Vita:Gömör-áttörés

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Capras Dávid 6 évvel ezelőtt a(z) A cikk címe, felhagyás időpontja témában
Ez a szócikk témája miatt a Vasútműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Vasúttal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A cikk címe, felhagyás időpontja[szerkesztés]

Üdvözlöm, hogy szócikk lett a témából. Kétszer is jártam a térségben a nagyobb műtárgyaknál, pár szakaszát végig is gyalogoltam, sokat gugliztam a témát (és pl. romániai társait).
A címmel viszont van némi fenntartásom, vagy csak szoknom kell. Ugye eleve több vasútvonalszakasz építését jelenti a Gemerské spojky, amiben a második szó többes számú: összeköttetést, kapcsolatot, de még járatot-vonalat is jelent: [1]. Ebből egy megépült, kettő félbemaradt, a többit tudtommal el sem kezdték, én a műholdképeken-légifotókon nyomát nem találtam. Bár végülis áttörésként ez így kifejezőbb lehet, mint bármilyen szó többes számban.
Viszont az a benyomásom, hogy a munka folyt még a II. világháború után, ugyanis ezen a légifotón van 1948-49-es munkálat (selmeci új vasút építése folyamatban van), és Tiszolctól keletre sem tűnik felhagyottnak. Mindenesetre az 1950-es megjelölés a rendszerben hozzávetőleges lehet (a selmeci új, normál vasút már kész volt 1949-ben). Persze a felvételek sem egy nap készültek. [2] Üdv: Capras Dávid vita 2018. április 17., 12:22 (CEST)Válasz