetne.

Egy átolvasás után nekem ezek tűntek fel. Jó lenne, ha más is átnézné, és elmondaná, hogyan lehetne jobbá tenni. f.adam « 2011. szeptember 22., 17:57 (CEST)Válasz