Vita:Exatlon Hungary (első évad)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Pályák elnevezése[szerkesztés]

Alapvetően a mexikói játékot használtam támpontnak, mivel a 2019-es széria versenyei ugyanezeken a pályákon zajlottak. Legtöbb esetben egyértelmű volt az elnevezés, azonban voltak összezavaró tényezők, illetve az volt a benyomásom, hogy több esetben csak a nézők adtak fantázianevet a pályáknak. Néhány észrevétel:

- 2 pályát is egyszerűen úgy neveztek el, hogy Sár (Lodo). Ezeket én elkülönítve Mocsárnak, illetve Sártengernek neveztem el.
- A Csillag (Estrella) pálya eredetileg Csavarok (Tornillas) névvel rendelkezett, azonban a csavar elemeket szinte mind eltávolították mire a Magyar széria kezdődött és a szerkesztők át is nevezték ekkorra.
- Az Özönvíz pálya Spanyolul egyszerűen csak annyi volt, hogy "Vizes" (Acuatico). Úgy véltem, hogy az, hogy "Vizes" nem elég leíró, illetve más pályákat is jellemezhet egy laikus számára. A zúduló víz miatt adtam kissé másabb nevet.
- A Lépcsősor pálya Spanyolul egyszerűen annyi volt, hogy "Árok" (Trinchera). Véleményem ugyanaz, mint az előző. A Lépcsősort a pálya közepén lévő felépítendő lépcsősor miatt adtam neki.
- A Siklás pálya nevével nem vagyok megelégedve, de jobb fordítás hosszas gondolkodás után sem jutott eszembe. Spanyolul úgy lett elnevezve, hogy Resbaladilla, ami egy kisebb csúszdát jelent, azonban a Csúszda már foglalt volt a Tobogán nevű pálya miatt. Elég rövid és jellemtelen pálya. Gondolkodtam, hogy esetleg az emelőkarokról, vagy a kampókról, amikre karikákat kell akasztani lehetne elnevezni. Ha valakinek van jobb ötlete nyugodtan átszerkesztheti.
- DoctorTomee 2021. június 06. 18:42 (CEST)