Vita:Dászkál István

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt RepliCarter 14 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt az Erdély-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Ilyen volt például a külföldre adott igazolások ügye. Az állam szigorúan megtiltotta, hivatalos okiratok kiadását, külföldre küldését. Csak a román külügyminisztériumon keresztül volt lehetséges. Ez pedig azt jelentette, hogy évekig kellett várni egy-egy igazolásra. Ő ezt így oldotta meg: vettem egy közönséges levelező 208 lapot, amelyre rátettem a plébánia fejléc bélyegzőjét. A nyílt levelező lapra ráírtam: »A szükséges anyakönyvi adatok birtokában vagyunk, de igazolást csak a külügyminisztériumon keresztül küldhetünk« és aláírta. De ennyi igazolásnak éppen elégséges volt. De nem mondhatta senki, hogy ez igazolás.

Vagy, ha valaki olyan dolgot kért, amely nem volt éppen törvényes, vagy igaz, akkor azt mondta: ne tessék haragudni, mi mindent megteszünk, segítünk, de egy dolgot ne tessék tőlünk kérni, hogy hazudjunk, mert az nekünk nem áll jól. Ezt mindenki elfogadta, mert belátta, hogy a pap nem hazudhat.

Az ehhez hasonló részekről nem gondolnám, hogy helyük van egy enciklopédiában. - RepliCarter Wormhole 2010. március 7., 13:49 (CET)Válasz