Vita:Holic csoport (szervezet)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fooka 2 évvel ezelőtt a(z) Semlegesebb lapcím? témában

Ez a szócikk továbbra is szélsőségesen elfogult és fondorlatosan manipulatív[szerkesztés]

2007. október 30-án User Neo eltávolította a szócikk elejéről a "Vitatott semlegesség" sablont. Az eltávolítást nem előzte meg a POV vita tisztázása. Az összefoglalóban is csak ennyit írt: „Ki”. Így a sablon eltávolítására nincs alap, kénytelen vagyok visszaállítani.– Radsek vita 2008. június 17., 10:50 (CEST)Válasz

Semlegesebb lapcím?[szerkesztés]

Jónéhány év után most újból végigolvastam a vitalapot, s felmerült bennem, hogy a számtalan nem-semleges elnevezés, kategorizálás "megvitatása" mellett a lap címében miért szerepel mégis a többször megkérdőjelezett "szervezet" elnevezés, amikor sem ők maguk nem akarnak szervezetté alakulni, sem külső szemlélőként nem lehet őket hivatalosan szervezetnek minősíteni, ahogyan azt Kamarás is megjegyzi?
"Ez a vallási közösség [...] testvéries kapcsolatokra épülő kisközösségek laza halmaza, intézmények, hierarchikus tagozódás, lelki és adminisztratív vezetők nélkül..." ( Kamarás I. Kis magyar religiográfia - 289. old.)
Az tény, hogy a közösség nem bejegyzett szervezet, viszont felekezet sem. Ez mind a saját, mind mások írásaiból is kiderül (lásd a szócikkben illetve a vitalapon megadott forrásokat). (Donum 2007. június 1., 10:11 (CEST))
Természetesen nem hivatalosan mindenki annak tekinti őket, aminek akarja, de nem lehetne egy kevésbé vitatott/semlegesebb elnevezést adni a lapnak? Pl "Holic csoport (szervezet)" helyett "Holic csoport (vallási közösség)", vagy valami hasonló? Csak egy kérdés. Üdvözlet, – Fooka vita 2022. január 6., 17:15 (CET)Válasz