Vita:Greg Bear

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Syp 17 évvel ezelőtt a(z) Vérzene-jegyzet témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Irodalmi témájú szócikkek (vázlatos besorolás)
Sci-fi témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Sziasztok![szerkesztés]

Harcsa Pintér Lajos vagyok, a Greg Bear-ről magyarul megjelenő biográfia szerzője. Az írás nem szó szerinti fordítása Greg Bear honlapjának (s az azon futó bio-nak), részben az, nagyrészt saját szellemi termék. Megkérnélek benneteket, erről már Tgr-rel is sikerült konzultálnunk, hogy a "pihenésre" félretett anyagot legyetek kedvesek helyreállítani. Az anyaghoz a későbbiekben szándékozom egy fényképet is mellékelni, amihez igyekszem Greg engedélyét mielőbb megszerezni. Addig is további jó munkát mindenkinek, és segítségeteket előre is köszi!! Üdv – Aláíratlan hozzászólás, szerzője PiEzo (vitalap | szerkesztései)

Cikkből átemelve[szerkesztés]

"Pár évvel ezelőtt csekély értelmű vállalkozás lett volna az amerikai tudós-íróról/publicistáról/tanárról bármiféle információt összeszedni, hiszen hazánkbéli ismeretlenségéből adódóan nagyon nagy valószínűséggel általános közérdektelenség fogadta volna eddigi életének és munkásságának elemzését. Sci-fi műveit ma viszont már a legnagyobb nevek mellett lelhetjük fel az üzletek, talán a könyvtárak polcain, még ha nem is sejtjük, hogy valójában az ő közelében keresgélünk.

Ahhoz, hogy jobban megismerjük Michael Crichton, Stephen King vagy Larry Niven itthon mindmáig háttérben maradt kortársát, s – bátran állítható, hogy – napjaink egyik legnevesebb amerikai sci-fi szerzőjét, rendkívül informatív, naponta frissülő weboldalán maga nyújt segítséget rajongóinak, s az őt megismerni szándékozóknak."

ezt átraktam ide, nem lexikonszerű SyP 2006. december 26., 00:27 (CET)Válasz

Vérzene-jegyzet[szerkesztés]

F. Nagy Piroska "Vérzene" alakban fordította a még novellát, amely regény formájában "A vér zenéje" címmel jelent meg. [1] [2] SyP 2006. december 26., 00:36 (CET)Válasz