Vita:Hungárusok

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Palotabarát 4 évvel ezelőtt a(z) Törlés témában

A POV-sablonhoz[szerkesztés]

Kedves Qedrák! Teljességgel megértem, hogy kitetted a POV-sablont, mert én is bajban voltam, hogy hogyan hozzak létre W-cikket úgy, hogy a témának gyakorlatilag nincs irodalma. De mit tegyünk, ha erről az elméletről még senki más nem írt, nem hivatkoznak rá, nem vitatták meg, stb.? Hölbling két kötetes munkája elég komoly és teljesen véletlenül találtam én is rá. Becsülöm a történész erőfeszítését és ezért fontosnak tartottam, hogy mások is tudjanak az elméletéről. A Wikipédián lehetőség és kötelesség is a main stream-től eltérő más nézőpontokat is megismertetni. Ezt próbáltam megcsinálni, és - lehet hogy csak én érzem így: - volt vele némi meló. Nehogy félreértés legyen: nem ismerem Hölbling Tamást (sajnos azóta sem sikerült rátalálnom semmilyen úton), és az - egyébként elég nehezen megvásárolható - könyvének eladásában sem vagyok semmilyen szinten érdekelt. És még egyszer: nem vitatom és megértem a POV-sablont, de úgy ítélem meg, hogy a legjobb szándék mellett is képtelenség másként kivitelezni ezt a szócikket. – Toto303~huwiki vita 2019. június 29., 14:31 (CEST)Válasz

Dehogynem, írtak róla, például itt: http://real.mtak.hu/74088/1/Bollok_B._Szabo_u.pdf (374. oldal)

Valahogy a Hölblinggel foglalkozó kritikákat teljes egészében kifelejtetted... Ezért nem igazán tudom elhinni, hogy nem a szerző rejtőzik a nicknév mögött, vagy hogy nem vagy érdekelt a könyv elterjesztésében. Ha valóban nem lennél, akkor egészen más megfogalmazásokat használnál.

Szerintem ez az elképzelés egyszerűen nem érdemel önálló wikipédia szócikket. Jelen formájában ez egy reklám, egy könyv kivonatolása. Olyan, mintha teszem azt Kristó Gyula vagy Györffy György egy könyvének külön szócikket szentelnék, és elnevezném Krist-elméletnek, vagy Györffy-elméletnek. Ehelyett azonban, nagyon helyesen, a Wikipedia vonatkozó szócikkébe vannak beillesztve. Szerintem a helyes megoldás az lenne, ha ez a szócikk a honfoglalás egy alszakaszává válna, a hungárusos cikkel együtt. Csak azért nem javasoltam törlésre, mert szeretném, ha egy nálam tapasztaltabb Wikipedia-szerkesztő nézne rá. De ha létrejön egy ilyen szavazás, én nem fogom támogatni a fennmaradását.

– Qedrák vita 2019. június 29., 20:00 (CEST)Válasz

Hol beszélgessünk erről... egyszerre négy lapon folyik a társalgás. Szeretném még egyszer leszögezni: én nem Hölbling Tamás vagyok és semmilyen érdekem nem fűződik a könyv kiadásához. Ahhoz viszont igen, hogy ez az elmélet is megjelenjen a Wikipédián, persze: elfogadható formában. Ezért szeretnélek megkérni rá, tégy javaslatokat, miként lehetne a két szócikkből a szabályoknak megfelelő szócikket szerkeszteni! Bár nem kötelességed tanácsokat adni, de én nagyon szépen megkérlek. Nincs egyéb célom, csak hogy ez a szerteágazó elmélet megjelenjen a Wikipédián. A fenti szakirodalmat nagyon köszönöm, én ezt sem találtam meg. Bár kétlem, hogy található még hasonló. Ha mégis találsz, megköszönöm, ha megmutatod. Ez is segítene, hogy ne csak egy könyv kivonatolása legyen a két szócikk. És kérlek: ne töröljük a szócikkeket! Szánj meg, kérlek, és segíts, hogy jó szócikkek legyenek belőlük! Kérlek, kérlek, kérlek!!

Törlés[szerkesztés]

Törlési megbeszélés eredményeként törölve, tartalma a későbbiekben bekerül a Honfoglalás szócikkbe Palotabarát vita 2019. augusztus 26., 01:00 (CEST)Válasz